Inlägg från: Anonym (Hmmmmm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hmmmmm)

    Är det verkligen så jävla jobbigt att ha barn?

    Hej! Har en fråga.

    Det känns verkligen som att det är trendigt att gnälla över att ha barn.

    Men är det verkligen så jobbigt?

    Jag inbillar mig att det har mycket med inställning att göra, och klart att det är tufft och jobbigt som mycket annat i livet. Men om man vill umgås med sina barn och om man tycker att barn är roliga är det verkligen så jobbigt?

    Förstår att första tiden kanske inte är så rolig och självklart att om man får ett barn med kolik eller någon annan sjukdom eller liknande som försvårar så är det en prövning.

    Men annars? Jag har noll barn så har såklart ingen aning, men de mödrar jag känner och inte bara ser ett underbart instagramflöde av, det verkar som att dom som verkligen gillar barn har det underbart.

    Känns som att det gnälls onödigt mycket.

  • Svar på tråden Är det verkligen så jävla jobbigt att ha barn?
  • Anonym (Hmmmmm)
    Anonym (tess) skrev 2019-05-15 12:08:50 följande:

    Det beror ju väldigt mycket på vad man har för ambitioner. Vill man servera hemlagad bra mat, vara närvarande och engagerad samtidigt som man vill prestera på jobbet och idrotta på hög nivå samt hinna vara social och ha ett brett umgänge då blir det svårt jobbigt.

    Nöjer man sig med att låta barnen äta halvfabrikat och ha fri tillgång till skärmar samt har låga ambitioner på övriga livet så är det plätt lätt.


    Okej!

    Ja det kommer jag nog inte nöja mig med större delen av tiden men förstår.

    Tänker att man bör klara det ändå?
  • Anonym (Hmmmmm)
    MsFry skrev 2019-05-15 12:36:58 följande:

    Som sagt, det beror på barnets och ens egen personlighet och egenskaper samt yttre omständigheter. För det mesta är det jätteroligt med barn men den lilla delen som är jobbig kan verkligen vara skitjobbig.

    Lägger man på det en oförstående arbetsgivare med absurda krav, litet socialt nätverk och kanske andra problem i livet blir den lilla besvärliga delen mycket större.

    Så din fråga är lite i stil med frågan hur långt ett snöre är.


    Jo men det är ju saker som ör jobbiga från början, det är ju inte problem ett barn skapar.
  • Anonym (Hmmmmm)

    Jag brukade jobba på dagis, stannade väl i ungefär 2 år och var på olika ställe med barn med olika etnicitet, ekonomiska och sociala förutsättningar. Ett genomgående tema var dock, jobbig förälder = jobbigt barn. Nästan alltid! Barn föds ofta inte svåra, och om dom gör det så finns det föräldrar som inte klarar av vad det barnet behöver och i och med det blir barnet svårt eller jobbigt.

    Antingen en föräldrar som var oerhört oengagerad, egoistisk eller bara dålig.

    Diagnoser och liknande är svårt att avgöra när de är så små men man kan ana, men om man räknar med det 90% av de svåra barnen hade mindre bra föräldrar.

    Inga dåliga människor, men mindre bra för att ha barn bara.

  • Anonym (Hmmmmm)
    MsFry skrev 2019-05-15 13:35:09 följande:

    Nej och det skrev jag inte heller. Det jag skrev var att den lilla biten som är jobbig med barn blir större av (till exempel) ovan nämnda faktorer.

    Tillägg till det är att sådana saker också blir jobbigare att hantera när man får barn. Men det är inte barnets tillkomst som skapar dem.


    Nej jag förstår, jag menade mer om man har ett krångligt liv innan så är det klart att livet med ety barn också blir svårt eller till och med svårare.

    Men om man har bra förutsättningar så kanske det inte är så jobbigt.
Svar på tråden Är det verkligen så jävla jobbigt att ha barn?