• Mon 13 May 2019 17:18
    1504 visningar
    19 svar
    19
    1504

    Längtan efter en liten flicka

    Jag har tre underbara pojkar och nu planerar vi ett fjärde. Självklart har jag en sådan längtan efter en flicka hade det redan när jag va gravid med tredje. Blev så klart besviken vid besked om att det var en pojke men när han väl va född så älskade jag honom mest av allt och skulle aldrig vilja byta ut honom. Men då kommer man ändå till problemet med flickebarn längtan. Jag hoppas så på en liten flicka min sista graviditet. Det som gör det ännu jobbigare är att min svägerska väntar sitt andra barn och det är en flicka. Och detta gnider dom in i ansiktet på mig och verkligen retas. Detta gör mig ännu mera ledsen. Jag som såååå hoppades på att hon skulle få en pojk till. Visste inte vart man skulle skriva detta och hoppas på att någon här kan komma med lite tips, stöd eller råd? Vet att det är lite förbjudet att känna så här men vet att fler har gått igenom eller går igenom detta.

    Gärna inga elaka kommentarer

  • Svar på tråden Längtan efter en liten flicka
  • Mon 13 May 2019 18:00
    #3
    GGN skrev 2019-05-13 17:36:13 följande:

    Coolt med fyra grabbar i så fall! Vi var fyra systrar. Lite magiskt. Pappa är väldigt stolt.


    Jo det är det säkert men längtan kommer ändå att finnas där.
  • Mon 13 May 2019 18:01
    #4
    viseversa skrev 2019-05-13 17:54:47 följande:

    Har en bekant som har 6 döttrar. Man kan inte välja barn. Sen är det ingen större skillnad enligt mig. Flicka eller pojke det är samma kärlek oavsett.


    Det vet jag väl att man inte kan. Men önskan och längtan kommer alltid att finnas.
  • Wed 15 May 2019 19:05
    #17
    Enniie skrev 2019-05-15 10:07:07 följande:

    Jag känner med dig.

    Jag har 4 fantastiska gossar. Och förra sommaren, fick jag äntligen min efterlängtade flicka.

    Graviditeten med henne var liksom lite som "nu eller aldrig" då man börjar bli äldre och redan har så många barn.

    Hade det dock blivit en gosse till så hade jag med all säkerhet blivit otroligt ledsen och besviken, fram tills att barnet fötts. För det är ju det, när förlossningen väl är över så är man bara så tacksam över det friska barn man har. Så kände jag iallafall.

    När dottern väl kom så tog det lång tid för mig att smälta det. Jag tror hon var lite över halvåret innan jag slutade reagera som ett frågetecken när någon betäcknade henne som "din dotter". Jag GLÖMDE t.om vissa dagar. Varför? För att hon är mitt barn. Ingenting annat.

    Men helt plötsligt känner jag mig tillfreds. Jag fick min största önskan uppfylld. Nu när vi planerar syskon så får det komma så många pojkar som helst, för nu gör det ingen skillnad. Det är en skön känsla. Att kunna släppa taget.

    Men, när det var som värst innan dottern ens blev påtänkt, så tänkte jag att snart är mina pojkar stora. Iallafall 1 av dom kommer skaffa familj och får en dotter. Då får jag iallafall ett barnbarn som jag kan skämma bort med klänningar och dylikt.

    Jag förstår som sagt din ledsna frustration. Jag har varit där i många år.


    Tack för att du skrev och det känns verkligen skönt att man inte är ensam om att den känslan. Eller som i ditt fall hade. Det är nåt säkert alla känner bara att dom vill inte erkänna det.
  • Thu 16 May 2019 09:26
    #19
    louisa83 skrev 2019-05-15 22:41:19 följande:

    Vet du om att man kan åka utomlands och välja kön via IVF? Jag vet att t.ex Cypern gör det i en speciell del. Det är oerhört många som åker dit just för det. Lite extremt kanske men ville ändå berätta att möjligheten finns. Dock väldigt dyrt.


    Jo jag vet att sånt finns. Men det känns inte naturligt.
Svar på tråden Längtan efter en liten flicka