Inlägg från: nnnnnnnn |Visa alla inlägg
  • nnnnnnnn

    Pojkvän utan driv och ambitioner

    Se till att dela på ansvaret hemma, det är inte lätt att ändra på det nu - men tusen gånger värre om 1 månad/1 år/10 år.
    Det lättaste sättet att dela på ansvaret + att man får trevligt tillsammans är att jobba med hemma sysslorna samtidigt. Säg till att du är trött på att känna att du tar störst ansvar, så från och med nu kommer du bara jobba med hemmasysslor när han jobbar med hemmasysslor. Dessutom får ni tid tillsammans när ni kan prata.

    Så ni handlar tillsammans, städar tillsammans, tvättar tillsammans, lagar mat tillsammans och städar upp efter maten tillsammans.
    Eller iallafall samtidigt - om du lagar mat, så dammsuger jag under tiden. När du putsar fönsterna så kan jag bädda rent. Osv.

    Det som inte blir gjort blir inte gjort... Och givetvis kan man dela upp vissa sysslor, men var otroligt sparsam med det, för det är lätt hänt att man inte träffas för den ena ska handla och när den kommer hem så ska den andre städa. Dessutom är det svårt att dela rättvist, hur lång tid tar det att handla? Betala räkningarna? Ska allt mätas i minuter och fördelas?
    Lättare och trevligare att man jobbar på 30-60 min lite då och då, samtidigt som man umgås.

Svar på tråden Pojkvän utan driv och ambitioner