Inlägg från: Drottningen1970 |Visa alla inlägg
  • Drottningen1970

    Dottern ska komma och gå

    Tja. Förälder är man ju 100% av tiden oavsett om man är separerad eller inte så det vore askonstigt att behöva säga till en låt oss säga 13 åring som vill träffa pappa att:nej tyvärr vi har barnfri vecka så du får inte komma förrän på onsdag. Fullständigt orimligt.

    Om det däremot är nåt särskilt som gör att hon inte kan komma så är det givetvis nåt annat. Nej du kan inte komma för att vi åker till kreta, eller vi ska ha vuxenfest...

  • Drottningen1970
    haft samma skrev 2019-06-02 13:27:39 följande:

    Vill också tillägga att jag uppskattar era svar, och håller helt med era åkikter ang en tonåring. Men hon är 10 snart 11.


    Och pappa sa ju inte heller NU utan SNART. Och för att kunna komma som man vill krävs det ju också att barnet klarar att åka buss, tunnelbana etc själv. Men den dagen hon kan det vore det ju givetvis fullständigt vidrigt att säga: Nej vi är barnfria denna vecka. Förälder är man som sagt 100% av tiden. Man måste alltid vara beredd på att vara tillgänglig.
  • Drottningen1970
    Siden skrev 2019-06-02 13:32:29 följande:

    Har alla som lever i styvfamiljer 14-åringar som kommer och går mellan sina separerade föräldrar (och nya partners och halvsyskon, styvsyskon)? Jag undrar av ren nyfikenhet, jag har själv ett 9-årigt styvbarn och vi har diskuterat detta en gång, då kom vi fram till att köra svängdörrar var för oförutsägbart och svårt att planera. Så min fråga är, hur gör ni i styvfamiljer med tonårsbarn där det även finns nya partners och nya barn?


    Förstår inte skillnaden mellan vilken familj som helst. Livet med barn är alltid rätt oförutsägbart. Särskilt med tonåringar. Inland vill de sova hos kompisar, åka till en kompis lantställe över helgen, men ångrar sig sedan dagen innan etc etc. Varför skulle det vara så viktigt att barnet kommer på onsdagen i stället för fredagen exempelvis?

    Om inget särskilt är planerat och det bara är vilken vecka som helst så spelar det ju ingen roll. Barnet/ungdomen har ju två hem och i sitt eget hem måste man alltid känns sig välkommen inte som nån gäst som har vissa dagar inbokade och är portförbjuden resten av tiden. Det är barnets HEM...
  • Drottningen1970
    Anonym (Ingen skillnad) skrev 2019-06-02 14:07:05 följande:

    Men du blandar ihop om hon är välkommen i båda hemmen med om hon får lov att diktera hela er tillvaro baserat på sina önskemål och det är ju ett uppenbart nej. Hon kan komma men inte förvänta sig massa anpassning.

    Vill hon komma en dag i fel vecka, ja då jobbar du sent den dagen så hon får be sin mamma köra, passar det inte för mamma den dagen ja då kan hon inte komma etc


    Fast det är ju två HELT olika frågeställningar.
  • Drottningen1970
    Siden skrev 2019-06-02 14:35:51 följande:

    Det blir väldigt svårt för den biologiske föräldern som har startat en ny familj med ny partner och nya barn om den måste vara ständigt tillgänglig och 100 % förälder till sitt tonårsbarn från en tidigare kull, och ha svängdörrar för tonårsbarnen i sin nya familj. Det måste den biologiske föräldern ordna så att det funkar för den ombildade familjen. Det ska inte vara vara tonårsbarnet som har rätt att komma och gå hur den vill. Tänker tex på om tonårsbarnen kommer hem sent och stör den nybildade familjen där det finns en bebis och en utvakad mamma. Etc. Hänsyn måste visas till alla, kanske inte om det inte finns nya partners och nya barn, men definitivt om det finns sådana.


    Fast det är fortfarande ingen skillnad på det du beskriver hänsyn etc på om barnet bodde 100%. Det är två skilda frågor.
  • Drottningen1970
    Anonym (Malus) skrev 2019-06-02 14:30:54 följande:

    Nej det måste faktiskt inte.

    Är det avtalat vv så är det vv som gäller.

    Man kan inte bara ändra spelregler inom familjen hur som helst på egen hand.


    Jo det måste man. Förälder är man på heltid oavsett hur man delat upp boende etc i samband med en separation. Om polisen ringer och meddelar att barnet varit med i en olycka eller har snattat så säger man knappast. Ring mamma för vi har barnfri vecka.
  • Drottningen1970
    Anonym (Malus) skrev 2019-06-02 15:11:26 följande:

    I de fallen håller jag med om att man inte hänvisar till att det är fel vecka. Till vardags står jag absolut fast vid att är det vv så är det vv.


    Med den Inställningen så har barnet två boenden men inget ställe som på riktigt känns som ett hem. Vet att många barn har det så men det gör det inte mindre vidrigt. Hur kan man nånsin känna sig riktigt hemma på ett ställe där man är bannlyst och betraktad som ett störningsmoment om det råkar vara fel datum. Förfärligt. Hur skulle du själv känna om du längtade hem, men bara fick vara där om det var rätt datum. Barn är också människor.
  • Drottningen1970
    Anonym (Malus) skrev 2019-06-02 15:47:30 följande:

    Om alla är överens ja, det jag skrev handlar om när det bestäms över huvudet på styvföräldern.


    Tja. Det ÄR ju föräldrarna som helt på egen hand bestämmer hur de lägger upp boende och umgänge etc. styvföräldern har inget alls att säga till om saken rent krasst. Det enda styvföräldern kan göra om upplägget inte passar är ju att välja att flytta.

    Därmed inte sagt att det inte vore bäst om alla är överens.
  • Drottningen1970
    Anonym (K) skrev 2019-06-02 16:34:10 följande:

    Du och alla ni som hackar på TS och skriver att självklart får flickan gå som hon vill , har ni läst att pappan själv inte hämtar / tar ansvar för dottern utan det får TS göra?

    Om TS ska hämta / ta hand om flickan då angår detta henne i högsta grad.


    Det har vi sett. Men återigen är det ett helt fristående problem som TS måste lösa med sin sambo. Världen kryllar av pappor som dumpar jättestort ansvar gällande sina barn på sin nya. Det skulle jag aldrig acceptera. Det är en annan fråga.

    När man talar om att dottern kommer att bli så stor så att hon lan komma och gå som hon vill är det ju också rätt tydligt underförstått att detta kan ske när hon inte måste bli hämtad utan när hon fixar sånt själv annars skulle ju komma och gåsystemer kunna införas redan nu. Men pappa talar ju om att :snart är hon så stor att hon kan komma och gå som hon själv vill.
  • Drottningen1970
    Siden skrev 2019-06-02 19:00:55 följande:

    Inte konstigt att så många ombildade familjer separerar...blir mörkrädd när jag ser vissa av svaren här. Självklart har en nyförlöst kvinna lika stor rätt till att bo i ett tryggt och säkert hem och ha en ok nattsömn, i det läget får en tonåring från en tidigare kull anpassa sig och inte komma och gå oplanerat som hen vill (sent på natten). Inte en ovanlig situation för övrigt, i det man läser på Familjeliv. När ska dessa biomammorna förstå att även barnen och den nya partnern i den ombildade familjen har rätt att forma rutinerna? Och nej, det är inte alltid barnen från första kullen som ska prioriteras. Den biologiska pappan har här ett stort ansvar för att få det att fungera. Till Ts råder jag dig att stå på dig och gå på din magkänsla, pappan verkar inte ha riktigt koll på hur tunnelbanan fungerar numera i centrala Stockholm i rusningstid och han verkar lite väl glad i att lämpa över ansvaret på både hämtningar och oro på dig.


    Du missar helt poängen. Det handlar inte om att fritt kunna uppföra sig hänsynslös och springa in och ut på nötterna. Givetvis ska normala hushållstegler gälla som vanligt. Precis som i vilken annan familj som helst där det eventuellt råkar födas ett till barn. Poängen är att man inte kan porta ett barn som redan tillhör familjen för att en bonusmamma vill ha lugn och ro, det är fullständigt orimligt. Det föds barn i familjer där det bor tonåringar varje dag. Jag lovar.
  • Drottningen1970
    Anonym (Malus) skrev 2019-06-02 19:57:42 följande:

    Det är DIN åsikt.

    Du verkar kräva att alla ska tycka som du.

    Min åsikt är en helt annan, oavsett vad du anser om saken.


    Självklart kan man ha en annan åsikt. Finns fullt med folk som har alla möjliga sjuka åsikter. Men fakta är fortfarande att om man väljer att ha en relation med nån som har barn så måste man vara medveten om att detta barn är ens parter förälder till på heltid och att det också kan vara så att barnet kommer att kunna bo hos sin förälder på heltid även om så inte är faller nör man blir ihop. Förälder är man alltid på heltid, 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan. Det enda valet man som förälder har är om man ska vara en bra förälder eller en dålig förälder.
  • Drottningen1970
    Ess skrev 2019-07-05 17:09:44 följande:

    Är inte föräldern hemma så har ungen inte där att göra, utanför ordinarie umgänge. Under umgänge så förutsätter jag att ungen klarar sig helt själv om inte föräldern är där och passar upp hen, för det är inget jag kastar bort min tid på.


    Fast då har du ju inte förstått att det är ert gemensamma hem.

    Som om mitt barn skulle behöva sitta i trappen om jag åker och handlar. Självklart måste barnet kunna vara i sitt eget hem även om föräldern inte är hemma under förutsättning att barnet är stort nog att klara sig själv.
Svar på tråden Dottern ska komma och gå