Inlägg från: Konservativ |Visa alla inlägg
  • Konservativ
    Anonym (ångermanlänning) skrev 2019-06-08 21:29:02 följande:

    Hela bibeln är full av motsägelser och saker som vetenskapen motbevisar. Sen om bibeln skulle vara sann då vill ni att vi ska tro på en galen gud som dödar och skadar fler oskyldiga än dom som påstås vara dom onda. En gud som tycker att föräldrar ska ha rätt att stena sina barn om dom inte lyder. En gud som plågar Job bara för att visa vilken makt han har. En gud som kräver att en far ska mörda sin son och sen får det att verka ok bara för att han stoppade i sista stund.


    Det är inte en vetenskaplig text och den är skriven för många sekler sedan när man skrev på ett annat sätt.
    Därför har Gud gett oss en kyrka och präster som kan förklara för oss.
  • Konservativ
    Anna1234 skrev 2019-06-09 20:52:51 följande:
    Men prästerna säger ju olika saker och har olika regler? Hur ska någon kunna veta vem Gud talar igenom och vem som är falsk?

    Om åtminstone de kristna var överens om vad Bibeln säger och hur allt ska tolkas skulle det vara en mycket större chans att jag skulle fundera över kristendomen men eftersom inte ens ni kan vara sams så känns det ju inte precis som att Gud är med och välsignar de kristna...
    Jo, det är ett problem. Jag erkänner det. Men jag tror nog att de stora kyrkorna är ense i det mesta?
  • Konservativ
    Anonym (Ateisten) skrev 2019-06-10 00:14:16 följande:

    Som ateist skulle jag aldrig tänka mig o ta emot jesus.

    Men det enda som skiljer oss emellan är att jag väljer att inte tro på 3000 gudar medans du väljer att inte tro 2999 gudar.

    Kan inte förstå hur man kan välja att tro på nån figur som sägs ha levt för 2000år sedan, jag väljer att tro på mig själv och att skapa mina egna förutsättningar. Inte knyta mina händer och tro att nåt magiskt ska hända.

    Sen har jag en liten fundering, när blir en religon klassad som mytologi?

    Se de gamla gudarna, de fornnodiska, grekiska m.m. varför väljer ni inte att tro på dem?

    Är det för att det är mytologi? Påhittat?

    Vad är det som säger att inte eran tro är påhittad?

    Jag har generellt svårt för religösa människor, svårt att ha egna tankar, ifrågsätta saker/skrifter.


    Allt du skriver visar att du inte ifrågasatt ett enda dugg. Hade du sagt samma med uppväxt i SaudiArabien så hade du ifrågasatt. Men det du skriver är den rådande uppfattningen i Sverige så du har inga egna tankar alls, precis som du beskyller religiösa människor för.
  • Konservativ
    Anonym (Ateisten) skrev 2019-06-10 12:14:11 följande:
    Vad är det du vill man ska ifrågasätta?

    Bibeln? Gud? Jesus?

    Som jag ser det ifrågasätter jag uppfattningen av jesus i relation till alla övriga gudar som finns / har funnits.

    Jag är emot all form av sektutövande.

    Religon har inget i ett modernt samhälla att göra.
    Du ska ifrågasätta din ateism förstås. Men det blir för jobbigt.

    Religion har inget i ett modernt samhälle att göra. Jag håller med. Vilken tur att vi är på väg in i ett postmodernt, postsekulärt samhälle. Trump, Orban och Salvini visar vägen.

    Det moderna samhället med hårda betongförorter, indoktrinering från Rapport och TV-nytt, eller i värsta fall Gulag tillhör snart historien.
  • Konservativ
    Ocdkille skrev 2019-06-11 19:37:41 följande:
    Ateism har mer empiriskt stöd i vetenskapen. Bibeln är full av bevisade felaktigheter mycket i bibeln är dessutom snott från andra kulturer. Sen blir det komiskt när du ska kritisera det moderna samhället och när du tar upp dåliga ex då tar du upp ledare som lustigt nog alla säger sig vara kristna och mycket av det onda dom gör säger dom sig göra för att försvara kristendomen. Och dom stöds alla av kristna konservativa. Samma med segrering det beror till stor del på religion. Sen är det knappast en slump att länder blir mer jämlika och bättre att leva i ju mer sekulära dom är Sverige var inte trevligt att leva i när det var kristet. För övrigt finns den bibliska guden då har han väldigt mycket att stå för. Tex alla ondska som han orsakar enlgt bibeln. Sen har vi allt dåligt som händer och har hänt. Och han ska ju vara allsmäktig så skulle han finnas då får han mer än gärna förklara varför han gav mig sjukdomen ocd skulle vara intressant.
    Kort svar: jag håller inte med någonting.

    Längre svar:
    Ateism kan inte hämta stöd i vetenskap. Inte heller tro på Gud kan hämta stöd där. Gud kan varken motbevisas eller bevisas med vetenskapliga metoder.

    Varken Trump, Orban eller Salvini gör onda saker. Orban och Salvini verkar vara troende, Trump vet jag inte. Tyvärr blir svenskarna indoktrinerade av vänstermedia som utmålar dem som onda.

    Sverige var mycket bättre när det var kristet. Det enda som är bättre nu är den mer avancerade tekniken. Om hundra år när Sverige är religiöst igen kommer tekniken att vara ännu mer avancerad.

    Sist skriver du om Teodicéproblemet. Det finns nog inget svar på det som människor förstår. Det behandlas i Bibeln i Jobs bok. 
  • Konservativ
    Anonym (Ateisten) skrev 2019-06-12 19:06:43 följande:
    Det religon har lyckats med genom flera århundranden är att motverka mänsklighetens utveckling.

    Vad var det som gjorde sverige mycket bättre som kristet? Att oliktänkade straffades? Låter mer som förklädd kommunism för mig.

    Vilket fortfarande pågår inom vissa sekter, jehovas till exempel.

    Det som går hand i hand med att folk tror mindre på religoner är hög utbildningsnivå. Så ju mer bildade folk är desto mer ifrågasätter folk religoner vilket är väldigt sunt.

    Kan förstå att lågt bildade människor tror på gud, det förstår helt enkelt inte bättre, alternativt så blir de hjärntvättade från barnsben.

    Religon är och har alltid varit ett sätt att styra dess befolkning.
    Åter håller jag inte med nånting.

    Till exempel håller jag inte med att högutbildade skulle vara mindre religiösa. I alla fall inte för att de kan mera. Däremot är de som blivit indoktrinerade i det antikristna utbildningssystemet mindre religiösa. Och ju längre man indoktrineras desto mer effektivt är det förstås.

    Katolska kyrans stora betydelse för bildning och vetenskap kan bara förnekas av en väl indoktrinerad ateist.
  • Konservativ
    Anonym (Ateisten) skrev 2019-06-12 23:40:21 följande:
    Hur förklara du då katolska kyrkans kraftiga motarbetande rentav förföljde av galileo galilei och nicolaus copernicus på grund av deras vetenskapliga bedrifter? Deras studier är idag väl vedertagna.

    Hur kommer det sig att islamska länder tillhör gruppen minst bildade? Inte kan det väl bero på religon?

    Så fort vetenskapen har haft teorier/studier som strider mot kyrkan och dess värderingar så har dessa vetenskapsmän blivit förföljda av kyrkan, är det ett samhälle du vill leva i?

    Men du har rätt, ett kristet samhälle är mycket bättre... låter fantastiskt att leva i ett bakåtsträvande samhälle.
    Galilei var motarbetad så du hittade en. Kopernicus var aldrig motarbetad utan tvärtom var han präst i kyrkan.

    Islamiska länder vet jag lite om. Förutom att Iran har många välutbildade.

    Ditt tredje stycke är helt enkelt....fel.
  • Konservativ
    Ocdkille skrev 2019-06-12 23:59:54 följande:
    Visst du har rätt man kan inte visa vetenskapligt att gud inte finns på samma sätt som du har noll bevis för att han finns. Däremot finns det en massa bevis mot massor av det som finns i bibeln. Så att bibeln är felaktig det vet man genom modern vetenskap. 

    Sen är Trump och gänget onda. Hindrar man folk från att yttra sig är man ond. Är man rasist då är man ond. Anser man att vissa människor är mindre värda på grund av ras då är man ond. 

    Sen på vilket sätt var Sverige bättre när det var kristet? Var det alla skamstraff som när folk tex fick stå utanför kyrkan på söndagen och andra fick spotta på dom för att dom gjort någon skitsak som sågs som syndig. Eller var det att folk fick kroppsdelar avkapade för olika brott eftersom kyrkan krävde det. Eller var häxbränningarna bra där jag vet av åtminstone tre släktingar som fick sätta livet till. Faktum är att många som drog till USA gjorde det på grund av förtrycket från kyrkan. Och kyrkan har varit emot många av dom rättigheter vi har nu. Jag föredrar att ha yttrandefrihet och frihet att göra vad jag vill så länge det inte skadar någon annan. Skulle inte vilja gå tillbaka till att leva som förr under kyrkans ok,
    Okej. Så vi är ense i din första mening. Bra så. Sen ska man inte ta allti Bibeln bokstavligt. Det är inte förrän 1800-talet som man började läsa Bibeln bokstavligt.

    Trump hindrar ingen att yttra sig. Men jag kan förstå att man tror det om man läser vänstermedia och ser på statsTV i Sverige. Ren propaganda.

    Häxprocesserna drevs inte av kyrkan. Det som var det goda med ett kristet Sverige var att familjen gynnades. Det är också bättre för ungdomar att ha en kristen tro.
  • Konservativ
    Anonym (Ateisten) skrev 2019-06-13 12:28:38 följande:
    Du är för rolig bara. :)

    Hur kommer det sig att jozef zycinska bad på katolska kyrkans vägnar om ursäkt för att hans toerier fördömts när han återbegravdes 2010?

    Gillar din argumentationsteknik... "du har helt enkelt fel", medlem i vänsterpartiet kanske? Brukar vara den nivån på deras argumentationsteknik.
    Så ingick det i kyrkans förföljelse att biskopen av Kulm överlämnade boken om heliocentriska världsbilden för tryckning och teologen Osiander höll i den slutliga tryckningen? 
    Sanningen är att boken trycktes väldigt sent i Copernicus liv, han dog strax därefter. Även om kyrkan hade velat förfölja honom så hade det inte varit möjligt.

    Länka gärna till talets engelska översättning.
  • Konservativ
    Anonym (Ateisten) skrev 2019-06-13 14:02:19 följande:
    Häxjakten kanske inte drevs av kyrkan men ökades markant efter påven innocentius den åttonde, hur kommer det sig?

    Häxeri kategoriserades länge som kätteri, vilket är ett brott mot gud.

    Men du har väl rätt igen att kyrkan är helt oskyldig.

    Vet inte om det är bättre att ha hjärntvättade (läs: religösa) ungdomar än fritänkande.
    Kyrkan är två tusen år. Är det konstigt att det har förekommit dåliga, rentav hemska saker? De som arbetar där är människor.

    Det är klart att det är kätteri. Menar du att det inte är det längre? Simoni.
Svar på tråden Är du beredd att ta emot Jesus?