• Sgtwolf

    Sexprat i kyrkor. Normalt?

    Kyrkan har en linje, kvittar vilken kyrka/religion.

    Celibat tills du är gift, när du är gift har du bara sex för att skaffa barn. Njutning är syndigt. Arbete och uppoffring är att behaga gud(övermakten)

    Naturligtvis pratar kyrkan om sex iom att det är något viktigt i samhället. Men budskapet är att vi ska vara återhållsamma och endast ha sex för förökning inom äktenskapet.

  • Sgtwolf
    123xyz skrev 2019-05-30 18:44:48 följande:

    Kan inte bli mer fel. Bibeln uppmanar oss att ha sex regelbundet med vår make/maka, konstaterar att väldigt få kan leva utan sex och ägnar en hel bok åt sexuell njutning.


    .... och resten går åt till att skuldbelägga onani och sex som något syndigt. Syftet med sex i bibeln är för att få många söner. Har man många söner så är du en rik man.

    Dessutom så är bibeln väldigt sexistisk och förminskar kvinnan till för att vara mannen tillags.

    Läs tex predikaren 7:27

    Eller Ordspråksboken 27:15
  • Sgtwolf
    Anonym (Kyrklig) skrev 2019-05-30 19:52:11 följande:

    Vad är detta för struntprat? Det finns säkert vissa udda sekter som har den linjen, men det är inte nåt som merparten av de kristna kyrkorna predikar idag. De flesta som verkligen bekänner sig som äkta kristna har inget förbud emot sex före äktenskapet. Sex är nåt viktigt och man får givetvis ske enbart i njutningssyfte. Men att man ska vara trogen sin partner är nog något som alla kyrkor anser.


    Jo, det är delvis sant i den svenska tämliga sekulära kyrkan. Men mer "troende" kyrkor lik den katolska mm är tämligen gammalmodig. Inga kondomer, inget anal sex, förbjuden kärlek mellan samkönade osv.

    I det stora hela är den svenska kyrkan rätt frimodig jämfört med alla andra. Så den kan man se lite som ett undantag.
  • Sgtwolf
    Anonym (Kyrklig) skrev 2019-05-30 23:36:26 följande:

    Och jag opponerade mig emot att du generaliserade. Och svenska kyrkan är inget litet undantag i Sverige. Katolska kyrkan är det däremot.


    Vart har jag begränsat religioners sexualsyn till endast Sverige och svenskar tro?

    Svenska kyrkan är en liten gren på den världsomdpännande kristendomen. Nu är inte ens protestanterna största religionen i världen.

    Svenska kyrkan är ett undantag i världens religioner, en liten, liten "frikyrka". Men även inom svenska kyrkan så finns de gamla bibliska värderingarna kvar hos vissa. "Kvinnor är skapta att behaga män." "Sex är ful om det inte är för att skaffa barn till gud". "Sex hör äktenskapet till". Dvs ogifta ska inte ha sex för att det är skönt och trevligt....
  • Sgtwolf
    Anonym (Kyrklig) skrev 2019-05-31 07:49:20 följande:

    Varför drar du in kyrkor i andra länder när detta är en tråd som uppenbarligen handlar om svenska kyrkor och samfund?


    Vart i TS står det om att det är svenska kyrkor som besöks? Vart står det om vilka kyrkor som besöks? Frikyrkor? Svenska kyrkan?

    TS berättar bara att det är mycket sexprat i kyrkorna.

    Jag hänvisar till vad bibeln säger och vad bokstavstrogna säger om sex. Bibeln används i fler än en trosinriktning.

    Sen är det obestridligt att svenska kyrkan har flest medlemmar, men jag törs gissa att de olika frikyrkorna har fler aktiva medlemmar.
Svar på tråden Sexprat i kyrkor. Normalt?