• BuoBä

    Lättast ålder att bli blöjfri?

    Dottern började bajsa på potta vid 1 år (vid rutinpottning) så jag trodde det skulle bli jätteenkelt att få henne torr. Jag hade läst på om 3-dagarsmetoden och peppat mig själv. Började 1a dan på semestern när hon var ca 2 år och 4 mån. Tji fick jag, det tog flera veckor innan hon ens gick med på att gå utan blöja. Sen började förskolan och då kunde hon egentligen säga till, men hon vägrade gå på toa/potta där så vi fick sätta på blöja igen. Vi försökte att hon skulle vara utan hemma men hon grät och var helt förtvivlad så vi bråkade inte.

    Vid jul fick hon ett lite längre uppehåll pga byte av förskola. Då lossnade det och hon blev torr och nästan helt pålitlig på ett par dagar bara. Så 3-dagarsmetoden funkade, bara inte när jag hade tänkt...

    Flera bekanta fick sina barn torra både dag och natt innan 2 år, så det går. Deras barn kanske är lite mindre envisa än mitt. ????

  • BuoBä

    Känner igen det där med att hålla sig! I början när jag försökte punktmarkera för att se när kisset var på gång hände det flera dagar att vår unge bara kissade en gång på hela dagen. Och givetvis den enda sekunden jag tittade bort. Då hade man missat den dagens övningstillfälle... Men hon började rätt snart rusa till pottan själv som tur var.

    Enligt BVC är en av "riskerna" med blöja att barnen går och småskvätter hela tiden, vilket kan öka risken för UVI eftersom blåsan aldrig töms ordentligt. Så att kunna hålla sig är positivt.

    (Sen tog det som jag skrev tidigare ca 6 mån innan dottern blev torr på riktigt, och vid det laget kunde hon säga till. Hon kissar fortfarande ungefär hälften så ofta som mig )

Svar på tråden Lättast ålder att bli blöjfri?