• Anonym (?????­??)
    Wed 15 May 2019 15:26
    1201 visningar
    43 svar
    43
    1201

    Hur skulle du göra med vigselringarna?

    Hur skulle du göra i det här exemplet? Du har en jättefin vigselring men får en till ring som också ser ut som en vigselring. Stenarna är större och dyrare än din original-vigselring och om man sätter båda bredvid varann så är den nya mer imponerande. (Inte för att man behöver imponera på någon, affektionsvärde har ingen prislapp osv)

    Skulle du använda din nya ring som vigselring på vänstra handen eller skulle du ha den nya på högra handen istället och fortsätta gå med din gamla vigselring? Det går inte att ha båda ringarna på samma finger.

  • Svar på tråden Hur skulle du göra med vigselringarna?
  • Anonym (?????­??) Trådstartaren
    Wed 15 May 2019 15:37
    #4
    Anonym (trade) skrev 2019-05-15 15:34:25 följande:
    Går det inte att byta båda mot ett fint halsband?
    Om du tänker att både frun och mannen vill att frun har båda ringarna så det är ingen fråga om att han har köpt "fel" smycke.
  • Anonym (?????­??) Trådstartaren
    Wed 15 May 2019 15:41
    #6
    Kjell2 skrev 2019-05-15 15:37:18 följande:
    I samförstånd med min fru. Om hon ger mig en ring till skulle vi nog både innan och efter gåvan tillsammans komma fram hur vi vill ha det.

    Spontant har jag svårt att se hur jag skulle kunna få en vigselring till och framförallt en som inte matchar min nuvarande.


    Fast du är en man väl och män brukar inte ha så många ringar. Tänk dig att du köper en ring till din fru till födelsdag, julklapp eller bröllopsdagspresent som ser ut som och kan användas som en vigselring också om man vill. Skulle du vilja att hon hade den på höger hand eller skulle du tycka att hon gott kan använda den som en ny vigselring om hon känner för det?
  • Anonym (?????­??) Trådstartaren
    Wed 15 May 2019 15:57
    #11
    CitronTulo skrev 2019-05-15 15:41:20 följande:

    För mig känns det självklart att jag skulle använda den nya ringen på höger hand och min vigselring kvar på vänster!
    Vigselringen är ju just min vigselring! Den andra må vara hur fin som helst, men den kan aldrig bli min vigselring eftersom den inte är det..


    Så du skulle använda din gamla släta guldring även om du blev miljardär och kunde köpa en 15 karats diamantring och använda som vigselring istället? Jag överdriver förstås för poängens skull men det är nog väldigt svenskt att inte vilja byta även om ens ekonomi förbättras. I USA är det jättevanligt att fruarna får större diamanter när åren går. Det är väl en kulturell skillnad. Där är det ingen stor grej att byta ring men här verkar det vara väldigt ovanligt.
    Anonym (Vigselringen) skrev 2019-05-15 15:43:41 följande:
    Skulle ha vigselringen på vänster ringfinger för jag tycker att den hör hemma där. Du kan ju imponera på höger sida smile1.gif
    Ha ha. Förhoppningsvis har man inte smycken för att imponera på andra utan för sin egen skull. Jag tänker mest om det inte skulle kännas onödigt att ha en ännu finare ring än sin vigselring som man inte kan gå med så ofta. Eller att det skulle kännas lite märkligt att ens vigselring inte är den finaste och dyraste ringen man har. Spekulerar lite här bara.

  • Anonym (?????­??) Trådstartaren
    Wed 15 May 2019 16:16
    #15
    Anonym (.-.-.) skrev 2019-05-15 16:04:55 följande:
    Jag skulle bära den nya ringen på höger hand, för hur fin den än är så är den ju inte min vigselring, det är inte den ringen jag tog på mig i kyrkan när vi gifte oss. Jag älskar dessutom min vigselring så jag skulle absolut inte vilja byta den mot någon annan. Nu skulle jag nog aldrig ha det dilemmat för jag gillar inte att ha en massa smycken, vigsel-+förlovningsring på händerna räcker, och det vet min man :)

    Men det är ju enorm skillnad på att byta ut diamanten i en befintlig ring kontra köpa en helt ny ring. Större diamant hade jag kunnat tänka mig, dock inte särskilt mycket större då jag inte tycker det är fint när dom är helt enorma. Men som sagt, det är ju inte ens samma sak.
    Känns ju lite märkligt att enbart resonera som så att "vigselringen ska vara det dyraste man har" och helt tappa bort symboliken i det...
    Fast alla byter ju inte bara diamantens storlek utan vissa byter ju hela ringen och kanske har en annan modell av ring eller metall längre in i äktenskapet. Vissa lägger undan sin originalring och går med en annan varje dag. Det finns ju inget fel och rätt, alla får göra som dom vill förstås, jag ville bara diskutera lite hur andra gör och tänker och hur dom skulle göra i exemplet i ts.
  • Anonym (?????­??) Trådstartaren
    Wed 15 May 2019 16:24
    #16
    Barbro45 skrev 2019-05-15 16:12:31 följande:
    Det är den ring som bärs på vänster hands ringfinger som uppfattas som vigselring. Om du både bär förlovningsring och vigselring så ska vigselringen bäras innerst, närmast hjärtat rent symboliskt.
    Jag skulle nog bära den nya ringen på höger hand så att de inte konkurrerar med varandra och låta vigselringen fortsätta vara vigselring.
    Så du skulle inte vilja byta din gamla ring mot din nya som är "finare"? Precis som du säger så uppfattas ju en ring på vänster hands ringfinger som vigselring och andra vet ju inte om det är din originalring eller en ny.
    Affektionsvärde ska verkligen inte föraktas kan man ju konstatera.
  • Anonym (?????­??) Trådstartaren
    Wed 15 May 2019 18:09
    #21
    Anonym (Nina) skrev 2019-05-15 17:16:16 följande:
    Personligen skulle jag aldrig kunna använda den nya ringen istället för vigselringen, då det såklart inte är min vigselring. Skulle nog bära den nya ringen på min högra hand.

    Om den nya ringen skulle vara en ring som jag fått av min man för att markera en större bröllopsdag, då skulle jag eventuellt kunna tänka mig att variera mellan den och min vigselring på min vänsta hand. Troligtvis skulle jag dock ändå bära den nya på min högra, just för att jag älskar min vigselring och den är ju speciell. Jag är för sentimental för att bara byta ut såna grejer för att något annat är "finare".
    Om ringen markerar en större bröllopsdag, pga olika storlek på händerna så kan du inte variera vilken hand du har ringen på från dag till dag och din nya ring går inte att ha tillsammans med din originalvigselring, (pust!) vad gör du då?
    Anonym (E) skrev 2019-05-15 17:10:04 följande:
    Om det är en så dyr och fin present som dessutom både mannen och frun vill ska kunna användas ofta så hade jag försökt att bytt den till en lika dyr och fin ring men som matchar vigselringen, så att de kan sitta tillsammans. 
    Men om det inte går att ha en annan ring bredvid din originalring eller din nya ring för den delen och du och din man dessutom vill att den nya är just ringen i fråga. Hur gör du då?



  • Anonym (?????­??) Trådstartaren
    Wed 15 May 2019 21:28
    #26
    Anonym (Moa) skrev 2019-05-15 19:26:47 följande:
    Men om du och din man vill att du byter för att imponera på andra så gör det. Vad stoppar er? Men det var inte många i den här tråden som skulle göra samma val som du....
    Ursäkta? Var står det något om att byta ring för att imponera på andra? Lägg inte ord i munnen på mig som jag aldrig har sagt. Det är ett konstaterande bara att den nya ringen är mer imponerande än den gamla och frågan är då hur någon skulle välja att göra med dessa två ringar i en sån situation.
    Praktisk58 skrev 2019-05-15 21:08:44 följande:
    Och andra byter lika gott ut hela frun på en gång ...
    ... och ger en ännu större och dyrare ring till den nya frun. Guld i mun

  • Anonym (?????­??) Trådstartaren
    Wed 15 May 2019 21:34
    #28
    Anonym (***) skrev 2019-05-15 21:31:24 följande:
    Det är mycket fokus på att den nya ringen är större,  finare, vackrare. Läs dina egna inlägg så förstår du att folk får det intrycket, även om du inte menar det. 
    Kan så vara men det är ju viktigt i sammanhanget för att ofta är ju vigselringarna det dyraste många har i smyckesväg. Om inte vigselringen "ska" vara finast och dyrast så vet jag inte vad som ska vara det. Generellt nu då.
  • Anonym (?????­??) Trådstartaren
    Wed 15 May 2019 22:44
    #31

    Nu börjar det kännas som att ni bara märker ord fast ni vet precis vad jag menar.

    Självklart kan man ha dyrare smycken än sin vigselring. Självklart har ens riktiga vigselring ett affektionsvärde som inte kan mätas i pengar. Självklart byter man inte vigselring för att imponera på sina bekanta. Nåja, dom flesta gör det väl inte i alla fall... Tungan ute

    Frågan var bara hur du skulle göra om du hade fått en "finare" ring som kunde användas som en vigselring om du så önskade. Skulle du låta den vara i stort sett oanvänd eller skulle du använda den som vigselring så att du fick mer användning för den. Så enkel är frågan och många har ju klarat av att svara hur dom skulle göra utan att lägga någon värdering i det hela om någon annan skulle välja att byta eller växla ringar.

Svar på tråden Hur skulle du göra med vigselringarna?