• Ignoramus

    Varför verkar "jag hatar män" vara vanligare än "jag hatar kvinnor"?

    Yep and yep.

    Manshatet är för övrigt en reaktion på ett livslångt förtryck. Kvinnohatet är... Ja herregud, varför hatar män kvinnor egentligen? Den som det visste.


    Fiona M skrev 2019-07-01 23:38:14 följande:

    Läser du i några kommentarsfält, var som helst, så ser du definitivt fler män som hatar kvinnor än tvärtom.


    Anonym (J) skrev 2019-07-01 23:40:05 följande:

    Män visar med handlingar istället för att säga med ord. Män som våldtar, misshandlar, förtrycker, kontrollerar kvinnor. Dessa män hatar kvinnor. De kanske inte säger det, men de visar det.


  • Ignoramus

    SOM SAGT. Kvinnor hatar män för att de blir diskriminerade, hotade, förföljda, trakasserade, nedvärderade, förlöjligade osv osv osv av män, hela tiden. På jobbet är hennes arbete och åsikter inte lika mycket värda som de manliga kollegornas, sen känner hon sig otrygg på väg hem från jobbet (måste gå med en kompis, ringa en vän, inte gena genom parken, ha nycklarna i handen, göra allt rätt så att det inte är hennes fel (!) om hon blir våldtagen), och när hon kommer hem kliver hon på arbetspass nr 2, oavlönat, för att ta hand om hushållet så att mannen kan ligga på soffan och vila upp sig. Kvinnohat i tre olika former. Dag ut och dag in.

    Män läser en artikel om manshat, där en kvinna förklarar att hon är riktigt trött på ovanstående, och blir övertygad om att det är kvinnorna som är boven.

    Kvinnohatet påverkar vår vardag i stort som smått hela tiden. Hur påverkar manshatet din?

    Och manshatet är en reaktion på ovanstående (och mycket mer), vad är anledningen till att ni hatar kvinnor?


    Anonym (Sam) skrev 2019-07-02 00:58:21 följande:

    Jo men det borde ju ändå vara många fler som skriver de hatar kvinnor. Långt från alla de män som hatar kvinnor är ju förmögna att utöva sitt hat med fysiska handlingar. Kan det vara så att det är mer socialt accepterat att säga att man hatar män?


    Anonym (Sam) skrev 2019-07-02 01:35:36 följande:

    Man kan ju läsa artiklar om det ibland där det är en fmeinist som skriver att hon hatar män. Men inte en enda artikeln vad jag sett där en man skriver att han hatar kvinnor. Normalisera manshat är inget bra.


  • Ignoramus

    Nej. Män älskar kvinnor i sängkammaren möjligtvis, inte annars.


    Anonym (Sam) skrev 2019-07-02 09:39:12 följande:

    Några få män hatar kvinnor, men nästan alla män älskar ju kvinnor. Det är några få män som misshandlar och våldtar, så då får manshatarna skriva att de hatar dessa män som gör sånt, och inte män i allmänhet.


  • Ignoramus

    Fine, som partners etc. Alltid med det i bakhuvudet. Väldigt få män älskar kvinnor som medmänniskor.

    Vilka är dina topp 15 kvinnliga artister (dvs där du kan räkna upp 15-20 låtar utan att blinka, inte ?hon hade ju en hit som var bra?)? Topp 15 kvinnliga författare? Politiker? Historiska figurer? Film- och tv-karaktärer?

    De som verkligen älskade kvinnor hade ju aldrig startat en sånhär tråd till exempel. De hade tagit kvinnor i försvar, kämpat för deras rättigheter. Jobbat volontärt. Osv osv.


    Anonym (Sam) skrev 2019-07-02 09:53:11 följande:

    Hur har du fått en så skev uppfattning? Det stämmer bara på några få ju, många män älskar kvinnor inte alls bara för sex.


  • Ignoramus

    Det är min uppfattning att män ser på kvinnor som objekt, ja. Den ?skeva? uppfattningen har jag fått av att män nästan alltid har något i bakhuvudet när de blir kompis med en tjej/kvinna. Och sen blir de sura och kränkta och ledsna när tjejen sedan behandlar honom som... just det, en kompis.

    Och att män generellt är så o-tro-ligt ointresserade av kvinnor på alla andra plan. De läser aldrig böcker av kvinnor. De ser aldrig på film med en majoritet kvinnliga roller, som handlar om kvinnor. De läser inte på om betydande kvinnor i historien. Nej, kvinnors inre är många gånger inte ett dugg intressant. Bara ytan.

    Och att de gillar kvinnor, men inte feminister, de är vidrigare än vidrigast för de bryr sig bara om kvinnor (vore inte det en bra sak om de nu älskar kvinnor?).


    Anonym (Sam) skrev 2019-07-02 10:54:29 följande:

    Du svarade ju inte på frgåan, hur du fått en sån skev uppfattning.

    Fattar inte vad du menar med topp 15 kvinnliga artister? Jag lyssnar sällan på artister.


  • Ignoramus

    Nej, men om de nu älskar kvinnor så hade det ju varit värt att titta på dessa filmer just därför, eller hur? Då hade de ju aktivt sökt sig till dessa filmer, istället för att tänka ?Nä. Nääää. Det där kan jag inte relatera till alls eller tycka är intressant. Näää.?

    Jag älskar hundar. Ser jag att det är en film om hundar tänker jag ?jaaa, vad roligt!?, inte ?men gud, jag kan ju inte relatera till hur det är att ha en svans och springa omkring på alla fyra hela dagarna, stäng av filmen omedelbart! Jag vill se nåt om mens och häaegen-dasz istället!?


    Anonym (Sam) skrev 2019-07-02 11:27:22 följande:

    Ok jo jag har hört det förut de där att en del killar verkar ha svårt för att bara vara kompis med en tjej. Jag tycker det är toppen att ha tjejkompisar och skulle gärna vilja ha fler.

    Men det finns ju förstås alltid en risk att någon blir intresserad av den andre, men då får man ju hantera det på bästa sätt och inte bli arg och sur.

    Att män inte ser på så mycket filmer med majoritet kvinnor i kan ju också handla om att de på förhand tror att filmen inte är riktad så mycket åt manlig publik.


  • Ignoramus

    Jo, fast det är ju lite det här jag menar... de flesta du räknar upp är ju kvinnor med typiskt manliga egenskaper, alltså kan ni relatera till dem mer och de är ok i era böcker. Dessutom visste du väl sannolikt inte ens att Samus var en kvinna, hehe...

    Nej, precis, du tycker inte att det är intressant för att det är kvinnohistorier, det är ju det jag menar. Hade du älskat kvinnor på ett bredare plan så hade du velat veta mer om dem och intresserat dig för typiskt kvinnliga karaktärer. Kvinnor har inga problem med att läsa böcker av män eller se actionfilmer. Trots att vi sannolikt aldrig kommer hänga ifrån ett flygplan eller stoppa en terrorist. Men eftersom vi är uppväxta med det är det normalt. Och eftersom ni inte är uppväxta med kvinnliga historier så är det onormalt och främmande för er.

    Men det späder på ert kvinnoförakt, denna oförmåga att intressera sig för den andra hälften av jordens befolkning. Tjejfilmer är tramsiga och löjliga och tråkiga, bäst att inte se dem. Och vips har ni avfärdat alla kvinnliga historier i en enda oengagerad svepning med handen. Trots att de ofta är bättre och mer intressanta - just för att det är någonting nytt som vi aldrig hört förut.

    Herregud, jag skulle väl dö av lycka om jag nånsin fick spela en kvinnlig karaktär i stil med trevor i gta. En ful, sluskig förlorare som ändå är rolig och verkligen är en karaktär, en utstuderad huvudperson. Det lär inte hända under min livstid, men man kan väl få drömma?


    Anonym (Sam) skrev 2019-07-02 12:00:57 följande:

    Jo men det handlar väl om vad ämnet i filmen är om också. T ex filmern Thelma & Louside handlar ju om två kvinnor, och den tror jag många män älskar, för att filmen är bra helt enkelt och har en filmgenre de gillar. Eller Alien som har en kvinnlig huvudroll, det är en av mina absoluta favoritfilmer, och jag tycker den höjs av att det är en kvinna i huvudrollen. Däremot finns det några filmer som handlat om kvinnor som jag helt enkelt inte tyckt verkat intressant för att filmen i sig inte verkade tilltala mig. Eller inom spel, Tomb Raider och Metroid, båda kvinnliga spelkaraktärer och män älskar spelen. Jag tror genren spelar mer roll än att det kvinnor som är skådespelarna.


  • Ignoramus

    Män: ?Han är inte dömd, alltså är han oskyldig!?

    Kvinnor: ?Njaee han är inte bevisat skyldig, men det behöver ju verkligen inte betyda att han är oskyldig.?

    Män: ?Polisanmälningen lades ner, alltså är han oskyldig.?

    Kvinnor: ?... inte dömd.?

    Män: ?Friad. Den lades ju ned för att det inte fanns några bevis.?

    Kvinnor: ?Det gör det i princip aldrig, och typ 99% av alla våldtäktsmän går fria. Det betyder inte att de är oskyldiga. För övrigt erkänner ju Virtanen i princip våldtäkten, han nekar bara till att ha drogat henne...?

    Män: ?TYST! GALNA FEMINAZIS OCH ERA DREV!!!?

    Hur ska du reda ut vad som hände i en lägenhet för femton PR sedan? Eller en bubbelpool? HUR? Speciellt när det ska vara ställt bortom allt tvivel att gärningsmannen är skyldig, dvs när det inte räcker med vittnen. ?Inleder förhör med Cissi Wallin. Vi börjar med några inledande frågor. Har du duschat sedan 1996? Ja? Fan. Vi lägger ner hela skiten, det är ingen idé.?

    För att inte tala om att män frias för att de sov, för att de trodde att hon ville ha en glasflaska uppstoppad i underlivet, för att de av en ren olyckshändelse råkade köra upp två fingrar...

    Så nej. Våra domstolar går inte att lita på.


    Anonym (jag) skrev 2019-07-02 16:06:30 följande:

    Skitsnack, det är främst kvinnor som spammar trådar med anklagelser om kvinnohat när någon ifrågasätter dem.

    Exempel....

    Kvinna: Heja metoo, sätt dit alla äckel

    Man: Fast, det kanske är bra om man först reder ut om de är skyldiga innan man korsfäster dem

    Kvinna: Varför tar du såna äckel i försvar, varför hatar du kvinnor!!

    10 andra kvinnor: Go girl, go....helt rätt, yesss, osv, osv..

    Så ja folk eldar upp sig själva och andra på forum men de består inte alls av en förödande majoritet män.


  • Ignoramus

    Jag undrar just vilka vetenskapliga bevis du är ute efter när det handlar om strukturer?

    Nån som sticker upp ett finger i luften och säger: ?Aha! PH-värde 2! Looks like a bad case of misogyny!?


    Anonym (jag) skrev 2019-07-02 17:34:24 följande:

    Jag kan googla, men jag anser inte att radikalfeministisk propaganda är något bra underlag för bevis för att såna strukturera existerar. Bara för att någon säger att det är så betyder inte att det är det. 

    Så vitt jag vet är radikalfeminister de enda som påstår att såna strukturer öht existerar, men de har inte lyckats visa några vetenskapliga belägg för det. Är det inte precis det som genus"vetenskap" var till för?


  • Ignoramus

    Hahaha för att tala väldigt mycket om FOLK nu var du själv väldigt glad för att bara dra det ena könet i skiten för två minuter sedan...

    Mig veterligen kan vi väl inte förbjuda folk från att skaffa sig en egen uppfattning hemma i stugorna, och det är väl ungefär exakt vad som har hänt här. Det sjuka är väl snarare mediernas beteende. Att basunera ut det idag på tveksamma grunder, och än mer att tysta ner det när det begav sig.


    Anonym (jag) skrev 2019-07-02 17:55:23 följande:

    Ja som sagt, FOLK eldar gärna upp sig själva och andra, du vet folk som i både män OCH kvinnor inte enbart män.

    Intressant att vissa personer som säger sig stå för jämställdhet gärna vill lägga skulden på ena könet, hur jämställt är det? 

    Ännu mer intressant att du anser att våra domstolar inte går att lita på, vad är alternativet tycker du? Vem ska avgöra om folk är skyldiga eller oskyldiga? Folkmobb? Eller tycker du att vi helt enkelt ska skita i bevisföring, etc och döma folk enbart för att någon säger att personen är skyldig? Ska det gälla både män och kvinnor eller enbart män?


Svar på tråden Varför verkar "jag hatar män" vara vanligare än "jag hatar kvinnor"?