Inlägg från: Coccolina |Visa alla inlägg
  • Coccolina

    Världens godaste stuvade makaroner efterlyses

    Koka pastan i mjölk, när makaronerna är så mjuka som jag vill ha dem (brukar vara lite längre än vanlig koktid så smaka av allt eftersom) så lägger jag i en liten klick smör och lite mjöl för att reda mjölken. Krydda upp med salt, svart- & vit- peppar, och sedan muskotnöt! 


    Supergott till stek falukorv eller köttbullar!


    I'm not crazy... My reality is just diffrent than yours....
  • Coccolina

    Har även två olika mac&cheese recept  

    Det ena är att koka upp pasta häller av och sedan tillbaka till kastrullen med pastan, ösa ner Philadelphia, när den smält lägger jag till mozzarella och parmesan. Smakar av med salt och peppar (vit och svart) 

    Andra receptet är att jag kokar upp pastan häller av och tillbaka i kastrullen med pastan, häller i nån dl mjölk i en kastrull och när det kokat upp så öser jag ner riven gräddost i mängder tillsammans med någon starkare ost som cheddar eller gouda (man bör dock först kolla hur de beter sig i smält format, vissa bli för feta eller för gryniga när man smälter dem) under omrörning, stannar av ibland så osten hinner smälta och så jag har koll på konsistensen, blir det för tjockt häller jag på lite mer mjölk   Sen häller jag allt över makaronerna och toppar av med lite mer riven ost. Smakar av med svartpeppar vid behov, brukar servera det med knaperstekt hackad bacon!


    I'm not crazy... My reality is just diffrent than yours....
Svar på tråden Världens godaste stuvade makaroner efterlyses