• Anonym (JT)

    Det här med att främlingar sätter sig bredvid en i bussen - why ?

    Anonym (-) skrev 2019-05-15 16:52:44 följande:

    Jag har flera gånger varit med om att främlingar suttit sig vid mig i bussen för att det inte finns plats - helt ok varsågoda. Men sen när folk gått av och det finns lediga säten så hoppar dom inte över till ett ledigt säte utan sitter kvar. VARFÖR gör man så? Är dom så kär att dom måste sitta nära eller vill dom jävlas och ta upp platsen för min handväska?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2019-05-15 16:57
    Med "det finns inte plats" så menar jag att det inte finns två lediga parsäten ihop så man kan sitta själv.


    Flyttar jag inte på mig så är det för att jag inte bryr mig. Jag tar inte skada av att sitta nära en människa en stund. Det är liksom inte värt att hoppa runt. Plus att åker jag buss så vet jag att det kommer kliva på mer folk snart, så även om jag flyttar mig så är sannolikheten att jag får sitta själv minimal..och då hamnar jag helt plötsligt innerst vilket gör det krångligare när jag ska av om någon satt sig bredvid. Risken finns också att det sätter sig någon som stinker sprit, rök, parfym eller liknande och då sitter jag hellre kvar där jag sitter. 
    Åker jag väldigt långt/långfärdsbuss så sätter jag mig däremot gärna vid ett fönster så jag kan luta mig och vila, så då byter jag om det skulle dyka upp.
    Men stadsbussar, pendel/t-bana/spårvagn mm .. nej..inte värt det.
    Jag är dessutom en sådan där ung 30-åring som har ont så av den anledningen tar det ju emot att ställa mig upp och gå i onödan. 
  • Anonym (JT)
    Anonym (-) skrev 2019-05-17 12:50:29 följande:
    Hoppas jag kan sätta mig vid samma bord som dig och din familj på restaurangen eftersom en stol är ledig. Jag menar ingen hade ju betalat för den platsen så den är ju inte er mer än min
    Menar du att du är så socialt inkompetent att du inte ser skillnad på sittplatser i kollektivtrafiken och bordsplacering på en restaurang?
    Såvida du inte pratar snabbmatskedjor, där man kan sätta sig bredvid någon annan om det finns plats, vilket folk ofta gör. 

    Sedan tycker ju folk generellt att det är lika märkligt att sätta sig bredvid någon okänd i en tom buss som om man sätter sig bredvid någon okänd på snabbmatsstället när det finns mycket andra lediga platser.
  • Anonym (JT)
    Pilsner skrev 2019-05-19 20:01:57 följande:
    Finns det inga lediga bord på snabbmatstället upplåter jag givetvis en plats vid mitt bord till den som behöver. Vore det däremot en romantisk middag på lyxrestaurang skulle jag säga nej till extra sällskap.

    På bussen/tunnelbanan förväntar jag mig inte ledig plats bredvid mig. Tar jag en taxi förutsätter jag det.
    Har du ätit på restaurang någon gång? Du är medveten om att man inte väljer plats själv utan blir ledd till ett bord av personalen? Det är alltså inte ens möjligt att välja att "våldsgästa" eller få oväntat sällskap på en romantisk middag på lyxrestaurang.
  • Anonym (JT)
    Anonym (-) skrev 2019-05-19 21:04:32 följande:
    pratar om max
    Menar du att max innebär romantisk middag på lyxrestaurang?
    Pilsner skrev 2019-05-19 21:11:03 följande:
    Ja, jag har ätit på restaurang.
    Är du ts?

  • Anonym (JT)
    Anonym (JT) skrev 2019-05-19 21:16:58 följande:
    Menar du att max innebär romantisk middag på lyxrestaurang?
    Pilsner skrev 2019-05-19 21:11:03 följande:
    Ja, jag har ätit på restaurang.
    Är du ts?

    Såg nu att jag läste fel i ditt inlägg där nu, läste att du inte skulle tacka nej till sällskap.
    Däremot så är det ju fortfarande inte ens möjligt att hamna i den situationen där man behöver tacka ja eller nej till sällskap vid ens bord om man sitter på en romantisk middag på lyxrestaurang..
  • Anonym (JT)
    Pilsner skrev 2019-05-19 21:26:04 följande:
    Nej, jag är inte ts. Jag är Pilsner!
    Om man ställer en fråga till en specifik person så brukar det vara den som svarar. Frågan jag ställde var till ts och du svarade på den.. så..
Svar på tråden Det här med att främlingar sätter sig bredvid en i bussen - why ?