• Anonym (Pepp)
    Wed 12 Jun 2019 19:21
    2106 visningar
    64 svar
    64
    2106

    Hjälp att dölja inkontinensskydd på arbetsplats.

    Jag har tyvärr inga praktiska tips, men vill bidra med lite pepp. Det är fullt förståeligt att uppleva inkontinens som pinsamt, till och med på en medicinklinik där detta är vardagsmat. För nu handlar det ju inte om en patient där du kan förhålla dig objektiv, utan om dig själv.

    Har du funderat på en samtalskontakt? Det kan hjälpa mycket att få sätta ord på känslorna tillsammans med någon utomstående. Det låter som att du är bra på att förstå dina känslor och reaktioner rent intellektuellt, men att intellektet och känslorna inte är i takt. Det är synd att du låter detta begränsa dig, och det låter också som att du ligger i riskzonen för depression.

    När detta är över kommer du ha en mycket värdefull erfarenhet, som kommer göra dig till en bättre läkare. Att veta hur det kan kännas att inte ha kontroll över sin kropp är något som kan öka din förståelse för patienternas situation.

  • Anonym (Pepp)
    Wed 12 Jun 2019 19:45
    #9

    Du skulle kunna kolla på 1177 vad som erbjuds i ditt landsting /region, eller ringa anonymt och fråga. Det är ett dilemma med samtalskontakt när man själv är anställd av vårdgivaren. Min syster som är psykolog och behövde få prata tror jag vände sig till ett annat landsting i slutändan, för att inte behöva prata med en kollega. Det finns ju även privata psykologer/psykoterapeuter.

    Finns det någon annan åkomma du inte skulle skämmas över, som du kan använda som undanflykt? T ex inte kunna bada pga sår eller varböld på ena skinkan eller högt upp på baksidan av låret eller nåt sånt? Det skulle ju kunna behövas både förband och badförbud vid något sånt. Skrymmande förband i ditt fall. Och blir det en varm sommar är det ju det där med Vibrio cholerae och infektionsrisk i sår som gör att du inte bör bada.

    Går det att köpa nya sommarkläder som bättre döljer skydden?

  • Anonym (Pepp)
    Wed 12 Jun 2019 19:49
    #11
    Anonym (anonym_dr) skrev 2019-06-12 19:39:33 följande:

    Hejsan. Det låter onekligen inte helt dumt att man skulle kunna använda något sådant och hänvisa till att man har ont i ryggen nu medans man väntar på operation. Finns det någon länk till en hemsida som har den typ av bälte du menar så att man kan få kika på vad det är för någonting? 

    Tack på förhand.


    Ja, det var ju en jättebra idé. Googla på ryggortos eller ländryggstöd.
  • Anonym (Pepp)
    Wed 12 Jun 2019 20:17
    #17
    Anonym (anonym_dr) skrev 2019-06-12 20:12:33 följande:

    Njaa, vanliga kallingar funkar inte riktigt eftersom själva skyddet är högre än dessa. Fick med ett par bommulskalsonger som ska fixera ett av de typ av skydd jag fick från leverantören, och dessa är väldigt höga i ryggen/på magen, så med dessa tycker jag det är relativt okej vad gäller byxlinningen. Problemet jag har är att dessa är formade som gamla Y-frontskalsonger, och då närmast "framhäver" en tydlig kontur i skrevet och på häcken, vilket inte är så roligt. Om dessa fanns som boxershorts vore det mycket mycket bättre. Men det är ju lite därför jag skriver här, då jag är säker på att det finns de som har mycket bättre koll på utbudet av såna här produkter än vad jag själv har.


    Testa att ringa till vuxenhabiliteringen också. De kan ha bra koll på vilka produkter som finns, en del av deras patienter/brukare använder ju skydd.
  • Anonym (Pepp)
    Wed 12 Jun 2019 21:02
    #21
    Anonym (anonym_dr) skrev 2019-06-12 20:25:20 följande:

    Hm, vilken vuxenrehab tänker du på då? Det finns ju så otroligt många olika, och som internmedicinare så har jag sällan kontakter på den fronten. SSK på jobbet har säkert bättre koll på olika, men jag kommer inte på något uppenbart svepskäl till varför jag skulle behöva ställa frågor kring detta. 


    Inte rehab, utan habiliteringen. De som vänder sig till personer med funktionsnedsättning.
Svar på tråden Hjälp att dölja inkontinensskydd på arbetsplats.