Inlägg från: Tirem |Visa alla inlägg
  • Tirem

    Grannens träd!



    Bråkar med grannens om hans jäkla träd som stör oss som tusan! Vad tror ni, kan man få rätt mot honom om man går vidare med detta? Hans älskade träd växer in över grannens trädgård men blockar även all som eftermiddag och kvällssol för oss! Känns som om vi förlorar halva vår tomt på grund av honom.

    Visste självklart att trädfan stod där när vi köpte huset men mäklaren sa självklart att ?grannen är inget problem, han är alltid tillmötesgående?. Dumma vi trodde på honom och grannen hann vi aldrig prata med innan kontraktsskrivning då han var bortrest hela vintern. 6 års bråk om detta jäkla träd och ingen framgång ännu!
  • Svar på tråden Grannens träd!
  • Tirem

    Studsmattan står nära just när kortet togs, klippte gräset där den brukar stå!

    Handlar inte om att jag önskar att alla ska dansa efter min pipa, vi är 8 fastigheter som ?drabbas? och alla önskar att trädet beskars iallafall.

    Har lustläst jordbalken och kapitel 3, paragraf 2 ger honom rätt, kapitel 3, paragraf 1 säger dock följande: Var och en skall vid nyttjande av sin eller annans fasta egendom taga skälig hänsyn till omgivningen.

    Skälig hänsyn kan vara att grannar ej kan nyttja sin egendom eller orsakar skada på den. Då detta träd skuggar även vår fastighet vilket medför fuktproblem och mosspåväxt på tak visar han (enligt mig) skälig hänsyn.

    Detta utelämnades e i första inlägg som skrevs i affekt!

Svar på tråden Grannens träd!