Inlägg från: Anonym (T) |Visa alla inlägg
  • Anonym (T)

    Undvika matlagning i en vecka?

    Orolig över barn skrev 2019-05-16 11:15:01 följande:

    ge mig tips hur kan jag undvika att laga mat i en vecka ?

    Jag har ingen råd med hämtmat. Däremot har jag småbarn som måste äta och jag vill ge de nyttig mat.

    (Konstig fråga kanske men här är orsaken: jag är föräldraledig och ganska socialt-isolerad , träffar ingen annan folk än BVC sköterskan, och förskolelärarna; i senaste tiden blev jag drabbad av nedstämdhet o en mild depression , jag är orkeslös och känner att det går åt fel håll - jag tycker det är mysig att vara hemma med mina barn förutom en grej: matlagning. Jag går och tänker på det hela dag: vad ska vi äta nästintill, vad ska det köpas, vad ska lagas ; o det är en rejäl stressmoment i mit liv. Känns som hela mit liv handlar om matlagning och jag kommer aldrig bli fri! Jag känner att det är det som jag behöver att komma ifrån, slippa laga mat i en vecka så får jag andas up)


    Kan du tänka dig att stå en dag och laga mycket mat? I så fall kan du göra matlådor för en vecka som du sedan bara behöver ta fram och värma. Det behöver ju inte vara storkok med samma sak varje dag.
  • Anonym (T)
    Orolig över barn skrev 2019-05-16 11:24:12 följande:
    Har du något tips på mat som håller sig en vecka eller åtminstone några dagar?
    Köttfärssås och chili con carne som mammatill6 tipsade om är smidigt att göra. Du kan även ta åt sidan lite köttfärs och göra tacos eller pannbiffar. Grytor är också smidigt. Kycklingsallad på färdiggrillad kyckling är enkelt att göra (kanske med grönsakerna som blir över från tacos, eller tvärt om) Mycket mat går bra att frysa, så kan du ha i mat för två-tre dagar i kylen och resten i frysen och så plockar du fram allt eftersom :) Panerad fisk är enkelt att köpa halvfabrikat (och inte så dåligt som mycket halvfabrikat är) och enkelt att slänga in i ugnen medan potatisen kokar (om man tänker på något rätt enkelt som ändå kan lagas samma dag) Hoppas du fick lite tips :)
Svar på tråden Undvika matlagning i en vecka?