• Anonym (Ledsen Mowgli)

    Har lyckats för bra med min hund

    .. så att jag anser att jag har förstört henne. Hon är så välanpassad till samhället trots sin ras som älskar att dömas ut. Hon har inga aktiva eller inaktiva jaktinstinkter kvar... Vilket gör mig rent ut sagt ledsen. Och hon är alltid den som blir sårad av andra hundar.


    Hon startar aldrig ett slagsmål utan i värsta fall svarar efter att ha blivit attackerad. 


    Tjej kompisens hund attackerade min nyligen och det var så att dom satt fast i varandra båda två. Det värsta jag varit med om ifrån min hunds håll.  Fick t om bända upp käkarna på min..


    Konsekvenserna av slagsmålet blev att min hund fick 2 djupa sår och 1 mindre.. medans den andra enbart fick en rispa på örat, antagligen av klon ifrån min.
    Inga andra skador överhuvudtaget.. alltså INGA !!!!!!! Hon har alltså bara naggat lätt och hållit kvar trots att hon blev attackerad ! Hur sjukt är inte det ?


    Nu har hon blivit huggen av nästan alla de vanliga raserna utan att ge någon skada tillbaka överhuvudtaget på någon hund. Det har alltid varit vi som fått söka upp veterinär efteråt medans deras alltid har klarat sig!!!!!!!!


    Har grov ångest, visst jätteskönt att de andra inte har blivit skadad självklart, men känns som att hon är förstörd ifrån att vara det hon ska vara, att få vara en riktig hund!


    Och hon är en Amstaff..utan stamtavla.
    Och nej,jag sponsrar inte sådant men tog henne innan hon skulle skickas till avlivning för att hon var "förstörd och för aggressiv".


    Det ända hon inte gillar idag är hjul. Och klickande ljud som t ex när ett spännband dras åt eller ett spärrhandtag.


    Ang jakt instinkterna så nej, hon gillar att lukta i spåret efter hararna men att jaga någon hare gör hon aldrig och har inte gjort så länge som jag har haft henne. Hon hjälpte mig att valla bort en fågelunge ifrån välanvänd parkeringsplats häromdagen utan några problem.


    Människan gillar att klappa mig på axeln, för att ha lyckats så pass bra. Men jag mår dåligt över det då jag upplever det som att hon inte får vara sig själv, som en hund borde få vara.

  • Svar på tråden Har lyckats för bra med min hund
  • Anonym (Ledsen Mowgli)
    Anonym (Signaler) skrev 2019-07-05 07:46:20 följande:

    Får hålla med andra, något låter jäkligt fel när det tillåts få så långt gång på gång. Jag tycker du behöver backa och kika på vad som är den gemensamma nämnaren i alla dessa slagsmål, nämligen du och din hund. Jag har själv en hund som varit "kaxig" stora delar av livet och som uppvisat rätt mycket triggande signaler vid hundmöten. Vi har ofta provocerat fram reaktioner hos andra hundar men aldrig hamnat i slagsmål eftersom jag har koll på hur hundarna interagerar och tar henne därifrån vid tecken på att någon av hundarna inte kan hantera situationen. Idag är situationen bättre, men hon är fortfarande den som ibland möter andra hundar med hög svans, öronen framåt, på stolpiga ben och med ögonkontakt, vilket kan göra andra hundar väldigt osäkra. Hon tycker såklat att hon är supertrevlig, det vi märkt genom åren är att hon trots allt är glad att se och träffa andra hundar, hon har bara ett jätteudda sätt att visa det. Det är mitt ansvar som ägare att se till att min hund inte utsätts för risker i samband med att hon träffar andra hundar.

    1. Vi vänder omedelbart vid möte med lösa hundar, jag litar inte på någon som går med sin hund lös.

    2. Jag släpper aldrig henne med okända hundar, och tar god tid på mig för att introducera. Upprätthåller hon sitt alerta kroppsspråk så är det inte lämpligt att låta hundarna interagera. Tappar hon snabbt "intresse" så finns potential för att låta dem utforska.

    3. Andra hundar med skärpa och som gärna utmanar är helt enkelt inte lämpliga lekkompisar. Skapa inte konflikter i onödan.

    Jag har också en sån där mycket socialt kompetent, "snäll" hund som "godtar allt" och älskar alla, han får inte heller interagera med hundar som jag tycker läser signaler dåligt eller är provokativa för jag vet att alla hundar har en gräns, man ska inte ens tillåta att den testas utan ta hunden därifrån långt innan. Han skyddas också från barn i stor utsträckning.

    När det kommer till hundar är det helt enkelt inte sant att en attack kom från ingenstans.


    Visst drar man gärna en gemensam nämnare.


    Men


    1: När en hugger vid plötsligt möte i en husknut där ingen såg varandra försent det var för sent. Går det inte att skylla på mig eller min hund.


    2: När de redan har socialiserat sig och min går omkring och luktar och tittar inte ens på andra hunden när den bara högg tag ifrån sidan (det sista du skrev; "När det kommer till hundar är det helt enkelt inte sant att en attack kom från ingenstans" stämmer alltså inte, då hunden kan ha varit lynnig eller haft ont utan att ägaren vet om det).


    En ensam lös hund är bättre än 2 i koppel. Garanterat. Och eller en ensam då den oftast har utsatts för slit och ryckts i utav sin ägare i kopplet! Otroligt många ägare gör detta och går och pillar på sin mobil, rycker till när hunden vill stanna och lukta och sedan själv stannar 4 meter senare för att koncentrera sig i mobilen, och hunden sitter där och tittar bakåt till platsen igen. Det väcker sorg och frustration hos hunden och den kan lättare utåt-agera på något i sin nivå senare.


    Dessutom så hälsar vi på kanske ca 1 av 100 hundar. vilket inte är så speciellt många.


    Ang mötet har jag redan beskrivit i förra inlägget precis hur min hund reagerar och hur jag behandlar det. Och ingen konflikt har uppstått vid hälsningen och den senaste kvarten efteråt.


    För det 4:e så bör varje ägare ta ansvar över sin egna hund genom att lära känna den utan och innan i hens beteende. Men människan dömer hellre andra än att se sina egna brister. Jag har även redan erkänt 1 misstag. Mer än vad någon av har gjort hittills, utan ni har bara motargumenterat eller spytt galla, fastän min hund aldrig har gjort någon annan illa. Vilket gör erat beteende rätt sjukt. 


    Och i sista fallet så var det människans fel. Och hen erkände det då hen råkade utlösa händelsen av misstag.


    Så jag förstår att man gärna vill se den gemensamma nämnaren, för det är ju den enklaste vägen att gå, visst ? Det är ju jobbigare att faktiskt läsa, förstå och analysera objektivt istället för att enbart vara kritisk och beskylla direkt. 


    Ärligt talat visste jag inte att rottwielern skulle jaga efter min hund och jag antog att ägaren visste hur hunden skulle reagera vid en sådan situation vilket den hade noll koll på. Men visst det var mitt fel som lät mig övertalas till mötet. Dock i början och ett nybörjar misstag, som inte har skett igen.


    Jag har tränat denna hund från att bli helt galen av att se en annan hund på 100 meters håll och stå och skrika som en hyena på bakbenen till att inte jaga efter harar (vilket den gjorde innan jag tog henne,så fel igen till den som skrev att den inte jagar)


    Till att en mopps högg henne i nosen och hon stod bara och tittade på den utan att göra ett enda mot drag. O det har hänt att hundarna har blivit lite små sura på varandra men hon kommer alltid efteråt och pussar den i lugn situation efteråt.Och det har aldrig hänt något då p ga det, vilket säkert du och flera gärna skulle tolka det som. Det handlar om slick i all vänskaplig mening.


    Ingen hög svans vid möte, ingen sköldpaddle kravling på backen utan neutral och nyfiken.


    Andra hundar som verkar skärpta och studsiga och energifulla undviker vi såklart också.

  • Anonym (Ledsen Mowgli)
    Benny Retro skrev 2019-07-05 07:54:38 följande:
    Vad fan har du pangat i dig egentligen?

    Nja, en hund behöver en stark ledare som verkligen tar det ansvar som krävs. Du ska inte ha en jävla Amstaff, eller någon hund överhuvudtaget. Tills du har förstått att det inte är en leksak får du vara utan djur.
    Frågar DU mig det ? Men för att svara på detta, kom hem från jobbet nyligen så har inte pangat i mig något, däremot verkar du ha satt dig på en geting och inte fått loss taggen. Det övriga svarar jag inte på då du är tillräckligt bakom flötet märker jag och tänker inte lägga energi på detta.
  • Benny Retro
    LFF skrev 2019-07-05 08:13:14 följande:
    Det värsta jag sett är väl när vi kom ut ur hissen och det stod en annan hundägare där. Min var lite extra surig den gången och började morra från svansroten, hade rest ragg och visade hela tandraden. Fick då frågan "Kan de hälsa? Min hund är så snäll och älskar andra hundar"
    Ja, man måste fan utgå ifrån att alla andra hundägare är fullkomligt värdelösa i sin ledarroll. I värsta fall inte ens förstå sig på enkla koncept som klassisk betingning, eller vad som nu är mest effektivt och att vara konsekvent i alla lägen.

    Jag har inte hund, tack och lov. Men självklart gillar jag hundar väldigt mycket. Men tyvärr, jag avskyr hundägare överlag. Jävla sopor - detta gäller inte bra hundägare, såklart.
  • Benny Retro
    Anonym (Ledsen Mowgli) skrev 2019-07-05 08:34:06 följande:
    Frågar DU mig det ? Men för att svara på detta, kom hem från jobbet nyligen så har inte pangat i mig något, däremot verkar du ha satt dig på en geting och inte fått loss taggen. Det övriga svarar jag inte på då du är tillräckligt bakom flötet märker jag och tänker inte lägga energi på detta.
    Det finns inte mycket mer jag kan säga, däremot måste du sätta hunden framför allt annat. Annars får du problem, helt klart.
  • LFF
    Anonym (Ledsen Mowgli) skrev 2019-07-05 08:29:16 följande:

    Dessutom så hälsar vi på kanske ca 1 av 100 hundar. vilket inte är så speciellt många.


    Men hon behöver inte hälsa på någon främmande hund ute alls. 

    Hälsar du på var 100e person med handslag och presentation när du är ute och går? Det är samma sak. 

    Du har gjort ett superbra jobb med din hund, inte snack om det! Men vissa skaer måste du helt enkelt sluta med och en av dem är att tro att folk kan läsa sina hundar (samt sluta hälsa på andra hundar när ni är ute, även om det bara är 1% ni hälsar på). Vill du prata med ägaren och vara social, låt henne sitta lugnt vid din sida och se till att den andra hunden inte blir påträngande.
  • LFF
    Benny Retro skrev 2019-07-05 08:37:47 följande:
    Ja, man måste fan utgå ifrån att alla andra hundägare är fullkomligt värdelösa i sin ledarroll. I värsta fall inte ens förstå sig på enkla koncept som klassisk betingning, eller vad som nu är mest effektivt och att vara konsekvent i alla lägen.

    Jag har inte hund, tack och lov. Men självklart gillar jag hundar väldigt mycket. Men tyvärr, jag avskyr hundägare överlag. Jävla sopor - detta gäller inte bra hundägare, såklart.
    Nope, de är inte värdelösa i sin ledarroll. De kan vara hur bra hundägare som helst till sin hund och den kan vara hur lydig som helst. Men de är värdelösa på att läsa hund. Det är något helt annat!
  • Anonym (Ledsen Mowgli)
    LFF skrev 2019-07-05 08:07:09 följande:
    Min terrier (jack russell) trivdes allra bäst när han slapp andra hundar efter en viss ålder! Han tyckte andra hundar var pest och pina. 

    Så jag skulle helt enkelt låta bli att släppa hunden med andra hundar. Hon mår helt uppenbart inte bra av det!

    Läser att hon även är kastrerad. Det kan vara en stor del i orsaken (tyvärr) till varför hon blivit attackerad och är därmed ytterligare en orsak till varför du ska se till att hon har bara ett litet fåtal andra hundar som hon umgås med, hundar som du vet inte bryr sig om att hon luktar annorlunda.
    Tack för posetiv kritik. Och nej det gör jag inte längre direkt. Nu var det människan som triggade igång händelsen utav en olyckshändelse. Så i sista fallet var det ingen av hundarnas fel. Men insåg hur jävla snäll min var när jag fick bända upp käkarna för hand och inte ett märke blev det på andra hunden förutom utav klon. Hon blev ledsen, det märktes tydligt då hon inte gick inte för att skada medans den andra gjorde det. Hon har favoritkompisar men tyvärr ses dom inte så ofta som hon skulle behöva. Tvärtom, alltför sällan. Och jag har pratat med de andra ägarna om det och dom lovar att börja träffas oftare men det händer ju aldrig. O denna sistnämnda hund hade hon lekt med i några dagar utan några problem.
  • Anonym (Ledsen Mowgli)
    Anonym (Djurvän) skrev 2019-07-05 03:34:11 följande:

    Du räddade hennes liv och gav henne, vad jag kan förstå, ett tryggt och bra hem med en ägare som har förståelse för henne och tar väl hand om henne. Det är det finaste du kunnat göra för denna goa lilla tjej. Du räddade henne från att behöva dö i onödan och det om något är stort och betydelsefullt! Har i övrigt ingen kunskap om varken rasen eller jakt så hoppas någon annan kan ge svar gällande det. Var stolt över det du uppnått och försök att hålla henne på avstånd från andra hundar som ksn göra henne illa.


    Tack för dina varma ord.
    Det var nog det jag behövde höra för att dämpa ångesten lite.
    Du är helt klart finast i hela tråden, Tack <3

  • Benny Retro
    LFF skrev 2019-07-05 08:40:51 följande:
    Nope, de är inte värdelösa i sin ledarroll. De kan vara hur bra hundägare som helst till sin hund och den kan vara hur lydig som helst. Men de är värdelösa på att läsa hund. Det är något helt annat!
    Så länge dem åtminstone är värdelösa, i någon mån.

    Jag gillar stora, väldresserade och lösa hundar med skickliga hundförare. Det gör mig lite gladare.
  • LFF
    Benny Retro skrev 2019-07-05 08:53:02 följande:
    Så länge dem åtminstone är värdelösa, i någon mån.

    Jag gillar stora, väldresserade och lösa hundar med skickliga hundförare. Det gör mig lite gladare.
    Som också kan vara värdelösa på att läsa hund Men då brukar ändå lydnaden sitta (oftast). 

    Själv gillar jag alla väluppfostrade hundar oavsett storlek och sort. Och helst med en ägare som även kan läsa både sin egen och andras hundar.
Svar på tråden Har lyckats för bra med min hund