Inlägg från: Anonym (Fundersam) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fundersam)

    Ni som är av judisk härkomst... Hur ser judehatet ut?

    Jag såg i nyhetsmorgon om att judarnas situation blivit tuffare för hatet dom möter. På tv ville det hävdas att hatet minsann kom från typ "alla", både höger och vänster så nu vill jag veta sanningen...

    Ni som faktiskt är judar (delvis/hela) hur ser detta judehat ut? Vem kommer det ifrån? Vad gör hatarna? Drar ni er för att använda typiska judiska attribut? I vilken stad har ni blivit utsatt för nåt?

  • Svar på tråden Ni som är av judisk härkomst... Hur ser judehatet ut?
  • Anonym (Fundersam)
    Anonym (Svensk) skrev 2019-06-12 02:44:22 följande:

    Min mor är judisk. Vilket gör mig judisk om jag skulle välja att identifiera mig så. Vilket jag dock inte gör. Jag är Svensk.


    Judehatet kommer mycket riktigt ifrån alla håll.


    Extremhögern hatar dem för att de "styr världen genom sin judiska konspiration", "försöker utrota den vita rasen" och därför att de är "rasligt orena".


    Extremvänstern hatar dem därför att de är vita och privilegierade. De tenderar att ha högre löner och glassigare jobb. De hatar dem därför att de står på kapitalismens sida samt på grund av att de "förtrycker" palestinier.


    Muslimer (fler muslimer än bara fundamentalister, färre än alla muslimer) hatar judar dels p.g.a israel palestina konflikten, dels av religiösa skäl, dels av historiska skäl (läs uppdiktade skäl) och dels av indoktrinerade kulturella skäl. Många uppfostras till judehat.


    Hatet finns på alla sidor. Men majoriteten av det hat som slutar i våldsamma yttringar och reella hot mot ens person kommer i Sverige ifrån muslimer, tro inget annat. Min äldre bror brukade bära kippa. En vana han slutade med efter att ha fått anställning i Malmö.


    Den här extremhögern.... Var finns den? Pratar vi nynazzar? Personligen bor jag i Sthlm och jag kan inte minnas när jag såg en nynazze/skinnskalle senast. Eller finns dom bara i mindre städer?

    Och exakt vilka är extremvänstern? Var hittar man dom nånstans?
  • Anonym (Fundersam)
    Anonym (D) skrev 2019-06-12 14:16:54 följande:
    Jag kan i alla fall fatta varför muslimer hatar dem med tanke på den utrotning av palestinier de begår på Västbanken. Fruktansvärt. Tänk på alla de barn de mördar genom att skjuta ihjäl dem, bomba, svälta ihjäl osv, osv. Man borde ju tycka att de borde veta bättre med tanke på vad de själva vart utsatta för men nej, de verkar tycka att det berättigar deras egna påbörjade Holocaust.

    Men eftersom de är sk fridlysta för minsta lilla kritik, annars är man judehatare, så kan de lugnt fortsätta att utrota dessa stackars människor som blev bortjagade ur sitt egna land.

    Gud kommer då i alla fall inte att förlåta dem.
    Är du muslim?
  • Anonym (Fundersam)
    Anonym (NMR) skrev 2019-06-12 14:19:06 följande:

    [quote=79686414][quote-nick]Anonym (Fundersam) skrev 2019-06-12 14:07:21 följande:[/quote-nick]Den här extremhögern.... Var finns den? /quote]

    Almedalen, juli 2018 t ex.


    Och hur många extremhöger lyckas man då skrapa ihop i Almedalen? 100 pers? 1000?
  • Anonym (Fundersam)
    Anonym (Jewdriver) skrev 2019-06-12 15:38:35 följande:
    Du slår ihop två olika saker nu. Visst, det har funnits ett visst inslag av högerextremism bland skinheadsen genom åren. Värst var det runt 1990. De flesta av oss som fortfarande finns kvar har dock inte den inriktningen.

    Vad är det för inriktning som gäller numera? Glad
  • Anonym (Fundersam)
    Anonym (lite) skrev 2019-06-12 15:43:00 följande:

    Är jude och har levt 38 år. Inte märkt något hat.


    Kan man på nåt sätt se på dig att du är jude? Bär du kippa eller andra symboler?
  • Anonym (Fundersam)
    Anonym (Hadassa) skrev 2019-06-12 16:12:52 följande:
    Det här är en infekterad fråga, och hat föder hat. Jag säger inte att Israel alltid gjort eller gör rätt. Det finns däremot vissa övergripande skillnader.

    Det finns inga judiska barnprogram som går ut på att lära barn att hata och döda palestinier.

    Har du läst Hamas stadgar? Där utrotningen av den judiska staten och alla judar är ett uttalat mål.

    Många, många palestinier har sin försörjning hos Israeliska arbetsgivare. Försök hitta det omvända.

    Det är inte Israel som förlägger sina militära mål i/vid sjukhus och skolor, eller skickar fram barn för att störa den allmänna ordningen.

    Ni i Sverige har blivit matade med vinklade medierapporteringar och ren och skär propaganda i årtionden. Det är svårt att hitta en svensk som har någorlunda objektiv uppfattning angående konflikten.
    Vinklingen tror jag du har rätt i MEN muslimer som diskriminerar sina döttrar/kvinnor gör ingen bra reklam för islam.

    Sverige är ett av världens mest sekulariserade länder. Dom flesta jag känner ser religion överhuvudtaget som ett korkat påhitt och förvånas över att folk inte kommit längre och fortfarande tror på sånt... 
  • Anonym (Fundersam)
    Anonym (Hadassa) skrev 2019-06-12 17:43:55 följande:
    Jag kan bara utgå ifrån vad de säger att de är. Det finns många som gifter sig kyrkligt, döper sina barn och vill ha en kyrklig begravning för att det är tradition, inte för att de är troende.
    Har varit på ett antal dop och bröllop. Ingen av dom inblandade tror på Gud.

    För mig låter det högt att 15% i Sverige faktiskt är troende i nån form.
  • Anonym (Fundersam)
    Anonym (Stina) skrev 2019-06-12 17:49:36 följande:
    Bara pingstkyrkan har 86000 medlemmar, Missionskyrkan har ytterligare ett tiotal tusen medlemmar och Jehovas vittnen 20000 (då räknas bara de aktiva). Det innebär ett större antal procent av den vuxna infödda svenska befolkningen än några försvinnande få. Man får också betänka att dessa inriktingar är starkt fundamentalistiska och har en uttalad policy mot abort, sex före äktenskapet, homoäktenskap etc. Alltså inte riktigt samma som lite småreligiösa som döper sina barn i svenska kyrkan och tror på ett liv efter döden.
    Pingstkyrkans antal medlemmar... Ingår även barn där som man kan räkna som ofrivilliga medlemmar?
  • Anonym (Fundersam)
    Anonym (L) skrev 2019-06-16 22:02:58 följande:

    NMR och många andra.

    Jävla jude har jag hört från många svenskar också även om det vanligaste idag är att höra det från invandrare.

    Men tro inte Sven och Svea i gemen är oskyldiga lamm i sammanhanget.


    Då undrar jag i vilka kretsar du rör dig för jag har aldrig någonsin hört en svensk yttra det. Har inte hört det från muslimer heller men jag är bara ytligt bekant med typ två såna och dom är inte tokreligiösa så där har jag inte så mycket att gå på.
Svar på tråden Ni som är av judisk härkomst... Hur ser judehatet ut?