• Anna60

    Tar mig inte ut med barnen

    Det finns barnselar att köpa för små rymmare som inte vill sitta i vagn. Ungarna måste ju komma ut! Jag hade ett barn som rände iväg. Köpte en sele och sen var det inga problem med promenaderna.

  • Anna60
    Diana05 skrev 2019-06-11 15:01:42 följande:
    Ska stå snuttig inte snurrig och fungerar ej med sele :)
    Fungerar inte med sele? Varför det? Det måste väl du själv avgöra, inte barnet? Ta befälet.
  • Anna60
    Praktisk58 skrev 2019-06-11 15:07:06 följande:
    Jag köpte ett billigt kattkoppel, provade det på ungen, och så fick han välja om han skulle gå fint eller om vi skulle använda kopplet
    Så det är barnet som bestämmer? Om en hundvalp vägrar gå i koppel, så får hunden gå lös i trafiken? Eller? Finns skitbra selar, katt-/hundkoppel funkar inte alls på samma vis.
  • Anna60
    IceKitten skrev 2019-06-11 15:21:16 följande:
    Öhm nej... Bebisen är absolut den som bestämmer huruvida selen fungerar eller ej. Såvida man inte vill gå runt med en panikgråtandes bebis och ge den lite men för livet.
    Bebisar bestämmer pga sin bristande förmåga att förstå kommandon, det har ingenting med befäl att göra.
    Det är inte "bebisar" när de kan gå själva!  Och nej, de bestämmer inte. Man kan lirka, försöka, och man kan vara bestämd. Men för livet? Men för livet får ett barn när inga gränser sätts. Och man talar om var skåpet skall stå. Man måste hjälpa ett barn att vara tryggt. De förstår inte själva. Ett barn som skall sätta gränserna själv, och växa upp utan regler från start får det besvärligt. Och jo, ett gående barn förstår kommandon. Vi pratar inte om en 6-månaders baby som inte fått in språket. 
  • Anna60
    IceKitten skrev 2019-06-12 12:26:17 följande:
    Fast jo... Om du läser TS så ser du att hon pratar om en NYFÖDD som inte gillar selen.
    En nyfödd springer inte ifrån. Det är ju DET som är problemet. 
    Jag begriper då i så fall inte var problemet ligger.
  • Anna60
    möjligt skrev 2019-06-12 13:42:25 följande:
    Blir ju ett problem om den nyfödda varken trivs I vagn eller sele utan vill bli buren Eftersom det gör det svårare att jaga den andra?
    Men sele till den stora har ju TS redan sagt att det var ett bra råd
    Nyfödda sover för det mesta mycket. Så när barnet varit vaket en bra stund efter maten, så är det ju bara att lägga i barnvagnen. Jag har svårt att tro att en nyfödd baby talar om ifall den inte vill ligga i vagnen när barnet är torrt, mätt och trött. Kolik är något vi inte kan göra något åt, men barn skriker även i famnen när det är kolik. Jag menar, man måste försöka vara lite kreativ när det gäller små barn. Och det stora barnen MÅSTE ju få komma ut.
Svar på tråden Tar mig inte ut med barnen