• Anonym (Jo)
    Wed 12 Jun 2019 13:08
    2230 visningar
    69 svar
    69
    2230

    Kränkande handling/våld i lågstadiet

    Skulle rekommendera dig att först kanske prata med föräldrarna. Är ju snart sommarlov och det bästa är ju om de kan prata med barnet.

    Om barnet har Adhd eller annan diagnos så bör barnet ha en resursperson med sig i skolan och föräldrarna kan begära det

  • Anonym (Jo)
    Wed 12 Jun 2019 16:01
    #18

    Alltså det är inte ok alls att göra som barnet i detta fall gjort.

    Det är svårt för alla med elever som är utåtagerande. Vet för jag har ett barn som är så själv. Har kämpat i 2 år för att mitt barn ska komma in på bup så vi kan få hjälp och resurs i skolan. Min har Adhd med inslag av autism men ligger under bedömning av "normal begåvning" kan därmed inte flyttas till skola som har mer resurer och tillsyn. Tyvärr är det så här det ser ut i Sverige idag. Som förälder för ett utåtagerande barn gäller det att kämpa tills man är helt slut. Jag vill självklart inte att mitt barn ska skada andras barn och jag förstår de andta föräldrarna. Med det sagt så vill jag också skriva att jag verkligen inte tycker att det är ok att detta får inträffa för ditt barn blir otryggt och det andra barnet mår ev dåligt för något han inte kan kontrollera. Därav behövs resurser för dessa barn för deras och alkas skull. Tyvärr så får man nog ta och gnälla hos politikerna de är de som valt att alla ska ha lika skolgång osv men de ger inte skolorna pengarna för det. Tänk om alla som gnäller på barn, rektor ,föräldrar och lärare osv istället kunde ta upp detta med politikerna

  • Anonym (Jo)
    Wed 12 Jun 2019 17:49
    #23

    Men får jag fråga vad soc ska göra för skolsituation?

    Är fortfarande skolplikt och är barnet inom ramen av normal begåvning så kommer de inte göra skvatt.

    Möjligen att de kan påverka situationen hemma, men är ju inte säkert att hemmamiljön är problemet. Har barnet en diagnos så kan det vara att barnet är så kallad hjärntrött och behöver en anpassad skolplan. Vet du vad barnet får för hjälp i skolan?

    Däremot kanske man bör förlägga rasterna annorlunda så barnet kanske inte är ute på rast samtidigt som alla andra osv.

    Vilken klass går barnet i?

  • Anonym (Jo)
    Wed 12 Jun 2019 18:45
    #29

    Ja i vissa kommuner finns den möjligheten men i de flesta fimns inte ens sån skola kvar. Är helt beroende på kommun. Har diskuterat det med bup och det är inte bara och skicka iväg och det beror helt på vad kommunen har "råd" med.

  • Anonym (Jo)
    Wed 12 Jun 2019 18:55
    #30

    Har som sagt själv velat att mitt barn byter pga mobbning då h*n är utanför och barn retar h*n. Barn är smarta och vet vilka knappar de ska trycka på. Är självklart inte ok att någon blir skadad oprovocerad.

    Men frågan är om det ens hjälper med soc..Ja ts gör som denne vill.

    Jag skulle iaf först prata med föräldrarna.

    De kan ha hört en annan version eller inte hört något alls.

    Vet att vissa städer ligger långt ner när det gäller att sätta in resurser för barn som behöver det.

  • Anonym (Jo)
    Wed 12 Jun 2019 19:18
    #33

    [quote=79686983][quote-nick]Anonym (Punktbevaka) skrev 2019-06-12 19:07:21 följande:[/quote-nick]Jag arbetar på en skola där detta exempel OFTA kommer upp. Oavsett om eleven som tagit strypgrepp på ditt barn har en diagnos eller ej så ska detta tas på allvar. Ditt barn är också elev och dennes säkerhet ska prioriteras. Du nämner inte vilka åtgärder som vidtagits.

    Där jag arbetar har vi en personal som är med eleven som oprovocerat ger sig på andra elever. Denne punktbevakar ?sin elev?. Dock kan denne inte hålla sin elev kopplad av förståeliga skäl. Likaväl kan jag som punktbevakar för att skydda inte hålla min elev kopplad. Därför har vi walkietalkies. Då kan hon anropa mig eller övrig personal vid behov, om hennes elev försvinner utanför hennes zon. Då får vi andra försöka förflytta oss till säker plats. Jag är som en mur kan man säga. Jag ska stå emellan när A kommer för att krama och säga hej till B, även om det är av välvilja. Tyvärr är jag sjukskriven nu pga att A pga sin styrka och intensitet bröt en kota i nacken på mig när hen ville kramas. Har även fått kotkompressioner pga ett hopp från A. Men så kan det gå när alla ska integreras i den ordinarie undervisningen. De första två veckorna under min sjukskrivning var det kaos. En vikarierande elevassistent fick armen bruten. En annan fick käken sparkad ur led. När hon kom tillbaka blev hon huggen med en penna i handen. Allt detta av EN och samma elev. Vad ska man säga? Välkommen till Sverige! Jag lämnar denna skolan även om de är bra på handlingsplaner och uppföljning. Min kropp är förstörd för livet, men jag hoppas få arbeta på en annan skola där grovt våld är mindre vanligt förekommande. Jag har ändå specialistutbildning inom mitt område, men många elev/studieassistenter har ingen utbildning alls och då förekommer tyvärr detta. Det gäller även lärare, fritidspedagoger och övrig personal inom skola och fritidsverksamhet. Mitt förslag är att ställa krav på punktbevakning av både ditt barn och den elev som utsätter. Nöj er inte med att ordinarie personal bevakar. De bör ha advekat utbildning

    Är det på en " vanlig" skola?

  • Anonym (Jo)
    Fri 14 Jun 2019 11:02
    #52
    Anonym (Je) skrev 2019-06-14 07:41:20 följande:

    Det där hade kunnat vara min son. Jag vet att han vid 2 tillfällen tagit strypgrepp på 2 klasskompisar och även i övrigt har svårt att hantera sina känslor. Har pratat massor med honom, har pratat mycket med skolan, vi har åtgärdsprogram och vi står i kö till bup .

    Jag som förälder hade nog själv tagit kontakt med dig om min son gjort något sånt så vi kunnat prata. Nu verkar inte denna killens mamma kontaktat dig, hur känner du om att prata med henne? Kan du kanske söka kontakt?


    Ja nog är det svårt att få komma in på bup. De har extremt lång kö. Vi har försökt allt för att få komma till bup, men skolan stoppade då de inte tycke det var så stora problem. Det har istället blivit så som vi inte ville från början, slag osv. Är i skolan problemet är som störst är mer krav och tar mer av orken, hemma får h*n sällan utbrott. Dessa barn har ju svårt för mkt intryck osv vilket tyvärr går ut över " vanliga" barn.

    Ingen förälder vill ju att deras barn ska göra illa någon annan.

    Tyvärr är det inte alltid vi fått veta vad som hänt pga byte av personal på fritids utan kan istället få en utskällning av en förälder 2 veckor senare när man träffar denne vid hämtning/ lämning.

    Nu har vi äntligen fått läkartid så vårt barn kan få medicin men väntetiden är 4 månader.

    Tror inte många föräldrar med " normala" barn förstår hur mycket man kämpar för att ens eget och deras barn ska slippa ha det så i skolan.

    Denna väntan är hemsk. Först bup i 1,5 år och för att få diagnos på papper 3 månader sen för att ens få komma på läkarundersökning och efter yttligare väntan att få medicin
Svar på tråden Kränkande handling/våld i lågstadiet