• Thu 6 Jun 2019 15:00
    967 visningar
    40 svar
    +1
    40
    967

    Den sjuka akutsjukvården - Får inget arbete trots gedigen erfarenhet

    Hej! Jag brukar sitta med i vår rekryteringsgrupp på mitt jobb när vi ska nyanställa (jobbar som tjänsteperson inom offentlig sektor) och faktiskt så är lång erfarenhet + noll referenser en sån där grej som gjort att vi hajat till och varningslamporna börjar blinka lite. Det händer inte ofta men då och då. Vi brukar göra så att vi kontaktar dom/den arbetsplats/arbetsgivare som står i CV:t ändå och säger "Person X har sökt det här jobbet hos oss och vi såg att X jobbat hos er, vi ville bara höra vad ni har fått för intryck av personen" eller liknande.


    Alla gånger vi gjort så har det visat sig att personen antingen varit i många konflikter, haft auktoritetsproblem, startat bråk med både chefer och kollegor, misskött sina arbetsuppgifter och blivit ombedd att själv säga upp sig eller i vissa fall även fått sparken. Den röda tråden är ändå att dom här personerna har skapat stora problem i sina arbetsgrupper, bland sina kollegor och överordnade, som tagit väldigt mycket energi och kraft från arbetet. Då spelar det inte särskilt stor roll hur bra CV en har eftersom du till syvende och sist måste förhålla dig till andra människor på en arbetsplats, oavsett om det är kollegor, chefer eller brukare/kunder/patienter.


    Det är en lärdom att skicka med till alla, oavsett, att folk pratar med varandra. Även om en inte skriver referenser så kan kommunikation med tidigare arbetsgivare ske. Att vara en god arbetskamrat och kunna jobba tillsammans med andra är något som väger tyngre än vad många tror. 


    Jag vet inte vad för råd jag skulle ge till dig. Kanske att byta yrkesbana, studera, eller leta efter jobb med hög grad av självständighet/ensamarbete så att du minskar risken för bråk? 


    Vad har du själv för tankar om vad som hänt på dina tidigare arbetsplatser? Har du reflekterat någonting över varför det blivit som det blivit? 

  • Thu 6 Jun 2019 18:46
    #17
    Angeleyes01 skrev 2019-06-06 18:31:39 följande:

    Oj, så man ringer ändå till tidigare arbetsplats...?

    Hade jag ingen aning om.

    Kanske har jag några svårigheter. Jag har valt att inte skaffa familj heller just nu, så jag har en sambo men vi har inga barn. Folk i min ålder brukar ha skaffat familj redan...


    Vi har gjort det även om det inte står med referenser, ja. Och vet att det förekommer på andra ställen. Sen ser det också väldigt misstänksamt ut om någon har tio års arbetslivserfarenhet men inga referenser, då börjar en tänka "har den här personen ens jobbat med det som står i CV:t?"

    Okej, men det tror jag är irrelevant. Jag är själv 32 och har inga barn (kvinna). Är inget konstigt vare sig i samspelet med mina kollegor eller vad gäller möjligheten att få jobb. Jag tänkte mer på din personlighet eller ditt sätt, om du reflekterat någonting över vad som hänt på dina tidigare arbetsplatser. T.ex. vad det är som gjort att du kommit i konflikt med andra eller upplevs som ett problem? Har det varit jobbigt för dig när allt detta inträffat eller har du ryckt på axlarna och gått vidare? 

  • Sat 8 Jun 2019 12:42
    #35
    Angeleyes01 skrev 2019-06-08 00:40:15 följande:

    Men grejen är ju att då blir vi bidragsberoende. Det är personalbrist, då borde man anställa om man har sunt förnuft


    Personalbrist eller inte; Felrekryteringar kostar pengar. Och tid. Förutom all arbetsmiljömässig skada en ensam individ kan göra i en personalgrupp. 


    Jag har försökt fråga dig om vad för tankar du själv haft angående dina tidigare arbetsplatser och varför det blivit som det blivit, men känner inte riktigt att du svarat. Förutom att du inte har barn? Hur tänker du själv kring alla konflikter som uppstått? En stor del av problemet kan ju vara att du inte ser det som ett problem? Att du inte självrannsakat ditt eget beteende eller reflekterat över vad det är i ditt sätt som gör att du blir osams med folk?

Svar på tråden Den sjuka akutsjukvården - Får inget arbete trots gedigen erfarenhet