• brallison

    Varför ska man måsta engagera sig så mycket i barnens sporter?

    Anonym (G) skrev 2019-06-11 07:47:59 följande:

    Jag förstår frågeställningen till fullo. Följdfrågan blir ändå, vem ska göra jobbet när föräldrar börjar betala sig fria? Ska man avlöna någon att göra jobbet istället? Har någon räknat på hur mycket avgiften behöver höjas för att köpa sig fri? Och vem ska administrera arbetsgivaravgifter etc? Jag säger inte att det är omöjligt, men frågeställningen måste tas ett steg till.


    Men nån sköter ju föreningen och och de som är engagerade mest i den får väl nån ersättning (jag hoppas verkligen på det, för deras skull). Eller så finns det ju massviss med konsultfirmor som kan göra olika tjänster.
    Problemet är att om föräldrarna måste engagera sig och inte vill/kan, så förlorar deras barn möjlighet till att vara med där och utöva sporten.
    Men förstår jag rätt, att det är mest lagsporter där det gäller såna "regler", eller hur? Min dotter håller på med ridning, simning och självförsvar och ingenstans där behöver vi engagera oss mer än att skjutsa henne och titta på vad hur gör (det gör vi av egen vilja )
  • brallison
    Sandraberg skrev 2019-06-11 08:32:21 följande:
    Styrelsen jobbar vanligtvis helt ideellt och består till stor del av föräldrar som ställer upp för att det ska finnas någon verksamhet. Det skulle bli ganska snett om styrelsen som kanske lägger 5 timmar i månaden var får ersättning men inte tränare som lägger mer än 5 timmar i vecka n ska jobba gratis.
    Men varför får inte alla ersättning för det? Jag menar, styrelse i BRF får en viss ersättning, så varför inte i andra föreningar?
  • brallison
    Sandraberg skrev 2019-06-11 09:17:18 följande:
    Menar du att både tränare och styrelse ska har ersättning? Vad ska pengar till det komma i från?

    Menar du att bara styrelsen ska ha ersättning så blir det märkligt när tränarna ska jobba gratis och lägga betydligt mer tid men ändå jobba helt ideellt.
    Man betalar ju medlemsavgifter, så dessa borde ju täcka ersättning till både styrelsen och framför allt tränare. Det blir ju lite snett fördelat om en del arbetar ideellt (för att de vill det) och andra tvingas till det (föräldrarna). Då är det ju bättre att betala in mer i avgift (om man vill) för att slippa göra vissa saker och istället får styrelsen betald för det.
Svar på tråden Varför ska man måsta engagera sig så mycket i barnens sporter?