• Luradggr2

    0,05milj spermier/ml....

    Be om hjälp på annat håll. Ni kan ju starta IVF på nästa mens om ni hör av er till Livio Falun lr Linne i Uppsala. Det vore rätt åt dem att förlora en kund pga seghet. Kan ihåg att de tjänar pengar på er oavsett Landstinget eller ni själva finansierar.

    Din kille bör kompletteras med kromosomprover för det brukar göras vi prov under 10miljoner/ml. Kram!

  • Luradggr2

    [quote=79762857][quote-nick]M82 skrev 2019-07-16 14:20:18 följande:[/quote-nick]Hej TS!

    Förstår helt och hållet din frustration och besvikelse. Jag och min man var i ungefär samma sits som er för ett par år sedan (våren 2014). Dock valde vi att gå privat hela vägen, med undantag för 1 besök hos landstinget som den privata vården inte kunde erbjuda... och det var rent kaos. Så vi valde att fortsätta privat. Kan starkt rekommendera er att också göra det, välj en klinik som har avtal med landstinget så får ni gå till samma kostnad som landstinget. Bor ni i Stockholm/Uppsala/Gävle eller nära Uppsala så kan jag varmt rekommendera Carl von Linne-kliniken. Vi gjorde vår utredning hos dem och fick snabb hjälp och de var alltid trevliga och tillmötesgående. Från 1:a besöket tills vi fick det slutgiltiga beskedet så tog det det !/2 år. En tid som landstinget ville erbjuda inom 3 månader kunde CvL kliniken erbjuda oss inom 14 dagar. Så det är stor skillnad på privat och landstingsfinanserad vård, tyvärr. 

    När det gäller beskedet vi fick så var det ännu sämre än ert - min man är oförklarligt steril och har därför inte några spermier överhuvudtaget! Trots det sitter vi idag här med 2 små prinsessor. En på snart 4 år och en på snart 6 månader. Vägen till våra barn har gått genom insemination med donator i Danmark. När vår 1:a dotter föddes så var det när vi skulle få påbörja samtal med läkare i Stockholm. Så tog alltså landstinget närmare 1,5 år att ordna en läkartid inför behandling, vilket i mina ögon är helt katastrof. Vägen till våra barn har inte varit någon dans på rosor,

    det har varit en kostsam process, både psykiskt och ekonomiskt. Det har varit många och långa resor, förberedande gynbesök, hormontabletter och sprutor. Men så värt det i slutändan. Det är ju inte så man tänker att man ska få barn, jag trodde också att det skulle vara helt kört för oss. Men det finns alternativ om man inte kan själv. Så ge inte upp! Se er om, googla. Alternativ vård till landstinget finns och kan ni inte få barn själva finns det alternativ för det också. Önskar er ett stort lycka till! 

    Besök gärna min profil och min dagbok och läs om vår resa om du vill veta mer. Där har jag skrivit om tankar och delat vår resa från start. 

     [/

    Håller med om att CvL är fantastiska! De har dock förlorat sitt avtal med Landstinget och all ivf måste betalas privat. Ändrades strax innan sommaren. Däremot kan man få lika snabb hjälp hos Livio Falun och säkert fler andra.

Svar på tråden 0,05milj spermier/ml....