• DanneHade

    Flickvännen tänker lämna om jag följer mina drömmar. Vad bör jag göra?

    Tjena tjena familjeliv. Så jag befinner mig i en väldigt prekär situation. För några år sedan gick jag och några bekantskaper ihop och började spela i band tillsammans. Förra året spelade vi in en skiva och har nu blivit signade via en filial till UMG. Nu har det börjat pratas om en mindre turné i staterna (vilket kanske låter imponerande men vi pratar tyvärr inte utsålda arenor här, utan snarare barer och några enstaka lokala festivaler). Oavsett så har det börjat gå upp för en att det här kanske minsann är något man kan leva på (om än förmodligen ganska knapert i början). 


    Så då kommer flickvännen in i bilden. Hon vill inte att jag drar, eller ja snarare hon citat "vägrar låta mig dra". Jag har försökt förklara för henne att det här är en chans man bara måste ta om så enbart för upplevelsens skull. Men det går inte fram. Jag har erbjudit henne att få följa med men hon vägrar.


    Jag har aldrig varit otrogen mot henne, trots att jag ganska ofta fått chanser till det. Trots hormoner, alkohol, fjärilar i testiklarna och andra berusningsmedel så har jag aldrig vikit av.

    Vi har varit ihop i lite mer än ett år och jag är fortfarande tokförälskad i henne. Brukar vara ganska bra på att läsa folk och är ganska säker på att hon känner likadant för mig. Även om jag kan övertyga henne om att stå ut med långdistans så vet jag inte om jag själv gör det. Jag älskar henne, men tyvärr litar jag inte på henne. Hon har alltid varit otroligt svartsjuk och ganska omogen. Enligt min egen erfarenhet så är sjukligt svartsjuka personer ofta svartsjuka just för att de till viss del vet med sig hur de själva hade reagerat i liknande situationer.


    Kan ge ett exempel från några veckor sen. Vi är ute på en nattklubb. En kvinna kommer fram och börjar stöta på mig när jag står i baren och ska beställa. Jag nekar. Vilket leder till att flickvännen är förbannad på mig resten av kvällen (så klart). Till slut får jag nog och fokuserar på att ha kul med våra polare istället. Hon svarar genom att ragga på en kille och lämna ut sitt nummer till honom.

    Hade hon inte sökt min blick var tionde sekund samtidigt som hon stod och pratade med honom så hade jag kanske varit orolig. Oavsett så säger det mycket om vad hennes egna spöken kan få henne att göra medans jag är borta och hennes fantasi/osäkerhet springer i väg.


     


    Sååå. Vad fan ska jag göra?


    (Ursäkta längden, browniepoints till den som är uttråkad nog att faktiskt läsa igenom det).


     

  • Svar på tråden Flickvännen tänker lämna om jag följer mina drömmar. Vad bör jag göra?
  • Anonym (Följ dina drömmar)

    När jag var i din ålder hade jag en kille som jag var tokkär i. Sökte och kom in på en utbildning på annan ort. Det var verkligen en utbildnings jag drömde om att gå. Killen sa nej, du får inte söka då kommer det ta slut mellan oss. Jag var kär och gjorde som han sa. Två veckor efter att ansökningstiden gått ut träffade han en annan och gjorde slut. Ja, där lärde jag mig den hårda vägen att inte låta nån kille stå ivägen för det jag vill göra. Du fattar, va?!

    Att få dra iväg med ett band på turné är ju bara en grej du inte får missa. Vad som än händer så kommer du alltid ha minnet av det kvar. Stannar du hemma med svartsjuk och opålitlig tjej kommer du minnas det. Vad vill du själv minnas sen när du sitter på hemmet?

    Du är ung och jag vet att man typ tror att man aldrig kan hitta nån man kan bli så kär i igen. Tro mig, det kommer du.

    Det är ju inte ens säkert att det tar slut. Antar att det handlar om några veckor. Det kommer ni överleva. Eller så gör relationen det inte och då var det inte rätt från början.

    Dra iväg bara! Lycka till med bandet!

  • Fiona M

    Åk.

    Kan hon inte glädjas med dig, och försöker kontrollera dig redan nu, trots ingen orsak till misstro, så kommer det aldrig hålla.

  • Ocdkille

    Som musikälskare som själv skulle vilja kunna leva på musik så säger jag att du ska dra. Dessutom verkar flickvännen rätt jobbig. Du kommer ångra dig hela livet sen om du inte gör det.

  • Anonym (Kvinna)
    DanneHade skrev 2019-06-12 01:05:00 följande:

    Där sa du något jävligt sant.


     


    Men finns det inget sätt att lura med henne på? Vilken frisk kvinna tackar nej till en runt resa i USA. Visst hon är svartsjuk, men hon är definitivt en frisk kvinna. Så det handlar ju om osäkerhet. Hon är väl rädd att jag ska träffa någon annan och i sann kvinnlig fason så försöker hon förebygga det och därigenom egentligen bara ökar oddsen för att det sker. Det känns så jävla snopet att förstöra det vi har samtidigt som vi egentligen båda vill samma sak. Hon vill ju med, jag såg allt ett litet leende i mungipan i någon nano-sekund när jag först frågade henne. Innan hon började tänka och bestämde sig för att börja leka lekar istället.


     


    Skulle fan behöva någon sorts kvinnotolk. Pratar inte det språket och fattar fan inte de lekarna de kör.


    Vilken frisk kvinna tackar nej?


     


    Jag hade gjort det.
    Jag hade aldrig velat kuska runt på det sättet.
    Jo på ett villkor: att pengarna rullade in så att jag hade kunnat roa mig kungligt när du repar,spelar och annat.
    För annars:hur kul tror du hon kommer ha det?

  • Thyr
    Anonym (Kvinna) skrev 2019-06-13 07:50:48 följande:

    Vilken frisk kvinna tackar nej?

     

    Jag hade gjort det.


    Jag hade också tackat nej faktiskt. Inte det minsta sugen på att resa runt i USA på mer eller mindre egen hand. Men jag tycker det är självklart att du ska åka och att tjejens åsikter om det inte kan få ha betydelse.
  • EnAnonumius
    DanneHade skrev 2019-06-12 20:42:13 följande:

    Nu är jag ingen advokat och det enda jag egentligen vet om lagar är att de är dyra att bryta mot. Men om jag minns rätt så fanns det inte en just sådan klausul. De fick immateriella rättigheter eller vad de nu heter och en begränsad rätt att boka in oss utan vårt input. Begränsad i.o.m att de kan boka in oss på enskilda tillställningar, men inte tvinga iväg oss under en längre period eller något.


    Kan ha fel, jag är knappast den av oss som har koll på det hela. Men tror att vi har ett till kontrakt att skriva på gällande resan.


    Oavsett så har du helt rätt i det du säger. Inte okej att sätta dem i skiten och tro mig de har redan gett mig välförtjänta påminnelser om just detta. Dock är det en av oss som har problem att få sitt ESTA inresetillstånd så nu ligger det mesta fokuset där för dem.


    Hoppas att det ordnar sig med inresetillståndet. Så du kan göra det enda vettiga, åka till USA. Du kommer i efterhand att tycka att det var vettigt gjort och ha ett minne för livet som du kan glädjas åt.
    Mer värt än en svartsjuk och kontrollerande flickvän.

    (Har ni tur så kanske ni får ett kontrakt av något stort skivbolag.. )

    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Anonym (åk för sjutton)

    Åk för sjutton. Risken är att du aldrig mer kommer få chansen att göra detta äventyr med dina kompisar igen.
    (senare när ni är vuxna nog med familjer så vill folk inte åka på samma sätt längre)

    Älskar man någon så höjer man och stöttar varandra, inte förbjuder och sårar.

    Lev livet du har bara ett

  • Anonym (Annan kringresande karriär)

    Jag har själv ett jobb som innebär att jag reser runt och bl.a. är i USA uppemot 10 ggr/år. Detta tärde på min mans och mitt förhållande, han ogillade verkligen min jobbsituation, och jag erbjöd mig att lägga av och skaffa ett vanligt jobb. Min man svarade ?men du älskar ju ditt jobb, det kan du ju inte göra?. DET är kärlek! Nu lämnade han mig till slut ändå och jag är SÅ tacksam över att jag inte gav upp mitt drömjobb. Är väldigt osannolikt att det hade räddat vårt förhållande ändå, så då hade jag nu varit utan både man och drömjobb.

  • Anonym (Kvinna36)
    DanneHade skrev 2019-06-12 20:18:20 följande:

    Många visdomsord i den här tråden, uppskattar det!


    I princip alla säger åk och det blir nog just vad jag gör. Vill inte leva med ångesten om vad som kunde varit, och vill inte leva med en person jag förmodligen kommer att avsky till slut på grund av den anledningen.


    Ska ge det en sista hail mary nu i helgen. Bjuda ut henne på någon romantisk middag, spela och sjunga någon slemmig visa för henne och sedan sätta hårt mot hårt.


    Hoppas hon ångrar sig.


    Jag är glad att du beslutat dig för att åka. Lycka till! Hoppas din dikussion med flickvännen går bra och hoppas det här blir en upplevelse som du alltid ser tillbaka på med ett leende på läpparna :)
  • Anonym (Åk för 17)

    Men vad är det för skräp du har förhållande med? Till att börja med hade jag dumpat skräpet där och då hon stötte på nån annan stackare. Hon verkar ju vara totalt känslostyrd utan minsta förmåga till rationellt tänkande. Sen att hon slampar sig hit och dit för att få dig att må dåligt är ju bara där tillräckligt mycket anledning att be henne att fucka off.

    Du ska leva ut dina drömmar. Det är inte många förunnat att göra detta i det här jävla samhället där vi måste jobba ihjäl oss för att samhället inte ska kollapsa. Åk på turnén och låt henne finna sig i sin egen skit.

Svar på tråden Flickvännen tänker lämna om jag följer mina drömmar. Vad bör jag göra?