• Anonym (Soë)
    Sun 16 Jun 2019 02:24
    1844 visningar
    17 svar
    +1
    17
    1844

    Färgar du håret hemma själv?

    Bleker alltid mitt hår själv. Många blir förvånade över hur jag kan få så vitt hår av att bleka själv utan att det går av. Jag vet inte varför det förvånar andra, men tror dels att blekningen har blivit så mycket bättre på senare år. Sen har jag kort, fint tunt hår med tendens att bli fett (man borde ju tycka att tunt hår lättare skulle gå av men tydligen inte. Då är det nog värre med blekning+ torrt och sprött hår.)
    Mood blekning är den bästa för den tar bäst. Brukar kosta 40 spänn på Öb eller Rusta, eller 50-60 i vanlig butik. Vore vansinne att betala 1200.- till frisör för samma sak en gång i månaden!

    När jag hade hår längre än till axlarna valde jag att bleka hos frisören (efter att ha färgat själv i allsköns färger under hela min tonårstid), för jag intalade mej och påverkades av frisörernas snack om att de har bättre färg och applicerar bättre (det senare kan jag väl hålla med om att det är enklare om man får hjälp, frisör eller ej) men framför allt för att de hävdade att deras färg var skonsammare. Vet inte det jag..

    Men ni vet där runt -07-08 någon gång när det blev krav på frisörbranchen att skaffa personalliggare och deras verksamhet började kontrolleras mer noggrant för att förhindra svarta inkomster? Över EN natt hade Rinse (kedjan jag ofta gick till) höjt sina priser för klippning från 200 till 400. Det gjorde mej rätt sne minns jag. Det blev liksom så himla uppenbart att de hållit på med skattefusk hela tiden. Om de inte gjorde det så utnyttjade dem de nya lagarna för att höja priserna till de dubbla vilket är nästan lika fult. Efter det började jag bleka själv och mitt hår mår bra fortfarande

Svar på tråden Färgar du håret hemma själv?