Inlägg från: Anonym (Betald tro!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Ska folk få BE på arbetstid?

    Eller annat som har med religion att göra.

    Vad tycker ni? Ska andra som inte är religiösa få den tiden till godo på annat sätt.
    Rökning är ju t ex helt förbjudet.

  • Svar på tråden Ska folk få BE på arbetstid?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Anemon) skrev 2019-07-05 12:09:24 följande:
    Nej, det gäller inte hos alla arbetsgivare.
    T ex min.
    Inte hos min heller. Inte ens läkarbesök.
  • Anonym (Kaffedraken)
    sextiotalist skrev 2019-07-05 12:10:46 följande:
    Hos oss är inte rökning förbjudet.
    Som svar på din fråga, ja, såvida det inte krävs en hel apparat om det. Jag kan se bön som meditation, och ofta är det en positivt, folk orkar mer och får bättre fokus.
    Jag tom tror att om man såg till att personalen tog en kort paus (inte för att titta på mobilen, röka eller ta en kopp kaffe) 10 minuter varannan timme så skulle många arbetsplatser må bättre.
    Men ska man då även få meditera efter behov, röra på sig, träna t ex är  t ex ett sådant som främjar hälsa som borde vara självklart? De flesta arbetaryrken har inte ens betald lunch eller pauser och vilka religioner ska tillåtas. Nyandlighet, yoga?

    Håller verkligen med dig om sista meningen. Men arbetsgivare tänker bara kortsiktigt, De tar hellre att folk går in i väggen och blir långtidssjukskrivna än förebygger.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (N) skrev 2019-07-05 13:06:18 följande:
    Tar ju bara några minuter åt gången. MVC kan ta flera timmar. SLAPPANDE kan ta flera timmar! Har kollegor som tar 2 timmars lunch men vi har egentligen bara en halvtimme.
    Tänk nu lite mer långsiktigt och hur regelverket ska utformas istället för att ge sporadiska slumpartade exempel. Hur ska vi göra om vi t ex har 5 muslimer anställda i kundtjänst eller t ex i kassan på Willys och köerna växer precis när alla ska titta åt Mecka? Petra och Olle är samtidigt ute och röker eller mediterar, och Malin är på MVC , samtidigt som några är hemma i influensan.
  • Anonym (Kaffedraken)
    tassen78 skrev 2019-07-05 13:24:42 följande:
    Du uppvisar ett exempel med folk som röker, mediterar är på nvc osvmen det är bedjande människor som du har problem med???

    Att folk är borta är väl problemet inte varför men du fokuserar alltså bara på dom som ber, resten får frikort

    Rätt uppenbart vad du stör dig på
    Jag stör mig på att vissa ska förfördelas. LIka rättigheter åt alla är min melodi. Vad de gör på den tiden skiter jag fullständigt i så länge tiden ges till alla.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (nemas problemas) skrev 2019-07-05 13:52:13 följande:
    Men då är det ju mer att folk inte arbetar så varför klagar du bara på bön och inte cigarettpauser, mvc besök eller vad det nu kan vara?

    surfande, bedjande, rökande osv osv är inget som man ska ha lön för dock utan får ske på raster eller ledighet
    Det du tar upp är andra diskussioner. Nu gäller frågan BÖN på arbetstid om det ska vara tillåtet.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (man) skrev 2019-07-05 14:26:14 följande:
    Fast att inte respektera människor fria vilja för att man själv inte håller med om det är inte heller förenligt med civiliserat samhälle. Bara för att du inte tror på samma saker de gör ger det inte dig rätt att neka dem att tro vad de vill, eller hur?

    Givetvis ska man inte be eller röka på arbetstid, men alla har ju raster och vad man gör på sina raster är upp till var och en. Dessutom finns det jävligt mycket dubbelmoral kring det där, för många verkar vara ok med att någon sitter och surfar på aftonbladet eller facebook på arbetstid men skiter knäck om någon ber. Då kan man knappast skylla på missbruk av arbetstid för det är surfande oxå.
    Fast hela denna diskussion handlar ju inte om raster utan om betald arbetstid. Muslimer behöver be fler ggr på en dag än vad de har raster.
Svar på tråden Ska folk få BE på arbetstid?