Inlägg från: Anonym (welcome to sweden) |Visa alla inlägg
  • Anonym (welcome to sweden)

    Det här med att främlingar sätter sig bredvid en i bussen - why ?

    Låter som väldigt svenskt.

    Jag tror det du beskriver beror på att alla är olika sociala, vissa har inga problem med att umgås med okända människor. I många andra länder ser man det som en chans att föra en intressant pratstund med andra.

  • Anonym (welcome to sweden)
    neverpreggo skrev 2019-05-15 17:45:31 följande:

    För att personer i 30årsåldern är alltid kärnfriska. Jag förstår inte hur svårt det är att komma på x antal anledningar.


     


    Det enda som varit märkligt är när Agda 85 satte sig bredvid mig när det var ca 2 andra på hela bussen. Men så kanske hon ville känna sig nära någon, inte mig att döma.


    Förmodligen för att agda är född och uppväxt i en tid då människor inte var lika självupptagna, stressade och rädda för varandra som nu.
  • Anonym (welcome to sweden)
    Anonym (-) skrev 2019-05-15 18:19:10 följande:
    Saker förändras ju. Och det hör väl till att vara lite uppdaterad. Jag gick grundskolan för 20 år sen och redan då var det norm att man ska sitta själv i bussen så det är ju inget stört modernt fenomen. 

    Visst unnar jag henne mysstunden det innebär att sitta vid någon. Hon kanske är ensam eller måste sitta där för att platsen är lättillgänglig. 
    Japp världen förändras men vi är alla en produkt av vår tid. När du är 89 kommer du vara lika outdated och omodern som Agda.

    Du missförstår, Agda ser det inte som en mysstund, hon ser det som vilken annan stund som helst. För henne har det ingen större betydelse att sitta bredvid någon annan. För dig som är en produkt av dagens samhälle är det däremot en big deal. För Agda är det något naturligt för på den tiden då hon växte upp så var det förmodligen så alla gjorde. Det gör man fortfarande i många andra länder.
  • Anonym (welcome to sweden)
    Pope Joan II skrev 2019-05-16 08:40:04 följande:

    Jag åker förvisso sällan kollektivtrafik men när jag gör det och har satt mig så sitter jag där jag sitter tills jag ska gå av. Jag erbjuder min plats om någon ser ut att behöva den men i allt övrigt skulle jag sitta kvar om så bussen, spårvagnen eller vad det är blir helt tom och endast jag själv och den jag sitter bredvid är kvar. Jag behöver inte två säten. Inte på buss, inte i väntrum och heller inte på restauranger.


    Ja det är väldigt intressant beteende, vissa verkar tro att deras biljett eller månadskort gäller två säten, en fös isg själv och en för deras väska.

    Senast igår fick jag säga till en tjej som placerat sin pyttelilla och förmodligen svindyra handväska på sätet bredvid sig. Tåget var fullsmockat och folk trängdes som sillar. Men det verkar inte bekymra den här tjejen som satt och pratade i sin telefon med handväskan bredvid sig. 

    Jag fråga snällt om platsen var upptagen.
    Hon tittade lite snabbt på mig och vände sen blicken år andra hållet och fortsatte babbla på.
    Jag viftade med handen framför hennes ansikte och frågade om hennes handväska oxå betalt för sin plats.
    Hon glodde argt och flyttade till slut på sin väska och fortsatte babbla på.

    Ibland undrar man om mänskligheten inte är på väg tillbaka till apstadiet (eller värre)
  • Anonym (welcome to sweden)
    Mrs Moneybags skrev 2019-05-16 13:39:28 följande:
    Inte på SL-bussarna i alla fall. Om det är relativt tomt i bussen tycker jag man kan lägga väskan på sätet bredvid sig. Men om någon vill sitta så får man faktiskt ha den i knät. 
    Eller så kan man tycka att personen som lagt väskan bredvid sig borde kunna fatta själv att någon kanske vill sitta där när bussen är proppfull och flytta på sin väska självmant utan att någon behöver påpeka det?

    Kanske kan man till och med förvänta sig att folk kanske borde kunna fatta att det KOMMER kliva på en massa folk på vägen och att man hellre borde ha väskan i knät så att folk kan sätta sig där utan att behöva be en flytta på den... men jag kanske har för höga krav på människors förmåga att tänka ett steg längre 
  • Anonym (welcome to sweden)
    Anonym (eeh) skrev 2019-05-16 14:50:45 följande:

    När jag skulle hem till min mamma och skulle ta bussen , då fullsatt förutom en tjej som satt med sin handväska bredvid sig. såklart så vägrade hon att flytta på väskan och tyckte att jag kunde stå. Orkade inte att bråka med henne så jag valde att stå. Jag fick jag ett blodtrycksfall (gravid v.30 då) och var nära på att ramla, så jag satte mig på kanten på sätet för att inte ramla ihop totalt, hon blev då arg att jag satte mig mot hennes väska.. Förklarade vad som hände och att jag är gravid så blodtrycksfall var vanligt för mig att få. Hon blev helt röd i ansiktet och flyttade sin väska direkt när hon började få blickar från andra medpassagerare..


    Tyvärr finns det ju folk som inte har någon som helst empati. Jag ger bort mitt säte även om jag är höggravid och en med kryckor eller en äldre med rullator t.ex kommer in på bussen, är ju för mig en uppenbar sak att göra.


    Ja, egoismen verkar tyvärr ha blivit epidemisk. 
    Personligen tycker jag inte man ska dalta med såna muppar utan göra det pinsamt för dem att fortsätta bete sig egoistisk och kanske till och med lära sig nåt. 
  • Anonym (welcome to sweden)
    Anonym (Varför?) skrev 2019-05-16 15:05:44 följande:
    Har någon sagt nåt annat?
    Svårt att säga, ingen verkar ha sagt att man ska kunna flytta den självmant utan att någon frågar iaf.
Svar på tråden Det här med att främlingar sätter sig bredvid en i bussen - why ?