• Barbro­45
    Tue 14 May 2019 08:43
    9006 visningar
    442 svar
    442
    9006

    Pojkvän med borderline

    Du vill ha honom i ditt liv och ni fungerar fint när -han är sig själv-. Men hans borderline är ju också han du kan inte välja endast en del av honom.

    Vet du om och vilken behandling han får för sin psykiska ohälsa, uppenbarligen fungerar inte nuvarande åtgärder särskilt bra. Han bör kanske söka vidare där. Om ni väljer ett liv tillsammans så väljer du också detta liv för ditt barn, hur kommer ditt barn att påverkas av att leva i en situation för barnet blir älskat ena stunden och ögonblicket senare stöts bort samt att se sin mamma utsättas för detta.

    Han bör ta tag i sitt psykiska mående själv, du ska inte behöva förändra dig och gå på tå för hans skull, då tappar du snart bort dig. Du ska inte heller bli hans terapeut. Det här är en resa han måste göra för din egen skull. Du kan finnas där, men resan måste han göra själv.

    Du bör lugnt markera när han uppför sig olämpligt mot dig, för din egen skull och för ditt barn skull. Du visar för ditt barn att man ska sätta värde på sig själv, du ska vara en förebild.

  • Barbro­45
    Tue 14 May 2019 10:02
    #18
    +1
    Anonym (Vad gör man?) skrev 2019-05-14 08:50:05 följande:

    Nej jag vet att jag inte kan välja en del av honom.

    Jag vet vilken behandling han fått, men han känner att han inte fått rätt hjälp och att det inte fungerat.

    Han funkar bra i arbetslivet och i praktiska saker.

    Han vet nog inte själv vad för slags behandling han behöver.

    Han har bara träffat mina barn vid ett par tillfällen då han själv känner sig som en dålig förebild och vill inte påverka dom negativt.

    Jag är bara helt lost just nu och vet inte vad jag ska göra med allt, han är så himla medveten om att han är sjuk men när han hamnar i det här mörkret så stänger han bara ute allt och jag vill verkligen inget annat än att finnas där. Samtidigt som jag själv har så mycket med mina barn och allt runt omkring.


    För att få lite råd och stöd i din situation så tror jag att du kan få bäst stöd i någon anhöriggrupp.

    Här kanske du kan hitta något som fungerar för dig.

    borderline.se/anhorig-till-nagon-med-borderline/
Svar på tråden Pojkvän med borderline