Inlägg från: Anonym (Esmeralda) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Esmeralda)

    Han åker utomlands om två veckor, är borta 8 nätter, och skiter fullständigt i oss här hemma...

    Jag är sjuk men tillsammans med en sambo som måste resa i tjänsten rätt ofta. Vi löser detta ganska bra så här.

    -Inget städa, det får vänta tills han kommer hem. Då får vi hjälpas åt. Jag brukar ta det värsta om jag orkar.
    - Inget handla- Mannen får storhandla för en vecka. En hel del enkla snabbmatsrätter (tyvärr).  Låt din son hjälpa till med enkel matlagning. Du kan sitta vid bordet och assistera honom.
    -Har han någon vän han kan åka med på träningen? Någon släkting som kan hjälpa till att skjutsa? Om du verkligen. verkligen inte orkar kan du låta honom bara stanna hemma?

    I övrigt är det väldigt dålig stil. Sådant diskuterar man igenom när man har ett förhållande och barn tillsammans. Det är inte problematiskt att man reser utan sin fru eller familj, det problematiska är att inte bry sig, lyssna, och bara tänka på sig själv.

    Jag tycker det är rätt skönt att få rå om mig själv ibland (introvert) så jag släpper alla krav och bara ÄR så fort min man är ute och reser. 


    Det är inte din sak att ta tag i allt där hemma medan han ägnar sig åt semester med sina vänner. Låt han få ta tag i en veckas städning, tvätt m.m när han kommer hem. Samt handlande innan (kanske t.o.m låta han laga lite mat att frysa in i matlådor åt er? )

  • Anonym (Esmeralda)

    Det jag brukar tänka på som hjälper är följande:
    Om jag blir ensamstående så måste jag orka alla de sakerna helt själv. Det är bara en förmån att vara två personer som tar hand om allt. En förmån man aldrig får ta för given. Vad som helst kan hända som gör att man blir tvungen att klara av allt sådant helt själv.  Vad gör man t.ex om ens partner avlider eller vill separera? I först fallet blir man tvungen att ta hand om allt själv. I andra fallet så får man i bästa fall bara allt ansvar varannan vecka. 


    Jag tror att du vet att det kommer gå bra. Det är säkert hans agerande som gjorde dig arg och fick dig att börja tveka. Tänk på att många sådana gräl kanske slutar med separation, varvid du får det mycket jobbigare än du har det nu. Medan han kanske ser fördelen att kunna göra vad han vill varannan vecka. Håll fast vid det du har, han låter som en underbar man i övrigt som tar hand om så mycket.


     

Svar på tråden Han åker utomlands om två veckor, är borta 8 nätter, och skiter fullständigt i oss här hemma...