• Anonym (Svens­k)
    Wed 12 Jun 2019 02:44
    1506 visningar
    55 svar
    +4
    55
    1506

    Ni som är av judisk härkomst... Hur ser judehatet ut?

    Min mor är judisk. Vilket gör mig judisk om jag skulle välja att identifiera mig så. Vilket jag dock inte gör. Jag är Svensk.


    Judehatet kommer mycket riktigt ifrån alla håll.


    Extremhögern hatar dem för att de "styr världen genom sin judiska konspiration", "försöker utrota den vita rasen" och därför att de är "rasligt orena".


    Extremvänstern hatar dem därför att de är vita och privilegierade. De tenderar att ha högre löner och glassigare jobb. De hatar dem därför att de står på kapitalismens sida samt på grund av att de "förtrycker" palestinier.


    Muslimer (fler muslimer än bara fundamentalister, färre än alla muslimer) hatar judar dels p.g.a israel palestina konflikten, dels av religiösa skäl, dels av historiska skäl (läs uppdiktade skäl) och dels av indoktrinerade kulturella skäl. Många uppfostras till judehat.


    Hatet finns på alla sidor. Men majoriteten av det hat som slutar i våldsamma yttringar och reella hot mot ens person kommer i Sverige ifrån muslimer, tro inget annat. Min äldre bror brukade bära kippa. En vana han slutade med efter att ha fått anställning i Malmö.

  • Anonym (Svens­k)
    Wed 12 Jun 2019 15:56
    #17
    +1
    Anonym (Fundersam) skrev 2019-06-12 14:07:21 följande:
    Den här extremhögern.... Var finns den? Pratar vi nynazzar? Personligen bor jag i Sthlm och jag kan inte minnas när jag såg en nynazze/skinnskalle senast. Eller finns dom bara i mindre städer?

    Och exakt vilka är extremvänstern? Var hittar man dom nånstans?

    Utöver NMR och liknande organisationer så hittar du nog det mesta judehatet ifrån högern på nätet. Men det är svårt att säga. Ibland omöjligt att se skillnad på en 15-årig pojkvasker som tycker om att dra opassande skämt och en övertygad 30-årig rasfanatiker som förbereder sig för det kommande raskriget.


    Extremvänstern är lättare att peka ut. Vänsterpartiets ungdomsparti är extremvänstern. AFA är extremvänstern. De är aktiva i Göteborg, Malmö och Stockholm och finns nog på en rad mindre orter också. De har våldskapital (var ju ganska nyligen som en AFA:it fick sin container raidad av polisen, i samband med att han planerade ett terrordåd) och motarbetas inte lika hårt av etablissemanget i Sverige som extremhögern.


    Extremhögern är definitivt det minst hotfulla alternativet idag. Det som är skrämmande med dem är att de blir väldigt effektiva när de väl kommer igång, de saknar de hämmande förkastningslinjerna som muslimerna och vänstern lever med. Många muslimer hatar andra muslimer, många kommunister/marxister hatar rika, framgångsrika, vita, hetero osv osv. Nassarna är bättre på att hålla ihop.

Svar på tråden Ni som är av judisk härkomst... Hur ser judehatet ut?