Inlägg från: Anonym (ångermanlänning) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ångermanlänning)

    Elstöt barn

    Troligen rev han sig det låter som det. Vet inte hur det är kopplat där på förskolan men har dom jordfelsbrytare där vilket man brukar ha nu då borde strömmen gått. Sen har jag själv fått en stöt när jag höll på koppla med en sak och någon hade stoppat i kontakten när jag var ute en sväng. Säkringen slog till direkt men jag kände lite myror i armen ett tag. Dock fick jag inga märken och vad jag vet inga men och det var många år sedan. Jag var iofs 18år så jag tålde nog mer men jag tror inte att det är någon fara med honom. Troligen rev han sig tror inte att du behöver oroa dig. Fortsätter du att känna dig osäker då kan du kolla upp honom men jag tror inte att det är någon fara. 

  • Anonym (ångermanlänning)

    Ja handen tål en hel del. På elprogrammet fick vi testa på hur ström kändes i handen. Vi hade en skål med vatten som vi gjorde strömförande och la en skruv i den. Sen jordade vi runt handleden. Sen fick var och en sticka ner handen och vrida på så stark ström som man pallade och sen försöka ta skruven. Handen krampade bra och det var inte skönt. Men när man vred av strömmen sen så var det skönt då smärtan släppte. Det gick inte att öppna handen när man vred på mycket ström. Sen blev det som det alltid blir med ett gäng tonårskillar alla skulle försöka tåla mest.

  • Anonym (ångermanlänning)
    Anonym (A) skrev 2019-06-14 12:50:20 följande:
    Usch, vad obehagligt.
    Fasr det var bara när man vred upp strömmen det släppte när man vred av den och det var skönt. Men det var en bra upplevelse för man insåg hur kroppen reagerar.
  • Anonym (ångermanlänning)
    Anonym (AC/DC) skrev 2019-06-14 13:04:18 följande:
    Med tanke på din utbildning inom elprogrammet är det på sin plats att varna så att inte "vanlig" människor försöker sig på detta hemma.

    Det testet som du genom gick var rimligen väl kontrollerat och det fanns även säkerhetsåtgärder för att förhindra kroppsskada. Man ska vara försiktig så man inte uppmanar andra att testa saker och ting som kan innebära livsfara.
    Tror ingen är så korkad att dom testar det hemma. Sen nä det var inga speciella säkerhetsåtgärder mer än att vi var flera där om något skulle hända. Men det var bara genom handen eftersom handleden var jordad så det var ingen fara.
  • Anonym (ångermanlänning)
    Don3 skrev 2019-06-14 13:04:30 följande:
    Fast nu var det väll inte strömmen de vred upp utan spänningen?

    Något får mig att tro att du inte pluggat el alls.
    Ha ha dyker alltid upp besserwisser som älskar hitta om man skriver något fel. Ja jag skrev ström istället för spänning du fattar ändå vad jag menar så att påpeka det är bara för att du vill visa att du skulle ha bättre koll. Och visst är du elektriker då har du säkert mer koll på elinstallationer. Men jag har gått el dock för rätt längesedan. Men jag har även högskoleutbildning som iofs mest handlade digitalteknik och robotteknik men vi läste både svag och starkströmlära jag vet hur fysiken fungerar.
Svar på tråden Elstöt barn