Inlägg från: Konservativ |Visa alla inlägg
  • Konservativ

    snart omröstning om höjd pensionsålder

    Den rimlig slutsatsen torde vara att staten inte ska hantera pensioner. Politikerna kan inte hålla fingrarna borta. Statligt pensionssparande uppmuntrar svenskarnas inlärda hjälplöshet.

  • Konservativ
    Finansen7 skrev 2019-06-04 18:01:31 följande:

    Börjar de tafsa på tjänstepensionerna blir jag sur på riktigt. Statlig pension kräver inflöde av pengar. Tjänstepension är mellan mig och min arbetsgivare utan att någon annan part är inblandad. Dessutom är avtalen skrivna mellan arbetsgivarorganisationer och fack. Staten ska hålla sina kletiga fingrar borta och inte börja försöka styra när man kan börja ta ut sin tjänstepension.


    De är väl reglerade redan? 
  • Konservativ
    Mentat skrev 2019-06-04 21:05:15 följande:
    Bevisligen inte.
    Det är då man får sådana här populistiska gnälltrådar. Det finns ju fler, bl.a. en hel blogg maskerad som en diskussionstråd...
    Om a-kassan sänks till 50% är det populistiskt och gnälligt att vara emot det?
    Om barnbidraget tas bort är det populistiskt och gnälligt att vara emot det?
    Om sjukvårdsavgifter höjs till 75% av den verkliga kostnaden är det populistiskt och gnälligt att vara emot det?

    Det är du som gnäller för att andra har en annan åsikt.
  • Konservativ
    Mentat skrev 2019-06-06 08:11:59 följande:
    Inget av det där är aktuellt. Det är populistiskt och gnälligt att säga att "jag vill ha" totalt utan att ta hänsyn till verkligheten, som t.ex. demografi.
    Bemöt gärna mitt inlägg #1 i stället.
    Varje gång någon vill sänka ersättningsnivåer blir det diskussion om det. Det är enbart när det gäller pensioner som det kommer prat om populism och gnälligt. Om folk har invaggats i tron att de får pensioneras när de är 65 så blir de såklart arga om de då måste jobba i 3 år till. Att levnadsåldern höjts är i och för sig en bra sak. Och precis som du säger har det gjort att pensionssystemen sviktar. 

    Därför är det bara en slutsats som är rimlig: Politikerna ska ge fan i folks pensioner.  Skrotandet av ATP och Göran Perssons stöld av pensionspengar är bara konsekvenser av att Sverige har ett pensionssystem som inbjuder till korruption. 
  • Konservativ
    KillBill skrev 2019-06-16 12:07:33 följande:

    Jag kommenterade ett inlägg av Rataxes. 

    Hur politiska partier drivit frågor om pensioner är kopplat till trådens ämne och då kan man konstatera att Socialdemokraterna verkat för bra och allmänna pensioner för vanligt folk medan konservativa partier har varit emot.


    Ja ATP, som socialdemokratin drev igenom var ju superbra. Vart tog det vägen....
  • Konservativ
    Finansen7 skrev 2019-06-16 14:46:55 följande:

    När ska riksdagen rösta bort taket för hur mycket som kan avsättas till allmän pension? 519.000kr i år. Ålderspensionsavgiften (10,21%) inom arbetsgivaravgifterna utöver det taket konsfiskeras av staten. En av de mest dolda avgifterna som ger noll tillbaka till arbetstagare och arbetsgivare.


    Kommer inte att ske. Arbetsgivaravgiften är en skatt men regeringarna har lyckats dölja det, då de inte vill att vi ska veta hur mycket skatt vi egentligen betalar. Korruption i svensk tappning.

    Politikerna har diverse projekt som de behöver pengar till. Bidrag till sina vänner och släktingar i olika föreningar är ett exempel. Därför måste du jobba i några år till så att de har mer pengar att slösa med.
  • Konservativ
    Finansen7 skrev 2019-06-17 09:37:33 följande:

    Dessutom anser jag mig vara en högst "vanlig" person. Vad nu "vanlig" person är för något. Jag började jobba tidigt, vidareutbildade mig senare i livet, har prioriterat mitt jobb hyfsat. Och kommer vid 65 år landa med 40 år över gränsen för taket i allmäna pensionssystemet. Och det ska jag straffas ytterligare för.

    Så oavsett färg på regeringen, så tycker jag det är fel att låta AG betala avgifter som på ett dolt vis inte går till pensionen, utan rakt in i skattkistan.


    Men så blir det ju när staten tar hand om det. Förstår du inte det? Alla pengar som staten tar in (eller offentlig sektor) har staten också full rätt att ta hand om precis hur den vill. Därför är enda lösningen att du fixar din egen pension.
Svar på tråden snart omröstning om höjd pensionsålder