• Wed 15 May 2019 21:21
    2468 visningar
    112 svar
    112
    2468

    Fått uppvaktning av annat håll, har pojkvän. Vad skall jag svara?

    Fråga din sambo vad han tycker att du ska göra eftersom du har tillåtit dig själv att falla för den nye kavaljeren. Han kanske ber dig dra och då kan du med gott samvete träffa den nye.

    Din lojalitet nu ska, i mina ögon, ligga hos din sambo i detta läge (även om relationen inte är bra). Vill du inte fortsätta med sambon så får du ju lämna o sen träffa nya eller försöka reparera relationen med honom. Alternativt sällar du dig 100% till de otrognas gäng för du är redan emotionellt otrogen. Steget att även vara det fysiskt är inte så jättestort i det läget...

    Till den nya killen säger du därför att det inte är aktuellt nu eftersom du är upptagen. Att relationen är dålig är inte hans business utan bara din och sambons. Spricker det sedan med sambon kan du alltid kontakta den nye igen.

  • Wed 15 May 2019 22:03
    #24

    En bra tumregel........

    Om man kan göra ngt och sedan med gott samvete berätta för sin partner då är det oftast ok. Om man gör något i hemlighet och inte vill/vågar berätta då är det förmodligen tvivelaktigt moraliskt sett...

    Det är bättre att lyssna på sin inre kompass för då slipper man skuldkänslor och hemligheter. Dessa två bygger nämligen distans i relationen mellan dig o sambon vilket är motsatsen till det ni behöver för att hitta tillbaka till varandra..

  • Thu 16 May 2019 07:14
    #35
    +3
    Anonym (Hjälp) skrev 2019-05-15 23:41:26 följande:

    Uppdatera:

    Jag har skrivit och avböjt utan att lämna någon dörr öppen. Jag kommer försöka med min pojkvän och är det så att den här andra killen skulle vara mitt livs kärlek så finns han nog kvar på denna planet om min nuvarande relation inte skulle fungera i framtiden. Men nu har jag avböjt och tackat nej och berättat att jag är i en relation.


    Klokt och rätt gjort. Du visade även den nye killen att om det skulle bli ni två ngn gång framöver så är du en kvinna med integritet och lojalitet som inte skulle backstabba honom så fort relationen går på sparlåga (vilket de flesta relationer gör ngn gång). Ha en bra dag och hoppas det löser sig med sambon.
Svar på tråden Fått uppvaktning av annat håll, har pojkvän. Vad skall jag svara?