Inlägg från: Anonym (Rektorn) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Rektorn)

    Kränkande handling/våld i lågstadiet

    Anonym (Anmäl) skrev 2019-06-12 11:34:59 följande:

    Du gör en polisanmälan både för misshandel och så anmäler du skolan för att dom uppenbarligen struntar i detta.


    Polisanmälan kommer läggas ner.
    Skolan kommer att svara att du visst vidtagit åtgärder. Mer behöver de inte göra enligt skollagen.

    /Rektor
  • Anonym (Rektorn)
    Anonym (Orolig) skrev 2019-06-12 11:50:05 följande:
    De har inte vidtagit några andra åtgärder än de som redan fanns när detta skedde. Ändå kunde det ske, två gånger. Det finns alltså ingenting som säger att det inte skulle kunna hända en tredje gång. Tkr du då att åtgärderna är tillräckliga?
    De har vidtagit åtgärder sedan tidigare, som du själv skriver.
    Personalen dokumenterar incidenterna. 
    Du har samtalat med skolan om incidenten.
    Det är 3 åtgärder. 

    Mitt förslag är att du lär din dotter självförsvar! Mobbning, fysiskt våld kommer aldrig att förekomma (trots att skolorna har nolltolerans). Barn är barn, men att kunna försvara sig blir därför en nödvändighet för din dotter. Skolan kan egentligen inte komma åt den dolda mobbningen som sker mellan barn och ungdomar. Den sker även om skolan har handlingsplaner och möten och vidtar åtgärder.
  • Anonym (Rektorn)
    Anonym (M) skrev 2019-06-12 12:39:40 följande:
    Fast det ska inte behövas! Detta handlar om STRYPGREPP, inte vanlig mobbning! Strypgrepp är FARLIGT. "barn är barn" är ingen ursäkt. Även barn ska lära sig att det dom gör får konsekvenser.

    Ett barn får inte heller ta strypgrepp och det ska skickas vidare till soc!
    Klart att det inte ska behövas. Det är för djävligt. Verkligheten är tyvärr sådan och den är alltid en god idé att försöka förhålla sig nyktert till.

    Soc kommer inte ingripa. Högst en notering. 
  • Anonym (Rektorn)
    Anonym (Mrs. T) skrev 2019-06-12 14:09:17 följande:

    Enligt den här retoriken, att alla får skydda sig själva för att det inte finns hjälp att tillgå, vad hindrar i så fall att föräldrarna åker dit och klår upp eleven efter noter? Det är väl det mest effektiva sättet att sätta ner foten på? Eller? Är det inte bättre att skolan tar tag i det på riktigt och inte gömmer sig bakom en massa fina formuleringar om vidtagna åtgärder. Polisanmäl, och slutar trakasserierna fortfarande inte så sparka bort den andra eleven så långt bort från skolan som det bara går.


    Det exemplet du för fram är en verklighet på flera skolor. Det brukar oftast sluta illa och i domstol.

    Skolan kommer aldrig kunna komma åt den dolda mobbningen. Det som sker framför ögonen på vuxna kan åtgärdas, men 90% av mobbningen sker utom räckhåll för oss vuxna. Under mina 25 år inom skolans korridorer har mobbningen tyvärr ökat. Vi har aldrig varit ens i närheten av att stoppa den, trots alla handlingsplaner, temadagar, kärleksspridning, samtal och fortbildning. Dagligen sker det hemska kommentar, blickar, suckar, utfrysning, slag, stryptag, hat på sociala medier, sexism, etc. Mycket har flyttats in på sociala medier, där har vi noll koll. Mitt tips till TS är fortfarande att lära sin dotter att försvara dig själv. Ta makten över situationen gör ett val. Enda utvägen tyvärr. Önskar det vore annorlunda. Skulle förstås aldrig uttala mig så här i min yrkesroll. Då hade det låtit helt annorlunda, som ni säkert förstår. Detta är min sanning efter 25 år inom svenskt skolväsende.
  • Anonym (Rektorn)
    Tecum skrev 2019-06-12 14:32:13 följande:
    Det märks verkligen att du är rektor då du slätar över skolans ansvar och lägger skuld och ansvar att åtgärda på offret!
    Absolut inte. Säger bara som det är. Det går att vända på offerrollen.
  • Anonym (Rektorn)
    Anonym (M) skrev 2019-06-12 17:30:21 följande:
    Du kan omöjligt sitta här och skriva att soc inte kommer ingripa för det vet du ingenting om. I varje anmälan som kommer till soc så görs det en INDIVIDUELL bedömning.

    I detta fall finns det stora möjligheter för soc att ingripa eftersom barnet har stödinsatser i skolan och uppenbarligen är i behov av mer eller annan form av stödinsats.
    Ingriper de är jag den första som jublar! Vi har provat flera gånger, med värre fall.
Svar på tråden Kränkande handling/våld i lågstadiet