Inlägg från: louisa83 |Visa alla inlägg
  • louisa83

    Längtan efter en liten flicka

    Jsv17 skrev 2019-05-14 09:11:20 följande:

    Vill bara säga att iaf för min del så när jag tänker på annorlunda relation så tänkte jag inte så mycket på kläder, lekar eller så. Jag var (och är väl fortfarande egentligen haha) en riktig pojkflicka, och skulle förmodligen vara ganska tafatt om jag fick en liten flicka som ville ha volanger och fixa hår och naglar (inget bra på sådant) jag tänkte lite mer långsiktigt, att en liten flicka växer ju upp kanske också blir mamma och att man delar lite andra sådana saker som gör relationen annorlunda. Jag har också alltid stått otroligt nära min pappa.

    Pga att jag varit en sådan pojkflicka önskade jag en pojke, inte av något annat skäl än att jag innerst inne är rädd att jag inte skulle vara en lika bra mamma till en liten flicka... en rädsla om säkert skulle släppa direkt hon var här


    Precis så tror jag också. Det här med att så många kvinnor verkar önska sig flickor, tror jag egentligen inte har att göra med att kunna klä dem i prinsesskläder eller så, även fast det är lätt att tro. Det är djupare än så. Jag har två tvillingpojkar, och har egentligen aldrig haft en preferens, hade svårt att bli med barn också så det viktigaste var ju att jag fick barn och reflekterade aldrig över vilket kön jag ville ha. Men nu när jag fått barnen och jag inte vill ha fler har det liksom slagit mig på sista tiden; även fast jag står jättenära mina pojkar så finns det väl vissa saker som vi aldrig kommer göra tillsammans som jag gör med min mamma och mina systrar. Vi kommer aldrig sitta och prata i timmar om problem och relationer, vi kommer inte titta på chickflicks tillsammans och gråta över kärlekshistorien, vi kommer inte ha shoppingdagar där vi kan gå och prova kläder i timmar, och det viktigaste: de kommer inte förstå min kvinnliga kropp och allt det en kvinna går igenom vad gäller mens, graviditet osv, jag kan lära dem att respektera det men de kommer aldrig att känna det. For the record ska jag väl säga att det finns väl män som också tycker om att gå och shoppa tex, men de män jag träffat på njuter inte alls på samma sätt så oddsen är ju inte lika stora. Det är sådana här saker som är lite trist att man förmodligen inte kommer kunna dela. Med pojkar tror jag att man får ett annat band, som har andra fördelar. En fördel tycker jag verkar vara att ett sådant förhållande är mer okomplicerat. Så det jag tänker är att det är nog inte så att småbarnsåren är så värst annorlunda med tjejer eller killar, det är nog först när de kommer upp i tonåren tror jag som man ser att det är skillnad på att ha en tjej och att ha en kille, och det är sådana exempel som jag räknat upp som jag kommer sakna.
  • louisa83

    Vet du om att man kan åka utomlands och välja kön via IVF? Jag vet att t.ex Cypern gör det i en speciell del. Det är oerhört många som åker dit just för det. Lite extremt kanske men ville ändå berätta att möjligheten finns. Dock väldigt dyrt.

Svar på tråden Längtan efter en liten flicka