• Anonym (Ledse­n Mowgli­)
    Fri 5 Jul 2019 01:31
    955 visningar
    52 svar
    -2 +1
    52
    955

    Har lyckats för bra med min hund

    .. så att jag anser att jag har förstört henne. Hon är så välanpassad till samhället trots sin ras som älskar att dömas ut. Hon har inga aktiva eller inaktiva jaktinstinkter kvar... Vilket gör mig rent ut sagt ledsen. Och hon är alltid den som blir sårad av andra hundar.


    Hon startar aldrig ett slagsmål utan i värsta fall svarar efter att ha blivit attackerad. 


    Tjej kompisens hund attackerade min nyligen och det var så att dom satt fast i varandra båda två. Det värsta jag varit med om ifrån min hunds håll.  Fick t om bända upp käkarna på min..


    Konsekvenserna av slagsmålet blev att min hund fick 2 djupa sår och 1 mindre.. medans den andra enbart fick en rispa på örat, antagligen av klon ifrån min.
    Inga andra skador överhuvudtaget.. alltså INGA !!!!!!! Hon har alltså bara naggat lätt och hållit kvar trots att hon blev attackerad ! Hur sjukt är inte det ?


    Nu har hon blivit huggen av nästan alla de vanliga raserna utan att ge någon skada tillbaka överhuvudtaget på någon hund. Det har alltid varit vi som fått söka upp veterinär efteråt medans deras alltid har klarat sig!!!!!!!!


    Har grov ångest, visst jätteskönt att de andra inte har blivit skadad självklart, men känns som att hon är förstörd ifrån att vara det hon ska vara, att få vara en riktig hund!


    Och hon är en Amstaff..utan stamtavla.
    Och nej,jag sponsrar inte sådant men tog henne innan hon skulle skickas till avlivning för att hon var "förstörd och för aggressiv".


    Det ända hon inte gillar idag är hjul. Och klickande ljud som t ex när ett spännband dras åt eller ett spärrhandtag.


    Ang jakt instinkterna så nej, hon gillar att lukta i spåret efter hararna men att jaga någon hare gör hon aldrig och har inte gjort så länge som jag har haft henne. Hon hjälpte mig att valla bort en fågelunge ifrån välanvänd parkeringsplats häromdagen utan några problem.


    Människan gillar att klappa mig på axeln, för att ha lyckats så pass bra. Men jag mår dåligt över det då jag upplever det som att hon inte får vara sig själv, som en hund borde få vara.

  • Svar på tråden Har lyckats för bra med min hund
  • Anonym (Signa­ler)
    Fri 5 Jul 2019 07:46
    #11
    +3

    Får hålla med andra, något låter jäkligt fel när det tillåts få så långt gång på gång. Jag tycker du behöver backa och kika på vad som är den gemensamma nämnaren i alla dessa slagsmål, nämligen du och din hund. Jag har själv en hund som varit "kaxig" stora delar av livet och som uppvisat rätt mycket triggande signaler vid hundmöten. Vi har ofta provocerat fram reaktioner hos andra hundar men aldrig hamnat i slagsmål eftersom jag har koll på hur hundarna interagerar och tar henne därifrån vid tecken på att någon av hundarna inte kan hantera situationen. Idag är situationen bättre, men hon är fortfarande den som ibland möter andra hundar med hög svans, öronen framåt, på stolpiga ben och med ögonkontakt, vilket kan göra andra hundar väldigt osäkra. Hon tycker såklat att hon är supertrevlig, det vi märkt genom åren är att hon trots allt är glad att se och träffa andra hundar, hon har bara ett jätteudda sätt att visa det. Det är mitt ansvar som ägare att se till att min hund inte utsätts för risker i samband med att hon träffar andra hundar.

    1. Vi vänder omedelbart vid möte med lösa hundar, jag litar inte på någon som går med sin hund lös.

    2. Jag släpper aldrig henne med okända hundar, och tar god tid på mig för att introducera. Upprätthåller hon sitt alerta kroppsspråk så är det inte lämpligt att låta hundarna interagera. Tappar hon snabbt "intresse" så finns potential för att låta dem utforska.

    3. Andra hundar med skärpa och som gärna utmanar är helt enkelt inte lämpliga lekkompisar. Skapa inte konflikter i onödan.

    Jag har också en sån där mycket socialt kompetent, "snäll" hund som "godtar allt" och älskar alla, han får inte heller interagera med hundar som jag tycker läser signaler dåligt eller är provokativa för jag vet att alla hundar har en gräns, man ska inte ens tillåta att den testas utan ta hunden därifrån långt innan. Han skyddas också från barn i stor utsträckning.

    När det kommer till hundar är det helt enkelt inte sant att en attack kom från ingenstans.

  • Fri 5 Jul 2019 07:54
    #12
    +2
    Anonym (Ledsen Mowgli) skrev 2019-07-05 07:32:28 följande:
    haha så rolig du är! Men nja jo.. Hon är som människan vill att en hund ska vara,vilket för mig betyder är dåligt då allt människan gör med djurvärlden är i princip onormalt. Förutom de som hjälper djur och får ut dom till det fria igen !
    Riktiga Hjältar ! Så däri ligger syftet med tråden.
    Vad fan har du pangat i dig egentligen?

    Nja, en hund behöver en stark ledare som verkligen tar det ansvar som krävs. Du ska inte ha en jävla Amstaff, eller någon hund överhuvudtaget. Tills du har förstått att det inte är en leksak får du vara utan djur.
  • Anonym (Ledse­n Mowgli­) Trådstartaren
    Fri 5 Jul 2019 08:01
    #13
    -1
    BurningDiamond skrev 2019-07-05 06:39:26 följande:

    Låter mycket märkligt att din hund hamnar i slagsmål stup i kvarten. Min hund har hitintills aldrig hamnat i slagsmål. Vi besöker allmänna hundrastplatser/rastgårdar i princip dagligen och bor centralt i Malmö, så vi träffar massor av hundar varje dag, både kända och okända.

    Min gissning är att din hund har blivit dåligt socialiserad i tidig ålder och inte "prata hund" flytande och uppvisar ett beteende som triggar kamp-beteendet hos andra hundar. Eller så rör du dig i kretsar/områden där dåligt hund-beteende uppmuntras.


    Ja det är så sjukt tråkigt att de situationerna har uppstått. Visst gjorde jag fel en gång som tillät mig övertalas till ett möte i början. Men min har inte attackerat någon ifrån start så det går faktiskt inte att skylla på henne eller mig till fullo. Hon hade jättesvårt med socialiseringen i början, precis som du säger att hon inte visste hur. Men hon har lärt sig det sen ca 2 år tillbaka. I början satt hon själv och tittade mest på när de andra lekte och sökte sig mest till oss människor. Det var så sorgligt. Men det problemet finns inte idag. De hon inte gillar vänder hon bort huvudet ifrån lite grann och då kallar jag på henne och hon kommer direkt.


    Skulle hellre påstå att jag rör mig kretsar där alla ses som en "bra" hundägare i vanliga folkkära ögon men i själva verket inte har någon kontroll på sin hund alls. Och visst det hade ju kunnat gälla mig om det inte vore för att hon faktiskt ALDRIG har gjort någon annan illa. Inte ens lite lite grann med munnen! Jag har stenkoll på henne medans andra inte ens har någon "gard" utan allt är ju så frid och fröjd.


    O ja, självklart tror man att den andra personen känner sin egna hund när dom är så avslappnade osv, men får ofta kommentarer att de tydligen inte gjorde det efteråt.


    Så anser inte att det inte jag och min hund som är problemet. Då vi heller aldrig har gjort skada. Det är dom som tror att deras hund aldrig kommer göra något och inte ens tittar efter tecken på sin hund där den påvisar ett beteende eller reaktion.. de som inte ens reflekterar över det är de farliga hundägarna. Och oftast så reagerar dom inte heller vid en situation utan  man får själv sära på dom ensam. Förutom i sista situationen då vi hjälptes åt otroligt bra måste jag säga, så otroligt att jag blev riktigt förvånad.

  • LFF
    Fri 5 Jul 2019 08:07
    #14
    +1
    Anonym (Ledsen Mowgli) skrev 2019-07-05 07:38:14 följande:
    Släpper ihop och släpper ihop. Kom igen. Hundar är flock djur och en hund som inte får socialiseras mår dåligt av det. Och det är ALDRIG i själva mötet som det sker utan vid senare tillfälle. Förutom med schäfern vi mötte runt ett hörn. Alltså så har hundarna lekt med varandra i eller hälsningen redan är avklarad och det har varit avslappnat när det har skett ifrån andra hundar.
    Sista gången var dock människans fel och med en hund som min har lekt med i flera dagar.
    Min terrier (jack russell) trivdes allra bäst när han slapp andra hundar efter en viss ålder! Han tyckte andra hundar var pest och pina. 

    Så jag skulle helt enkelt låta bli att släppa hunden med andra hundar. Hon mår helt uppenbart inte bra av det!

    Läser att hon även är kastrerad. Det kan vara en stor del i orsaken (tyvärr) till varför hon blivit attackerad och är därmed ytterligare en orsak till varför du ska se till att hon har bara ett litet fåtal andra hundar som hon umgås med, hundar som du vet inte bryr sig om att hon luktar annorlunda.
  • Fri 5 Jul 2019 08:10
    #15
    +5

    Fast det är ju synd om din hund när du försätter henne i situationer som slutar med att hon blir attackerad. För folk har dålig koll på sina hundar, det borde du ha insett efter första attacken.

    Och nej, hundar blir oftast stressade av andra hundar. Speciellt i leksituationer med främmande hundar. I ditt fall skulle jag ha valt ut 1-3 hundar som hon verkligen funkar klockrent med, låta henne leka med dem, och sen inga andra.


    Anonym (Ledsen Mowgli) skrev 2019-07-05 08:01:17 följande:

    Ja det är så sjukt tråkigt att de situationerna har uppstått. Visst gjorde jag fel en gång som tillät mig övertalas till ett möte i början. Men min har inte attackerat någon ifrån start så det går faktiskt inte att skylla på henne eller mig till fullo. Hon hade jättesvårt med socialiseringen i början, precis som du säger att hon inte visste hur. Men hon har lärt sig det sen ca 2 år tillbaka. I början satt hon själv och tittade mest på när de andra lekte och sökte sig mest till oss människor. Det var så sorgligt. Men det problemet finns inte idag. De hon inte gillar vänder hon bort huvudet ifrån lite grann och då kallar jag på henne och hon kommer direkt.

    Skulle hellre påstå att jag rör mig kretsar där alla ses som en "bra" hundägare i vanliga folkkära ögon men i själva verket inte har någon kontroll på sin hund alls. Och visst det hade ju kunnat gälla mig om det inte vore för att hon faktiskt ALDRIG har gjort någon annan illa. Inte ens lite lite grann med munnen! Jag har stenkoll på henne medans andra inte ens har någon "gard" utan allt är ju så frid och fröjd.

    O ja, självklart tror man att den andra personen känner sin egna hund när dom är så avslappnade osv, men får ofta kommentarer att de tydligen inte gjorde det efteråt.

    Så anser inte att det inte jag och min hund som är problemet. Då vi heller aldrig har gjort skada. Det är dom som tror att deras hund aldrig kommer göra något och inte ens tittar efter tecken på sin hund där den påvisar ett beteende eller reaktion.. de som inte ens reflekterar över det är de farliga hundägarna. Och oftast så reagerar dom inte heller vid en situation utan  man får själv sära på dom ensam. Förutom i sista situationen då vi hjälptes åt otroligt bra måste jag säga, så otroligt att jag blev riktigt förvånad.


  • LFF
    Fri 5 Jul 2019 08:13
    #16
    +3
    Anonym (Ledsen Mowgli) skrev 2019-07-05 08:01:17 följande:

    Ja det är så sjukt tråkigt att de situationerna har uppstått. Visst gjorde jag fel en gång som tillät mig övertalas till ett möte i början. Men min har inte attackerat någon ifrån start så det går faktiskt inte att skylla på henne eller mig till fullo. Hon hade jättesvårt med socialiseringen i början, precis som du säger att hon inte visste hur. Men hon har lärt sig det sen ca 2 år tillbaka. I början satt hon själv och tittade mest på när de andra lekte och sökte sig mest till oss människor. Det var så sorgligt. Men det problemet finns inte idag. De hon inte gillar vänder hon bort huvudet ifrån lite grann och då kallar jag på henne och hon kommer direkt.


    Skulle hellre påstå att jag rör mig kretsar där alla ses som en "bra" hundägare i vanliga folkkära ögon men i själva verket inte har någon kontroll på sin hund alls. Och visst det hade ju kunnat gälla mig om det inte vore för att hon faktiskt ALDRIG har gjort någon annan illa. Inte ens lite lite grann med munnen! Jag har stenkoll på henne medans andra inte ens har någon "gard" utan allt är ju så frid och fröjd.


    O ja, självklart tror man att den andra personen känner sin egna hund när dom är så avslappnade osv, men får ofta kommentarer att de tydligen inte gjorde det efteråt.


    Så anser inte att det inte jag och min hund som är problemet. Då vi heller aldrig har gjort skada. Det är dom som tror att deras hund aldrig kommer göra något och inte ens tittar efter tecken på sin hund där den påvisar ett beteende eller reaktion.. de som inte ens reflekterar över det är de farliga hundägarna. Och oftast så reagerar dom inte heller vid en situation utan  man får själv sära på dom ensam. Förutom i sista situationen då vi hjälptes åt otroligt bra måste jag säga, så otroligt att jag blev riktigt förvånad.


    Den markerade meningen säger allt. Du tror att folk kan sina hundar. Det inbillade jag mig också en gång i tiden tills den första gången en hund la sig "fridfullt" ner vid ett möte, ägaren hade kopplet löst och när vi gick förbi så kastade sig hunden ut i kopplet! 

    Det värsta jag sett är väl när vi kom ut ur hissen och det stod en annan hundägare där. Min var lite extra surig den gången och började morra från svansroten, hade rest ragg och visade hela tandraden. Fick då frågan "Kan de hälsa? Min hund är så snäll och älskar andra hundar".

    Folk är generellt inkompetenta på att läsa sina egna hundar och även andras. Tyvärr. 

    Så sluta tro att folk kan läsa hund och förstår sin egen hunds signaler. Det gör de väldigt sällan!
  • LFF
    Fri 5 Jul 2019 08:14
    #17
    Ignoramus skrev 2019-07-05 08:10:31 följande:

    Fast det är ju synd om din hund när du försätter henne i situationer som slutar med att hon blir attackerad. För folk har dålig koll på sina hundar, det borde du ha insett efter första attacken.

    Och nej, hundar blir oftast stressade av andra hundar. Speciellt i leksituationer med främmande hundar. I ditt fall skulle jag ha valt ut 1-3 hundar som hon verkligen funkar klockrent med, låta henne leka med dem, och sen inga andra.


    Lika klok som alltid
  • Fri 5 Jul 2019 08:18
    #18

    Haha förlåt, men skrattade rakt ut när jag såg det här framför mig. Hur fan är folk funtade egentligen? Som små Truman show-robotar som bara upprepar samma fras om och om igen, oavsett situation. Absurt.


    LFF skrev 2019-07-05 08:13:14 följande:

    Det värsta jag sett är väl när vi kom ut ur hissen och det stod en annan hundägare där. Min var lite extra surig den gången och började morra från svansroten, hade rest ragg och visade hela tandraden. Fick då frågan "Kan de hälsa? Min hund är så snäll och älskar andra hundar".


  • Anonym (Tönti­gt)
    Fri 5 Jul 2019 08:20
    #19
    +1

    Förlåt men vilken töntig tråd. På allvar skärp dig ts!

  • LFF
    Fri 5 Jul 2019 08:25
    #20
    Ignoramus skrev 2019-07-05 08:18:37 följande:

    Haha förlåt, men skrattade rakt ut när jag såg det här framför mig. Hur fan är folk funtade egentligen? Som små Truman show-robotar som bara upprepar samma fras om och om igen, oavsett situation. Absurt.


    Japp! Kan ju säga att jag fräste rätt rejält att "Ja, men det gör inte min som du ser!".

    Men det är också ett väldigt bra exempel på hur otroligt inkompetenta många hundägare är i att läsa hund och inte ens kan ta in dessa enormt tydliga signaler. 

    Vår hund hade dessutom fått lära sig att man behövde visa signaler väldigt tydligt (jag kunde inte heller läsa hund ordentligt när vi skaffade hund) som liten. Sen var vi på promenad med basenjisar och där kan du snacka om en ras som är otroligt duktig på att läsa signaler. Vår fjant gjorde så små signaler som visade att han var helt ointresserad av kontakt och de backade direkt. Där lärde både han och jag oss massor på de få timmarna vi var ute!
Svar på tråden Har lyckats för bra med min hund