Inlägg från: Teresa 914 |Visa alla inlägg
  • Teresa 914

    Medicinsk sekreterare 2019

    Hej.

    Jag började nyligen jobba som medicinsk sekreterare och jag trivs bra . På min avdelning (röntgen) jobbar vi sekreterare bara dagtid så jag jobbar 7-15. Visst finns det ju mindre trevliga personer också men många trevliga också. Så jag umgås mest med dem jag trivs med och försöker hålla mig undan skitsnacket i mån av möjlighet. Lönen var för mig ett lyft för jag tjänade ca 1/3 mindre innan. Jag ids inte nämna några summor eftersom jag bor i Finland och våra löner troligen ser lite annorlunda ut.

    Så ska jag summera så gjorde jag ett gott val som jag är nöjd med mitt nya jobb

  • Teresa 914

    Ett kärleksfullt svar till Magnefico.

    Jag har alltså gymnasium+universitet 5 år. Grundlönen då jag blev färdig inom min bransch var ca 2800 euro. Där jag har valt att bo är det näst intill omöjligt att hitta jobb inom det. Och jag vill inte flytta. Dessutom är boendet i huvudstadsregionen så dyrt att jag inte tror det är värt det.

    Året då jag förtjänade sämst jobbade jag som fritis ledare, jag tog totalt ansvar för 20+ barn. Hade nåt hänt hade det varit mitt fel. Jag jobbade från 7-17 med paus emellan (83%) och fick 800? i handen. Sen jobbade jag som elevassistent (samma procent) och fick 1200 i handen

    Vad jag vill ha sagt: 1. det kan alltid vara värre, 2. Att lära sig leva sparsamt går och bara man lever enkelt går det. Sen blir jag lite förbryllad över din inställning? Vill du betala mer skatt? För det är vad som händer om lönenivån stiger högre. Det är inte hållbart att lyfta hur höga löner som helst i allmänna sektorn. Och det är inte hållbart att friska människor sitter hemma på rumpan o lyfter bidrag om de kan jobba. Sen undrar jag lite över vad vi medicinsekretera borde utbilda oss till istället?

    O ja, på mitt jobb jobbar fler tradenomer, folk med mastersutbildningar och uskor. Så vi är inte lågt utbildade heller

Svar på tråden Medicinsk sekreterare 2019