• Sun 2 Jun 2019 12:50
    5672 visningar
    185 svar
    185
    5672

    Dottern ska komma och gå

    Här är en söndagsdiskussion igång. Varit tillsammans 5 år. Vi kom men ett barn var. Han och dotter på 10 snart 11 år. Jag med son 8 år. Allt har funkat bra och vi har en familj på 4 plus hund och mysig stämning. Min relation med dottern är fin och vice versa. Igår var sambon på svensexa och hans dotter ville vara hos mamma pga att lillebror där fyllde 5. Inga konstigheter. Sambon skulle hämta henne nu innan lunch men hon hade börjat baka hos mamma så hon ville stanna en stund till. Inga konstigheter. Vi sätter oss på balkongen och han utbrister lyckligt: ja tänk hon börjar bli så stor! Snart kommer hon kunna komma och gå precis som hon vill.. att det inte finns några ?pappaveckor? eller ?mammaveckor?... Jag svarar : Så vill inte jag ha det? Jag tycker det låter jätte rörigt... Han : Vad är det för något problem med det? Hon är väl välkommen när hon vill? Jag: Ja, men det blir ju stökigt för vi kan ju inte planera? Han: Hon får ju inte komma om vi planerat något? Jag: men ibland kanske man bara vill vara spontan eller ha en barnfri helt oplanerad? Han : Jasså ok så då ska vi säga till henne att du får inte komma för ****** vill ligga på soffan och chilla. Sonen har ingen möjlighet att vara flexibel med veckorna då hans pappa jobbar 7 nätter/ledig 7 nätter.. Min sambo nu säger att jag är självisk och bara vill ha barnen på mina villkor.. men det är ju inte mina det är såhär vi haft det och bestämt med alla runt omkring ( hennes mamma och sambo och mitt ex och hans sambo) Jag tycker inte att barnen ska komma och gå som dom vill. Jag tycker varannan vecka är en bra ök. Självklart får hon åka dit om det är kalas någon helg eller om dom ska på något att hon kan komma hit med fick panik när han tycker att hon ska komma och gå som hon vill. Jag hade sett fram emot en söndag ihop hela familjen men nu är hon kvar hos mamma och vi är sura på varandra. Sonen sitter på rummet och kollar på film och vi tjafsar på balkongen. Har jag fel?! Han tycker verkligen att jag är heeeeelt dum i huvudet som tycker såhär.. och talade om det tydligt.

  • Svar på tråden Dottern ska komma och gå
  • Sun 2 Jun 2019 13:20
    #4

    Hon kan inte ta sig hit själv då hon inte vågar åka tunnelbana och jag tycker också att man bör vara äldre för att åka tunnelbanan själv med alla som har noll hänsyn och prejar barn för att komma med i vagnen. Vår linje är alltid fullproppad..

  • Sun 2 Jun 2019 13:21
    #5

    Hon är inte 13, hon är 10 och fyller 11 i höst så vill gärna prata om åldern 11 år

  • Sun 2 Jun 2019 13:27
    #8

    Vill också tillägga att jag uppskattar era svar, och håller helt med era åkikter ang en tonåring. Men hon är 10 snart 11.

  • Sun 2 Jun 2019 13:58
    #14

    Ja jag tycker att det är skillnad på en 11 åring och en 13 åring? När hon är 13 kan hon ta sig hem själv från skolan. Idag hämtar jag mellan 14.00-15.00 när skolan slutar pga att hennes kompisar inte går på fritids ( går hem själva pga bor nära) så på vår vecka går jag tidigt från jobbet och hämtar. Klagar verkligen inte på det, älskar att vi har mycket tid ihop på vardagarna och älskar att ha båda här. Men på ?barnfria? veckan så jobbar jag då istället sent för att komma ikapp.. och ja då vill jag ta det lugnt när jag kommer hem.. köpa med take away och glo på någon serie. Jag tycker helt enkelt inte att han kan bestämma att hon ska få ha svängdörrar när det inte är han som hämtar samt att hon inte tar sig hem själv.

  • Sun 2 Jun 2019 14:00
    #15

    När hon är 13 så kan hon åka hem själv och värma på någon middag från frysen och då är det en helt annan sak...

  • Sun 2 Jun 2019 17:59
    #58

    Några skriver att han inte ens är närvarande när hon är hos oss, vill understryka att han är mycket närvarande och vår ÖK är att han lämnar på morgonen och jag hämtar. Han är hemma innan middagen och vi umgås alla 4 då. Vi har haft ännu en balkongdiskussion här men det blev bara värre... Jag frågade om det var så att vi bråkar i onödan.. undrade om han kanske menade när hon är tonåring? Men nej han menar till hösten.. Han tycker att hon är tillräckligt stor att bestämma själv vart hon ska sova då. Det är ju en till diskussion som ni gärna får delta i.. tycker ni att en 11 åring ska åka från Slussen på Farsta linjen själv? Folk är helt galna i Slussen och knuffas för att få komma med tåget. Tar ingen hänsyn alls till äldre, barn eller gravida.. Det är även många missbrukare och psykiskt sjuka på gröna linjen då det finns många boenden/dagverksamheter i Sandsborg och Gubbängen. Nästan varje gång jag åkt med barnen så är det någon i vagnen som tar kontakt och är märklig speciellt mot henne. Tjejen är supersöt.. långt blont hår och stora blåa ögon så många knäppisar dras till henne. Hon tycker ofta att det är obehagligt och gömmer sig bakom mig.. tänker då om hon var själv. Om hon tar sig hem själv och kan vara ensam hemma/fixa mat - ja absolut då har vi svängdörrar men jag tycker det är för tidigt.. måste man ge henne det ansvaret nu? Kan det inte vänta i 2 år?! Jag skulle va mega orolig

  • Sun 2 Jun 2019 18:06
    #59

    Kan tillägga att sambon åker tunnelbana typ en gång om året och aldrig med barnen.. så han tycker att jag överdriver

  • Sun 2 Jun 2019 21:14
    #98

    [quote=79664734][quote-nick]Anonym (Rosett) skrev 2019-06-02 20:08:41 följande:[/quote-nick]Usch vad det gör ont i hjärtat att läsa om hur barn har det. Idag verkar folk skaffa barn på halvtid, barnen är ett problem och har rätt att vistas i sitt hem hur som helst.[/quote Till Rosett: Barnen har det jättebra. Dom har varsitt rum som dom fått hjälpa till att inreda precis som dom vill ha det. Dom har en garderob fullproppade med kläder som dom alltid har här för att slippa packa varje vecka och leva i en kappsäck. Vi har gjort allt vi kan för att dom ska känna sig hemma och må bra. Men jag tycker inte att det är ok att man förväntar sig att sin partner ska acceptera att det förväntas att man ska börja hämta och ta ansvar på jobbarveckan. För att kunna hämta så tidigt och ha extra mycket tid med barnen på vår vecka så betyder det att veckan utan barn blir maxad med jobb. Och då är jag helt jäkla slut när jag kommer hem efter 14h.. ett pris jag gärna betalar för att få tid med barnen Och en överenskommelse som funkat i 3,5 år sen vi blev sambos. Barnen vet att det är pappa och mamma vecka och verkar inte alls må dåligt över det.

  • Sun 2 Jun 2019 22:09

    Tack Beth för dina kloka ord. Känns bättre <3

Svar på tråden Dottern ska komma och gå