• DanneH­ade
    Wed 12 Jun 2019 00:24
    2894 visningar
    89 svar
    89
    2894

    Flickvännen tänker lämna om jag följer mina drömmar. Vad bör jag göra?

    Tjena tjena familjeliv. Så jag befinner mig i en väldigt prekär situation. För några år sedan gick jag och några bekantskaper ihop och började spela i band tillsammans. Förra året spelade vi in en skiva och har nu blivit signade via en filial till UMG. Nu har det börjat pratas om en mindre turné i staterna (vilket kanske låter imponerande men vi pratar tyvärr inte utsålda arenor här, utan snarare barer och några enstaka lokala festivaler). Oavsett så har det börjat gå upp för en att det här kanske minsann är något man kan leva på (om än förmodligen ganska knapert i början). 


    Så då kommer flickvännen in i bilden. Hon vill inte att jag drar, eller ja snarare hon citat "vägrar låta mig dra". Jag har försökt förklara för henne att det här är en chans man bara måste ta om så enbart för upplevelsens skull. Men det går inte fram. Jag har erbjudit henne att få följa med men hon vägrar.


    Jag har aldrig varit otrogen mot henne, trots att jag ganska ofta fått chanser till det. Trots hormoner, alkohol, fjärilar i testiklarna och andra berusningsmedel så har jag aldrig vikit av.

    Vi har varit ihop i lite mer än ett år och jag är fortfarande tokförälskad i henne. Brukar vara ganska bra på att läsa folk och är ganska säker på att hon känner likadant för mig. Även om jag kan övertyga henne om att stå ut med långdistans så vet jag inte om jag själv gör det. Jag älskar henne, men tyvärr litar jag inte på henne. Hon har alltid varit otroligt svartsjuk och ganska omogen. Enligt min egen erfarenhet så är sjukligt svartsjuka personer ofta svartsjuka just för att de till viss del vet med sig hur de själva hade reagerat i liknande situationer.


    Kan ge ett exempel från några veckor sen. Vi är ute på en nattklubb. En kvinna kommer fram och börjar stöta på mig när jag står i baren och ska beställa. Jag nekar. Vilket leder till att flickvännen är förbannad på mig resten av kvällen (så klart). Till slut får jag nog och fokuserar på att ha kul med våra polare istället. Hon svarar genom att ragga på en kille och lämna ut sitt nummer till honom.

    Hade hon inte sökt min blick var tionde sekund samtidigt som hon stod och pratade med honom så hade jag kanske varit orolig. Oavsett så säger det mycket om vad hennes egna spöken kan få henne att göra medans jag är borta och hennes fantasi/osäkerhet springer i väg.


     


    Sååå. Vad fan ska jag göra?


    (Ursäkta längden, browniepoints till den som är uttråkad nog att faktiskt läsa igenom det).


     

  • Svar på tråden Flickvännen tänker lämna om jag följer mina drömmar. Vad bör jag göra?
  • Anonym (Done it)
    Wed 12 Jun 2019 10:26
    #31

    Hej Ts, I've just collected my brownie points ;)


    Skämt och sido, jag har själv bott och arbetat runt om i USA och detta är troligtvis en möjlighet som du kanske aldrig får igen. 

    Mitt korta svar är att om du har möjlighet ta denna chance till en livsupplevelse.

  • Anonym (i vilket fall)
    Wed 12 Jun 2019 10:33
    #32

    Åk.
    Om det tar slut mellan er pga att du åker så skulle det ändå ha blivit slut förr eller senare i vilket fall.

    Hon har personliga problem.
    Hennes personliga problem blir inte lösta genom att du stannar hemma.
    Om hon (ni) inte kommer tillrätta med hennes personliga problem så kommer er relation sannolikt inte hålla oavsett.

    Det är ingen dramatik i att konstatera att hon har personliga problem. Det har vi nog alla, åtminstone i någon omfattning. Men när de personliga problemen är så stora som i hennes fall så riskerar det högst sannolikt att paja ert förhållande, om hon (ni) inte gör något för att lösa problemen.

  • Anonym (Inget snack)
    Wed 12 Jun 2019 10:36
    #33

    Inget snack om att du ska åka! Är tjej, har precis passerat 30-sträcket. Även om jag inte är lastgammal kan jag redan nu titta tillbaka typ 10 år i tiden och ångra saker jag inte gjorde, chanser jag inte tog och att jag hängde kvar för länge i förhållanden som hämmade mig enbart för att jag var rädd för förändring. Självklart kommer du uppleva förälskelse igen, även om jag har all förståelse för att det inte känns så just nu. Förhoppningsvis är tjejen du faller för nästa gång är en tryggare, mognare människa som inte har något emot att låta dig leva och utvecklas. Det är så ett sunt förhållande ska vara.

  • Wed 12 Jun 2019 10:41
    #34
    +1

    En så svartsjuk person är väl knappast flickvänsmaterial oavsett? Behåll henne som KK möjligen och åk till staterna och ligg så mycket du hinner.

  • Wed 12 Jun 2019 10:52
    #35
    +1

    Åk!

    Du kommer ångra dig om du inte tar chansen och har åldern med dig för att hinna skaffa familj senare.

    Tänk om du väljer att stanna kvar här hemma och så dumpar hon dig om 8 månader...bitterheten blir då ett faktum.

    Åk åk åk , Du har ju erbjudit henne att följa med

  • Wed 12 Jun 2019 11:03
    #36
    +1

    Om man älskar den man är tillsammans med och respekterar den hindrar man den inte från en gång i livstiden chans som det här. Då är man glad för sin partner och försöker stöda den. Det är förstås alltid en annan sak om det finns barn med i bilden eller om det konstant (flera år) lämnar den andra med ansvar osv. Från vad du berättade är detta inte situationen.

    Det finns en chans att du kommer att ångra dig bittert i framtiden om du inte gör det här. Då riktar du lätt den bitterheten mot personen som hindra dig. 

  • Wed 12 Jun 2019 11:24
    #37
    Anonym (Andreas) skrev 2019-06-12 08:51:11 följande:

    Hur du än gör lär ert förhållande inte hålla. Oavsett. Svartsjuka kommer förstöra allt mellan er. Man ska inte ha ett förhållande med en svartsjuk människa, punkt. Det är inte kärlek att behöva leva med drama, tjafs och anpassningar.

    Tänk om det tar slut efter en vecka utomlands? Eller hon hånglar upp nån snubbe på fyllan var och varannan spelning för att hon fått för sig något.. och sen ska ni dela rum på natten... Herregud, tänk dig för..


    Tycker inte heller det verkar vara någon bra idé att ta med denna människa på turnén. Risken är ju att det blir drama och att TS upplevelse av turnén blir förstörd.
  • Anonym (Esme)
    Wed 12 Jun 2019 12:18
    #38

    Jag håller med alla andra här åk!

    Om hon är otrogen bara för att du åker, så var hon inte tillräckligt kär i dig. Då hade det skett förr eller senare ändå.

    Om hon älskar dig så stöttar hon genom att stanna och vänta eller följa med för att supporta dig. Om något så visar denna situation om ni verkligen är menade för varandra.

    Hur bra tror du att er relation blir om du stannar bara för att hon vill det? När du ångrar sig senare kommer du att vara bitter på henne.

  • Anonym (Esme)
    Wed 12 Jun 2019 12:19
    #39

    Jag håller med alla andra här åk!

    Om hon är otrogen bara för att du åker, så var hon inte tillräckligt kär i dig. Då hade det skett förr eller senare ändå.

    Om hon älskar dig så stöttar hon genom att stanna och vänta eller följa med för att supporta dig. Om något så visar denna situation om ni verkligen är menade för varandra.

    Hur bra tror du att er relation blir om du stannar bara för att hon vill det? När du ångrar sig senare kommer du bara att vara bitter på henne. Då dör kärleken snabbt.

  • nernu
    Wed 12 Jun 2019 12:44
    #40
    +1

    Ni verkar ganska omogna båda två. Du som verkar tycka att det är duktigt av dig att inte vara otrogen och hon som verkar tro att hon kan styra och ställa hur som. Var ungdom ett tag till. Åk på turne och ha kul. Du blir säkerligen störtförälskad i någon annan snart.

Svar på tråden Flickvännen tänker lämna om jag följer mina drömmar. Vad bör jag göra?