• Mejameja

    Har ni slutat ge barnen ris efter arseniklarmet?

    Känner flera som utesluter ris helt, framförallt till sina barn. 

    Jag har svårt att utesluta helt då det är en favorit hemma. Men får dåligt samvete varje gång vi äter det, blir väl en gång  i månaden och någon suchi ute i bland.


    Hur gör ni? 

    Finns något rismärke med mindre arsenik, om man vet? 

  • Svar på tråden Har ni slutat ge barnen ris efter arseniklarmet?
  • Thyr
    Anonym (Hemligt) skrev 2019-06-27 08:08:19 följande:

    Oj, vilken massa onödigt jobb... Är du lika rabiat med allt annat som vissa knallnorkar får för sig är farligt?


    Onödigt tycker jag ju inte att det är, eftersom jag inte vill äta lera och råttskit. Dessutom är det ju som Anonym (Inte) skriver, att riset blir mycket godare sköljt.
  • Anonym (Ffg)

    Ris smakar ju ingenting? Så känns rätt onödigt att tillaga det, bara smaklös utfyllnad. Riskakor var också rätt äckligt så här hemma blir det linskakor. Men i skolan äter barnen säkert ris.

  • Anonym (?)
    Thyr skrev 2019-06-27 10:07:08 följande:

    Onödigt tycker jag ju inte att det är, eftersom jag inte vill äta lera och råttskit. Dessutom är det ju som Anonym (Inte) skriver, att riset blir mycket godare sköljt.


    Bakterier dör i vilket fall när man kokar riset. Även om man inte skulle rengöra riset innan.
  • Anonym (louie)

    Vi äter inte så mycket ris i vår familj, nej. Jag är egentligen inte den som brukar få panik av denna sorts larm men jag tycker det är så enkelt att byta ris mot andra livsmedel så det känns inte som en stor uppoffring. Vi äter istället mer bulgur, quinoa, ris gjort på baljväxter eller s.k. blomkålsris. 

  • Mejameja

    En bekant säger till mig också att ris innehåller i stort sett ingen näring heller så det är helt onödigt att äta. Sstämmer det? 

    Hon säger att det är samma med vete. Vetebröd osv innehåller ingen näring alls säger hon. 

  • Anonym (Hemligt)
    Anonym (Inte) skrev 2019-06-27 09:53:06 följande:

    Man sköljer inte riset för att man är nojig. Jag sköljer för att det gör väldigt väldigt stor skillnad på resultatet. Riset blir godare, mindre klibbigt och fluffigt. Det är inte en massa jobb, tar ungefär lila långt tid som att skala potatis tex jag sköljer tills vattnet är klart


    Personen jag citerade verkade orimligt nojig. Eller sköljer du också, och gnuggar riset i tio vatten?
  • Anonym (Hemligt)
    Thyr skrev 2019-06-27 10:07:08 följande:

    Onödigt tycker jag ju inte att det är, eftersom jag inte vill äta lera och råttskit. Dessutom är det ju som Anonym (Inte) skriver, att riset blir mycket godare sköljt.


    Hur det smakar är inte någon form av fakta utan en ren... smaksak.

    Tio sköljningar är, enligt mig, nojigt.
  • klyban
    Anonym (Hemligt) skrev 2019-06-27 13:24:40 följande:
    Hur det smakar är inte någon form av fakta utan en ren... smaksak.
    Tio sköljningar är, enligt mig, nojigt.

    Inte för en del ris, och då tänker jag inte ens arsenik.

    Vi äter som vanligt, inga större mängder då vi äter pasta främst, potatis tvåa.


    hur många meter var det?
  • Anonym (Plast i ris)

    Vi äter mindre ris här numera. Mest för att risodlingarna kräver så mycket vatten att bwfolkningen där de odlas får vattenbrist och pga att så många pga de krångliga odlingarna börjat fuska med plastris. Köper jag ris är det bara uncle bens och skrattar ihjäl mig om det också visar sig vara plast i framtiden.

    Alla vet väl om att det fuskas med ris genom potatisatärkelse och plast så det ser likadant ut och omöjligt att upptäcka. Googla på det.

Svar på tråden Har ni slutat ge barnen ris efter arseniklarmet?