• Liten ekorre

    Barn bitit mitt barn

    Anonym (Ts) skrev 2019-06-11 22:05:00 följande:

    Att barn bits, puttas etc är jag fullt medveten om och lägger ingen direkt vikt vid det så länge det inte är upprepade händelser utav samma barn (bitandet)!

    Att de däremot glömmer berätta pga det enbart varit vikarier där är dock oacceptabelt tycker jag. Och där är ju i princip bara vikarier. Idag hämtade jag och då var det två vikarier. Igår likaså. När jag tänker efter har jag faktiskt inte träffat på hans ansvarspedagog på över en vecka. Men hon kan så klart varit där efter lämningar etc.

    Tuffa till mig. Om du visste vad jag gått igenom med mins barn. Framförallt ettan så skulle du troligtvis inte säga detsamma.

    Och absolut ska jag kunna förvänta mig att personal iaf ska kunna redogöra för vad som hänt! Stoppa händelser nej det går inte alltid att göra. Men större sannolikhet att kunna hindra barn från att bitas, klättra upp på bord och fall ner etc om bemanningen är stabil, och man faktiskt befinner sig i samma rum som barnen.

    Jag beskyller inte någon pedagog för de inträffade händelserna. De går på knäna. Därav mitt samtal med förskolechefen. Det är de som måste agera. Att ha in vikarier hela tiden som alltid är nya är inte okej (utan att överdriva har jag inte sett samma vikarie två ggr på deras avd). Då kommer DEFINITIVT händelser som du nämnt ovan och värre saker ha större sannolikhet att ske.


    Vad är alternativet till att ta in vikarier då? Vägra låta ordinarie vara hemma vid sjukdom/vab/semester?

    Självklart är det bättre om man tar in kända vikarier, men de är ofta uppbokade. I dagens läge är man glad om man får ta i någon vikarie överhuvudtaget. Det är ingen som vill jobba i förskola längre...

    Hur många barn är det på avdelningen och hur många vuxna? Det är inte konstigt om man inte ser allt eller glömmer berätta något vid hämtning. Ser du alltid ALLT som dina barn gör?
Svar på tråden Barn bitit mitt barn