Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater
    82Madicken skrev 2019-06-10 23:15:00 följande:
    Inte för att jag riktigt förstår vad den frågeställningen har med trådstarten att göra men ja, för 9 år sedan hade jag haft möjlighet att avancera i karriären med både hög lön och inflytande. Då jag har en make som är karriärist uti fingerspetsarna och jag, som ville ha barn så var vi tvungna att göra ett val. Om båda 2 satsat på karriären med våra yrken hade vi varit ytterst upptagna och dessutom med en hel del arbetsresor inblandande.

    Min man anser att man ger sina barn en trygg lycklig uppväxt med ekonomiska medel. Jag håller inte riktigt med honom i allt! Så jag gjorde ett val där
    Eftersom du sa "Jag har varit den som gjort avkall på egen karriär/pension (ja jag vet, typiskt kvinnofälla kanske) för att ta hand om barnen" undrade jag bara vad du gjorde innan barnen.
  • Tow2Mater
    82Madicken skrev 2019-06-10 23:23:56 följande:
    Tja.... jag var 18 år när vi blev ett par och ca 24 år när sonen föddes
    Ah, bara en liten typo på 3 år då kanske, det är lätt att räkna lite fel.

    Hur gammal var du när du blev helt barskrapad i separationen från mannen innan den du är gift med;  " har redan varit med om samma sak förr förutom att jag då inte var gift mer dåvarande man och hamnade helt barskrapad" ? 17 år?
  • Tow2Mater
    Finansen7 skrev 2019-06-11 12:53:46 följande:
    Dessutom innan dess varit med om ett upprott där TS blivit barskrapad av en tidigare man. Jag får inte ihop det här men men... sakfrågan är en annan :)
    Det blir del av sakfrågan, då TS "kanske måste försöka skapa sig ett eget kapital om allt går på tok". Vet inte om man ska ge råd relaterat till studier, jobb eller annat, då hela sammanhanget känns konstigt. Har man haft karriärmojligheter i 9 år, kanske det är ett nytt jobb man ska satsa på, men har man ingen  utbildning vid 30 års ålder kanske det vore bästa vägen att gå, nu när barnen borjar bli äldre - det finns ju distansutbildningar dessutom. Att bara planera for hur man kan ta del av makens infortjänade pengar som gift borde ju vara lite sekundärt att fundera på eftersom det sker enligt lag. Att han/de investerar en del i gemensamma aktier om han tjänar mycket skulle ju vara bra, kanske även i konton for barnen.

    TS, har du en utbildning? om inte tycker jag du ska fundera på att skaffa en.
Svar på tråden Gift, vad har jag rätt till?