• Anonym (Rebec­ca)
    Fri 5 Jul 2019 13:48
    9444 visningar
    488 svar
    488
    9444

    Har din partner tillgång till dina mobil/dator?

    Jag kan lösenord till både min partners mobil och laptop (och han mina), men det är inget som används för att snoka. Jag har inget intresse av att läsa hans sms, mail, sökhistorik etc. utan de används enbart när det är praktiskt att jag använder hans grejer (med hans tillåtelse såklart).

    T.ex. när min sambo kör bil och vill att jag kollar nåt meddelande han fått eller att jag ska kolla hur långt det är kvar tills vi ska svänga om vi använder gps. Han har även vissa program på sin dator som jag inte har, så ibland har jag kunnat låna hans laptop för det och då måste jag ju såklart kunna hans lösenord för att ens ta mig in.

  • Anonym (Rebec­ca)
    Fri 5 Jul 2019 17:16
    #32
    Anonym (Privatlivet) skrev 2019-07-05 15:35:39 följande:

    Där håller jag med, men då låser jag ju upp den själv först.


    Det är ju bra om det fungerar för dig, men det skulle inte fungera för oss. Skulle nog bli för trafikfarligt här där vi bor om personen som kör ska behöva låsa upp mobilen hela tiden.

    Om vi var som du skulle vi nog se till att personen som körs telefon aldrig används till att ge vägbeskrivning. Känns enklare.
  • Anonym (Rebec­ca)
    Fri 5 Jul 2019 17:39
    #34
    Anonym (Privatlivet) skrev 2019-07-05 17:27:56 följande:

    Fast om du rör vid skärmen så släcks den inte.

    Eller så kan man tillfälligt ändra tiden för skärmsläckning.

    De få gånger vi behöver vägvisning använder vi passagerarens mobil. Varför gör inte ni det? 


    Så om vi är ute och kör i tre-fyra timmar ska jag kontinuerligt sitta och pilla på skärmen? Eller alltid behöva gå in i inställningar före en resa? Låter smart...

    Vi gör det inte för att vi inte bryr oss om den andre kan koden till mobilen. För oss finns det inget negativt i det. Vi behöver inte aktivt ta bort möjligheten för den andre att snoka, då ingen av oss snokar.
  • Anonym (Rebec­ca)
    Fri 5 Jul 2019 18:03
    #36
    Anonym (Privatlivet) skrev 2019-07-05 17:43:30 följande:

    Och att använda passagerarens mobil är uteslutet?

    Då får väl pilla eller skriva kod lika mycket oavsett vems mobil det är? Utöver det är det enklare att bara peta till skärmen då och då än att skriva in en kod hela tiden.

    Jag tror, du får förlåta det om du kan, att du fantiserar lite nu. Jag tror  inte att ni byter mobiler med varandra för att kolla en färdväg.


    Vi brukar använda vilket som. Inget vi brukar tänka mer eller mindre på.

    Nja, tycker inte att en kod är speciellt jobbigt. Men det är ju stor skillnad om det är passageraren som sköter koden, eller om föraren ska behöva göra det.

    Varför skulle jag fantisera? Det är ju exakt så vi gör? Vi bor utomlands. Ibland åker vi till ställen i närområdet eller i övriga landet där ingen av oss varit förut. Då är det skönt att ha en kartläsare speciellt då gps:en kan vara otydlig i vilken väg den menar alla gånger. Vi bryr oss bara inte vems telefon som råkar användas.
Svar på tråden Har din partner tillgång till dina mobil/dator?