• Pepsin

    Vi som försökt bli med barn i minst 8 månader

    Hej!

    Jag tänkte att denna tråd kunde vara för alla oss som kämpat med att bli gravida ett tag (hade som förslag i rubriken 8 månader men fritt fram för alla såklart). Här kan vi dela med oss hur mycket eller hur lite vi vill av vår längtan efter barn. Hoppas fler hakar på! :) Jag vet att det finns många liknande trådar men jag vill gärna vara med från början!

    Min historia:

    Jag och min man har försökt att bli med barn sedan september men INGENTING händer. Jag har regelbunden mens(tror jag?!) och jag har hittat äl med clearblues äl-test. Vad vi vet finns inga problem i släkten på varken hans eller min sida. När ska man söka hjälp? Vi är båda mellan 25-27 år så vi borde ha åldern på vår sida.

  • Svar på tråden Vi som försökt bli med barn i minst 8 månader
  • Pepsin

    Alltså om man bara hade VETAT att man kommer få barn så hade jag varit lugn, samtidigt som jag inte vill/vågar ta tag i utredning för då kanske alla drömmar krossas?! Så svårt.

  • Pepsin

    Fast nästan hellre att det är mannen det är fel på känner jag???? för det känns lättare att ?åtgärda? med ivf osv men jag är inte så insatt i det.

    Vi har valt att inte berätta för någon än för jag orkar inte få frågan sen hela tiden, eller behöva höra av mig till alla hela tiden ?nej det blev inget barn denna månad heller?. Det är ju en stor sorg för oss och det är ingen sorg vi vill lämpa över på andra också.


    soltroll skrev 2019-07-04 18:39:20 följande:

    Precis så känner jag också. Och tänk om Man skulle få veta att det är mannen det är fel på, Hur skulle man reagera då. Det jobbiga är också att prata om att man försöker verkar lite tabu, det verkar vara en så självklar sak. Speciellt i min familj, där min syster har 6 barn, ett utav dom är planerade. Svårt att inte känna avundsjuka och bitterhet.


  • Pepsin

    Jag håller helt med dig! Det är nu två veckor kvar till ÄL... så segt alltså.

    PS. Vet inte varför det kom massor av frågetecken i mitt svar ????


    soltroll skrev 2019-07-04 22:50:32 följande:

    Ja, Det har du nog rätt i. Oavsett hoppas jag att allt är ok bara att det tar tid.

    Nej, Men ibland är det tungt att inte kunna prata med någon om hur det är. Eller att inte så många förstår hur jobbigt det kan vara när det inte är en självklarhet att bli gravid så fort man börjar försöka. Eller hur jobbigt det kan vara att sitta och försöka le och vara såå intresserad av att höra om andras graviditeter eller se bilder på deras små barn osv.


  • Pepsin

    Jag förstår dig helt! Varför ska vissa som kanske inte ens är lämpade att vara föräldrar bli det direkt? Och andra kämpar och kämpar... men det är ?bara? fortsätta kämpa. Vi var oxå inställda på att det skulle gå snabbt, men icke... tycker också det är jobbigt med alla som hintar. Har också köpt hus nu och alla säger: det är ju bra så barnen får plats. Vilka barn?! Vi har inga och det är ingen självklarhet att man kan få barn.


    Mima93 skrev 2019-07-05 13:44:07 följande:

    Jag hoppar in här, känner såå igen mig i allt ni skriver. Vi har försökt sen i dec -18. Min fästman är 29 och jag 26. Jag var inställd på att det skulle gå snabbt att bli gravid. Min bästa kompis blev gravid av misstag på ett enda ligg... livet är orättvist!

    Vi har inte berättat om våra barnplaner. Får höra ganska mycket tjat från omgivningen, särskilt nu när vi köpt gård oså tycker folk att det är dags för barn. Om de bara visste! Min fästman pratade lite om det med hans systers sambo för ett tag sen. De har en ettåring nu och hade också svårt att bli gravida så de förstår.

    Denna månaden blir tredje med ÄLtest och rosenrot, andra med bidrottningsgelé och sen provar vi även första gången bisolvon denna gången. Har ni testat några huskurer?


  • Pepsin

    Nu klickade jag hem rosenrot som både jag och min man ska äta, jag tror det kan bli bra! Han är väldigt stressad på jobbet och energilös så det kan ju också påverka. Hoppas hoppas!

  • Pepsin

    Hej! Jamen självklart är det okej att hopp in, det är det tråden är till för - att få dela såna här tankar! Fy så jobbigt allt låter. Hoppas verkligen du får bra hjälp i och med utredningen. Om inte annat kanske kan få hjälp så det inte gör ont att ha sex? Vi ska starta utredning i september om det inte tar sig tills dess... Jag ställer hoppet till IVF och all annan teknik som finns idag! Så även om det visar sig att det är något fel så kan det ju få ändå, tappa inte hoppet innan ??


    kittiedoll skrev 2019-07-09 20:39:24 följande:

    Hej alla!

    Hoppas det är okej att jag skriver här. Har försökt med min nuvarande sambo i ett år, har aldrig använt skydd. Har en sjukdom som kan göra det svårare att bli gravid, men inget bekräftat. Han har två barn sen innan så det känns ju som att det är mig det är fel på i sådana fall... och det är tyvärr något jag tänker på ofta. Min mens äroch oregelbunden så har ingen aning när jag har ägglossning. Har köpt fertilitetsmonitor men hann knappt börja använda den innan mensen fuckades upp igen. Ska på utredning i augusti, vilket känns jättejobbigt (men ändå skönt). Är jätteorolig för att de ska säga att jag inte kan få barn överhuvudtaget!! Till råga på allt har jag ont vid sex så kan inte ha sex när som helst eller var som helst även om jag vetat när äl är. Senaste mensen kom 4 maj, men så här har det varit innan så tror knappast att jag är gravid. Drygt att vänta på mensen ändå, ännu drygare nu... vill inte ta ett gravtest, blir så ledsen då.

    Ingen som har det som jag?? Känner mig ganska ensam

    /Kittie


  • Pepsin

    Jag läste det någonstans, men om det finns vetenskapliga bevis för det vet jag inte :)


    MomK skrev 2019-07-11 14:14:23 följande:

    Har rosenrot positiv effekt för att öka chansen att bli gravid?


  • Pepsin

    Vi kommer söka på en privatklinik, själva utredningen är skattefinansierad och de sa att de kunde ta emot oroliga par även innan det har gått 1 år! :)


    Anonym (31) skrev 2019-07-12 22:59:19 följande:

    Hej, ja tänker jag hoppar in i denna tråden och kanske får lite stöd och svar i mina funderingar. Vi har försökt med första barnet i 8-9mån. I juni var jag på cellprovtagning. Jag fick tiden via egenremiss och hade då skrivit att det rörde sig om cellprovtagning och att jag försöker bli gravid. Jag har aldrig tidigare pratat med någon om att försöka att bli gravid etc. Och det enda man hör att man ska söka hjälp efter ett år. Men jag är 31 nu... Och känner mig otålig. Likt många andra i denna tråden har jag inte heller blivit gravid, inte råkat, inget missfall, ingenting, så därför känner jag mig osäker på om jag ens kan bli gravid eller om jag har komplikationer som gör det svårt.

    Hos barnmorskan blev det bara cellprovtagning, inget samtal om försök att bli gravid eller råd. Jag sa att tiden även gällde för att vi försöker. Hon sa bara att det kan ta ett år och det är bara att fortsätta försöka. Kände mig avhuggen och visste inte vad jag skulle fråga eller säga eftersom hon uppenbarligen tyckte samtalet var överflödigt. Så nu undrar jag samma som dig Pepsin:

    Finns det några undersökningar man kan be om redan nu? T.ex. ultraljudsundersökning av äggstockar eller några prover.


Svar på tråden Vi som försökt bli med barn i minst 8 månader