Inlägg från: Orolig över barn |Visa alla inlägg
  • Orolig över barn

    Undvika matlagning i en vecka?

    ge mig tips hur kan jag undvika att laga mat i en vecka ?

    Jag har ingen råd med hämtmat. Däremot har jag småbarn som måste äta och jag vill ge de nyttig mat.

    (Konstig fråga kanske men här är orsaken: jag är föräldraledig och ganska socialt-isolerad , träffar ingen annan folk än BVC sköterskan, och förskolelärarna; i senaste tiden blev jag drabbad av nedstämdhet o en mild depression , jag är orkeslös och känner att det går åt fel håll - jag tycker det är mysig att vara hemma med mina barn förutom en grej: matlagning. Jag går och tänker på det hela dag: vad ska vi äta nästintill, vad ska det köpas, vad ska lagas ; o det är en rejäl stressmoment i mit liv. Känns som hela mit liv handlar om matlagning och jag kommer aldrig bli fri! Jag känner att det är det som jag behöver att komma ifrån, slippa laga mat i en vecka så får jag andas up)

  • Svar på tråden Undvika matlagning i en vecka?
  • Orolig över barn
    Anonym (T) skrev 2019-05-16 11:22:40 följande:

    Kan du tänka dig att stå en dag och laga mycket mat? I så fall kan du göra matlådor för en vecka som du sedan bara behöver ta fram och värma. Det behöver ju inte vara storkok med samma sak varje dag.


    Har du något tips på mat som håller sig en vecka eller åtminstone några dagar?
  • Orolig över barn
    mammatill6 skrev 2019-05-16 11:24:11 följande:

    Ställ dig en dag och laga mat för kommande vecka. Gör jag ofta. Skriv en lista över lätta saker. Typ en dag köttfärssås, en dag chili von carne. Samma grund men bara krydda olika och ha i bönor.


    Tack. Kokar du pasta också i förväg eller hur hör du? Har du fler tips på mat som håller sig?
  • Orolig över barn
    mammatill6 skrev 2019-05-16 11:25:19 följande:

    Har ni inte frys? Annars är ju en lösning att planera för en vecka och ha ska allt för en vecka. Så behöver du inte fundera på det.


    Jodå det har vi. Men brukar inte frysa färdig mat - förutom sånt som vi köper färdigt till ex pytt i panna från Findus o dyl ... sånt kan vi också äta ibland fast jag undrar hur nyttiga är de egentligen?
  • Orolig över barn

    Tack snälla ni . Så mycket goda råd ! Det känns så bra nu blir jag nästan gråtfärdig ...

    tar tacksam emot fler tips på mat som kan frysas och även recept

    Barnen är rätt så små (äldsta är 4 år) . Lite kräsna är de men pasta, potatis ris grönsaker och kött går hem nästan alltid. De vill inte ha sånt som är ihopblandad. Som till ex sallad med flera olika grönsaker i , eller gryta där grönsaker o kött är tillsammans , de vill ha allt för sig

  • Orolig över barn

    Tack snälla ni !

    Idag lagade jag en stor långpanna lasagne, en hel gryta stroganoff och dubbelsats piroger är förberedda i kylen . Det känns som äntligen kan jag lugna mig ner litegrann o kanske hinner jag leka med barnen också några få timmar eller bara vara och samla kraft. Så skönt !

  • Orolig över barn
    nernu skrev 2019-05-17 22:20:26 följande:

    All mat? Har du färska ingredienser kan fu göra mat på söndagen och äta måndag-fredag. Gör en fusklasagne med spagetti köttfärsås creme fraiche och mozzarella. Lätt som en plätt jättegott och smidigt att värma. Soppa är ju också enkelt att göra mycket av. Vem orkar stå och öaga avancerade rätter från grunden klockan fem varje em?


    Jag försökte med den enda fram tills nu... men inte bara kl 5 varjedag oftast även vid kl 11... det gick så där och nu går det inte vidare ...
  • Orolig över barn
    nnnnnnnn skrev 2019-07-25 23:36:36 följande:

    Hur har det gått?


    Hej det gick bra i flera veckor men nu i senaste tiden började jag falla tillbaka till den gamla vana.. skillnaden är bara att det är sommar i den här värmen inga av oss är sugen på något riktigt mat, utan det är mest frukt och grönt ev smoothie som gäller - vilket resulterar mindre matlagning
Svar på tråden Undvika matlagning i en vecka?