• Pope Joan II

    Det här med att främlingar sätter sig bredvid en i bussen - why ?

    Jag åker förvisso sällan kollektivtrafik men när jag gör det och har satt mig så sitter jag där jag sitter tills jag ska gå av. Jag erbjuder min plats om någon ser ut att behöva den men i allt övrigt skulle jag sitta kvar om så bussen, spårvagnen eller vad det är blir helt tom och endast jag själv och den jag sitter bredvid är kvar. Jag behöver inte två säten. Inte på buss, inte i väntrum och heller inte på restauranger.

  • Pope Joan II
    Anonym (-) skrev 2019-05-16 20:33:46 följande:
    Jag har aspergers syndrom. Ja jag är förmodligen wierdly antisocial. Men inte distanslös.
    Fast det är inte den som sätter sig på en tom plats bredvid en annan passagerare och sitter kvar trots att någon annan går av heller.
  • Pope Joan II
    Anonym (-) skrev 2019-05-16 20:44:33 följande:
    Nej det tycker jag väl inte.

    Men tycker bara det känns onödigt. Och normen i Sverige går mer åt att man sitter själv på bussen. 
    Jag skulle tro att det vanligaste, normen, är att människor föredrar att sätta sig på tomma parsäten även när de är ensamma men att de inte byter säte om/när någon annan går av och då är det normen. 

    Själv tycker jag att det känns väldigt onödigt att byta. Jag sitter liksom bra där jag sitter när jag satt mig, och det betyder inte att jag är kär i den som sitter intill eller i behov av att gosa. Det betyder bara att jag sitter bra och inte stör mig på att det sitter en person på sätet intill. 
  • Pope Joan II
    Anonym (-) skrev 2019-05-16 20:51:41 följande:
    Nä jag var bara skämtsam ang kär gosa och stjäla min väskas plats. Jag hoppas folk förstår att även As kan skämta och ha ironisk humor. 
    Jodå, det förstår folk. I alla fall gör jag det. Men vad trodde du egentligen då? Hade du någon mer seriös teori kring varför människor sitter kvar?
  • Pope Joan II
    Anonym (-) skrev 2019-05-16 20:57:55 följande:
    Jag förstår mig verkligen inte på det. Kan man flytta rumpan 3 meter till ett annat säte där man får gott om utrymme, space, får kolla i mobilen ifred osv ser jag verkligen ingen anledning att inte flytta.

    Kan anta man sitter kvar för att vara "trevlig". Men å andra sidan är det helt uppenbart att personen hellre skulle sitta ensam så det "trevligaste" vore move the ass. 
    Jag sitter inte kvar för att vara trevlig. Inte tror jag att någon tycker att jag luktar illa om de flyttar på sig heller, jag vet själv att jag inte luktar illa. 

    För mig handlar det enbart om att jag sitter bra där jag sitter. Jag behöver inte mer utrymme än ett säte och har inget behov i en kollektivtrafiksituation att ha någon typ av ensamtid, för mig är det bara en transportsträcka. Jag ska från A till B och har ett säte att sitta på. Bra. 
Svar på tråden Det här med att främlingar sätter sig bredvid en i bussen - why ?