• Amandaperssson

    Hur mycket pengar lägger ni

    Om man är en vuxen och 2 barn, hur mycket pengar ?bör? det gå åt till mat i mån då? Tänkte börja med att lägga upp en budget som man kan ha för varje månad istället för att slösa alldeles fööör mycket pengar på skit å ingenting ????

  • Svar på tråden Hur mycket pengar lägger ni
  • Linda5

    Det är såååå individuellt. När vi hade knaper ekonomi så handlade jag ALLT på kort datum och extrapris samt bakade, syltade och saftade själv.
    Nu har vi bättre ekonomi men jobbar också på annat vis så nu blir det inte alltid kort datum o extrapriser.
    Vi har alltid haft mer och bättre mat än svägerskan, När vi hade 3000kr i månadskostnad på mat så hade dom 9000kr. Tror dom ligger runt 11000 idag och vi ligger på 5000kr
    2 vuxna och 2 ungdommar.

  • Vännen

    Vi lägger ca 3000-4000kr/ månaden på mat för 2 barn och en vuxen. Då är det inte de billigaste affärerna eller att vi snålar.

  • Aniiee

    Du kan ju testa med Konsumentverkets budget och se om den passar er.

    Beroende på barnens ålder och hur mycket ni äter hemma eller i förskolan skolan/på jobbet kan det se ut så här (ger några scenarion):

    Om du är säg under 30 och barnen är hemma på heltid för att barnen är bebis på 6 månader + småbarn runt 2: Din mat: 2620 kr, bebis 6 månader: 840 kr, 2-åring: 1120 kr = 4580 kr i månaden. Samma senario fast 2-åringen äter lunch på förskolan sänker tvååringens matkostnad till 860 kr = 4310 kr.

    Om du istället är säg 35 och har 2 barn runt 10-årsåldern så alla "jobbar" hela dagarna hamnar summar på 5510 kr i månaden.

    En del skulle kalla detta vansinnigt högt. Jag skulle råda till att ha det som något att utgå ifrån och  prova dig fram, 

    Vill du göra en "provberäkning" så kan du ju alltid göra en tvåveckorsmatsedel och räkna på vad det skulle kosta att köpa in alla ingredienserna.


    I have a growing lack of disgust for you
Svar på tråden Hur mycket pengar lägger ni