• Anonym (Tja)
    Tue 14 May 2019 15:25
    1778 visningar
    36 svar
    36
    1778

    Skolavslutning - dåligt samvete

    Är det vanligt att föräldrarna är med? Mina föräldrar var aldrig någonsin med och då hade min mamma kunnat eftersom hon jobbade deltid. Ingen av klasskompisarnas föräldrar var där heller utan det var bara vi elever och lärarna. Sen gick man hem och då hade mamma förberett någon god fika eller kanske tårta eller glass.

  • Anonym (Tja)
    Wed 15 May 2019 10:38
    #24
    Anonym (Anna) skrev 2019-05-14 16:30:48 följande:
    Jag har insett att alla föräldrar tydligen går på alla skolavslutningar numera, ofta båda och gärna både mormor och farfar och allihop. Inget man vanligen gjorde när jag var liten heller. Det har hänt att vi inte kunnat gå. Jag jobbar t.ex på förskola och föräldrar och barn där skulle nog inte tycka det var så lyckat om alla i personalen var borta samtidigt pga sina barns skolavslutningar. Min chef skulle inte ge ledigt. Går inte att sätta in vikarier för någon timme.
    Vad konstigt. Förr var det vanligare än det är nu att mammorna jobbade deltid och kunde vara med på avslutningar. Nu jobbar nästan alla heltid. Visst, om man har flex/komptid kan det funka, annars är det svårt. Dessutom, om föräldrar och andra släktingar är med vid alla skolavslutningar blir studenten mindre speciell. Been there, done that liksom.
  • Anonym (Tja)
    Wed 15 May 2019 10:43
    #25
    Anonym (qwerty) skrev 2019-05-15 08:38:41 följande:

    Haha, herre gud vad det daltas. Det måste väl ungarna lära sig att ibland går jobbet före. Det är väl bara att förklara och du verkar ju ha en vettig unge som du säger. Han dör inte av att bli lite besviken. Du har ju börjat ett nytt jobb för tusan, det är viktigt att ta sitt ansvar där och viktigt att du visar ditt barn det. Du är säkert en närvarande förälder alla andra dagar.

    Jag har också bytt jobb ganska nyligen och det innebär att jag måste ta ut semester för att vara med på skolavslutningen. Det tänker jag inte göra. Jag har inte hur mycket semester som helst och måste prioritera och de förstår det. Men jag har varit på alla tidigare skolavslutningar och jag är en otroligt närvarande förälder hela tiden. Mina barn kommer inte att ha traumatiska minnen av att jag inte kan vara med på skolavslutningen i år. 


    Ja, ibland måste man göra saker man inte tycker är roligt och ibland händer saker man inte tycker är roligt. Sånt är livet. Man kan inte skydda barnen från varje liten tråkighet. Det hade varit annorlunda om TS och hennes man aldrig någonsin kunde komma till en skolavslutning eller andra aktiviteter.
Svar på tråden Skolavslutning - dåligt samvete