Inlägg från: Anonym (Stina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stina)

    Din/er livssituation när första barnet kom

    När vi fick första barnet hade vi varit ihop i 8 år (blev tillsammans tidigt), bodde i en BR-tvåa och hade bil, körkort och fasta anställningar. Det viktigaste för mig var att lägenheten skulle funka ett par år till för det tar ju ett tag innan barn behöver egna rum. Och sen att jag hade ett jobb som jag trivdes med och kunde tänka mig att komma tillbaka till efter f-ledigheten.
    Vi bodde i tvåan tills han var tre år ungefär, då flyttade vi till en trea. Och ytterligare några år senare köpte vi hus.
    Där bor vi fortfarande och familjen har utökats med ett barn till.
    Sen kom jag på efter min ledighet med barn #1 att jag ville göra annat i livet så jag jobbar med helt andra saker idag. Men det kan ändå vara bra att "ha något" så att man inte har press att söka nya jobb direkt, eller att ens ekonomi blir väldigt ansträngd.

    Ett barn har inga stora krav, man måste inte bo stort eller ha massor av pengar. Men beroende på vilken förälder man vill kunna vara (hemma länge, visa barnet världen, resa mycket etc) så är det ju klokt att vänta lite tills ens förutsättningar är så bra som det bara går. Och det behöver ju inte handla om att vänta flera år! Bara ett halvår kanske räcker för att få ett jobb och en lite bättre SGI. När man ändå har möjlighet liksom.

Svar på tråden Din/er livssituation när första barnet kom