Inlägg från: Anonym (A) |Visa alla inlägg
  • Anonym (A)

    Blödning efter ansträngning

    Jag har varit gravid två gånger och blött båda gångerna. Första gången började med mörkbruna flytningar, vilket jag hade i 2-3 veckor tills det plötsligt började blöda färskt blod. Var då i vecka 13 och åkte in till gynakuten där det visade sig att fostret dött i v 8-9.

    Andra graviditeten började jag störtblöda i vecka 13, och då menar jag mycket blod! Trodde det var samma sak igen, åkte in till gynakuten men lillen mådde hur bra som helst, moderkakan låg över livmoderöppningen vilket kan orsaka blödningar när livmodern växer. Jag blödde i 6 veckor. Är nu gravid i vecka 36 och lillen mår fint.

    Så det behöver absolut inte vara någon fara, skillnaden mellan mina två graviditeter var i alla fall att första gången avtog det inte, utan blödningarna ökade sakta. Andra gången var det tvärtom :) betyder ju inte att det är så för alla, men ring hellre och överdriv så du får komma in och lugna din oro. Det är så jobbigt att gå runt och oroa sig, tar så mycket energi! :)

  • Anonym (A)
    Anonym (!) skrev 2019-05-14 16:12:05 följande:

    Oj, blev du inte inlagd då? Jag hade också moderkakan över livmoderöppningen och blödningar. Låg först inlagd på övervakning v.35-36 sen fick jag vara hemma och sjukskriven med order att inte anstränga mig, för att inte orsaka större farliga blödningar.


    Nej, det blev jag inte. Men det började i vecka 13 för mig så kanske är skillnad när det är så tidigt j ämför med vecka 35? :) blödningarna minskade eftersom, men fick inga restriktioner med vila osv.
Svar på tråden Blödning efter ansträngning