• Anonym (hjälp­)
    Sat 6 Jul 2019 05:12
    2502 visningar
    52 svar
    52
    2502

    Han slog mig inatt vad ska jag göra?

    Jag älskar mig pojkvän, vi har det bra och jag har aldrig haft någon tidigare som varit så snäll och stabil mot mig. Har alltid känt mig så säker på honom, och i det senaste så har jag slutat med p piller för att vi båda vill ha barn.

    Det enda problemet är när han dricker. Jag är uppväxt med en alkoholiserad mamma som dog av alkoholen för 6 år sedan. Så jag har en väldigt dålig förknippning med alkohol, och får ofta ångest av det, jag kan dricka själv men då dricker jag kanske 2 ggr i halvåret och inte mer och jag har extrem kontroll på det. Men alkohol i mängder, regelbundet, ger mig extrem ångest . Min pojkvän dricker, och älskar att dricka medan jag kan säga att jag hatar alkohol. Jag har redan förlorat en person pga det. Så han vill ofta ut o dricka, nu har det varit mer eller mindre varje helg. Jag känner mig dels bortprioriterad av detta vilket kan tycker är löjligt, samtidigt som jag får ångest av att han har en vana att dricka ofta och jag vet vad alkoholen gör med den som dricker.

    Alltid när han dricker på helgerna o kommer hem full väcker han mig, det går inte att prata med honom alls för antingen är han otrevlig eller nonchalant mot mig, det sårar mig. Jag blir väldigt ledsen av att se detta då jag vet hur det förstörde min mamma och drog henne in i döden. Idag kom han hem kl 2, jag skulle gå upp vid 6 & jobba, och fast jag gång på gång blivit irriterad på att han kommer hem full o väcker mig och inte lyssnar när jag sedan pratar med honom så gör han det IGEN. Inte sovit sedan klockan var två, jag blev väldigt irriterad på honom. Asså VÄLDIGT. För jag är trött på detta nu och har förklarat va ja ogillar att han dricker o att han väcker mig och sedan beter sig nonchalant när ja ska upp 6 och jobba, tycker det är respektlöst. Vet att han inte menar att väcka mig, men någon gång får det va nog. Visst om det händer en gång men varje gång jag jobbar helg och han får för sig att dricka så händer de och vi börjar bråka.

    Idag när han betedde sig nonchalant när han väckte mig så blev ja så oerhört arg, jag har precis börjat på ett nytt jobb och skulle upp 6 för att åka till jobbet som ligger flera mil härifrån. När han märkte att han väckte mig sa han inte ens förlåt och när jag då blev irriterad o försökte prata med honom så somnade han bara om, fast det är jag som behöver sova o inte han som har 4 veckor semester. Vi började bråka, och jag tog tag i honom o fråga va han håller på med för jag blir så jävla trött och frustrerad på att han ska ?ignorera? mig och bete sig så nonchalant när han gör detta, jag kanske överreagerade, men jag har ett ganska hett temperament och när någon gör mig ledsen och sedan beter sig oförstående kan ja inte bara hålla de inne.. då tog han upp armen och slog till mig några gånger när vi bråkade, tror det var med armbågen inte knytnäven men ett slag träffade ansiktet. I mitt tidigare förhållande blev jag misshandlad, och jag kände exakt igen känslan och började panika för jag kände att mitt ansikte kommer svullna upp och jag kommer få en blåtira.

    Jo visst, ansiktet svullnade upp och gör ont nu. Har inte sett någon blåtira än, men ringde nyss och sjukanmälde mig för helgen eftersom en blåtira inte behöver komma direkt utan det kan komma under dagen och jag tänker inte sitta på mitt nya jobb och börja få en blåtira mitt på dagen framför mina nya kollegor.. nej..

    Nu till saken, vad ska jag göra?? Han sa inte förlåt utan somnade bara om efter han slagit till mig. Vet att han inte menade det och att han är full, han kommer va så ångerfull på morgonen men vad ska jag göra.. ja älskar denna man och han är ingen misshandlare, men ja vill höra andras ord.. vi har det jättebra förutom drickandet där vi har olika åsikter . Vi bor ihop och jag har ingenstans att ta vägen, så att bara sticka är inget att överväga ens. Jag älskar honom.

  • Svar på tråden Han slog mig inatt vad ska jag göra?
  • Anonym (hjälp­) Trådstartaren
    Sat 6 Jul 2019 05:24
    #1

    Kan tillägga att JAG ångrar mig, att jag ens blev irriterad på honom och tog upp detta för hade jag inte det hade jag inte suttit här med en isbit mot mitt öga och varit sjukanmäld.. började med att hans mobil plingade hela tiden med högt ljud på o jag bad han stänga av det, men han sa bara ja hela tiden och gjorde det aldrig och den plingade och plingade och väckte mig. Men han brydde sig inte.. och så slutar de så här.. vet inte hur ja skulle reagerat, vet inte om jag gör något fel, och tar gärna emot kritik mot mig också för jag vet att inte jag heller är en ängel och vill inte smutskasta någon..

  • Gud84
    Sat 6 Jul 2019 05:34
    #2

    Prata med honom när han nyktrat till idag.

    Det är aldrig ok att lägga hand på någon annan.

    Om du inte vill lämna honom så bör ni gå i terapi eller någon slags rådgivning.

  • Anonym (Jo)
    Sat 6 Jul 2019 05:44
    #3
    Anonym (hjälp) skrev 2019-07-06 05:12:22 följande:

    ja älskar denna man och han är ingen misshandlare, men ja vill höra andras ord..


    Du har precis ringt och sjukanmält dig av rädsla att du fått en blåtira. Detta gör en misshandlad kvinna. Så jo, han är tyvärr en misshandlare. :( Stanna inte i en sådan relation (igen). Den som inte kan hantera alkohol ska inte dricka.

    Hur blir det när/om ni får barn? Ska han klampa in mitt i nätterna och väcka barnet? Och ännu värre, ska han slå/armbåga/misshandla barnet om det stör honom på fyllan?

    Låt ditt eventuella barn få en bättre uppväxt än du själv haft och bilda istället familj med en man som kan hantera alkoholen och som använder den i måttliga mängder.

    Ledsen att detta har hänt sig. Hoppas att du har kraften och orken att ta dig därifrån.
  • blanda­r ihop
    Sat 6 Jul 2019 06:30
    #4

    Men herregud! Skaffa inte barn med denna man!

  • Anonym (.)
    Sat 6 Jul 2019 06:35
    #5

    Du kanske älskar honom, men om han hade älskat dig så hade han inte slagit dig. Men även massa annat du skriver om visar vad han.egentligen tycker om dig.

    Ta dig därifrån, ring kvinnojour för att få hjälp med boende med mera. Och se till att inte skaffa barn med honom.

  • Anonym (Toni)
    Sat 6 Jul 2019 06:39
    #6

    Varför stannar du hos en misshandlare?

  • Anonym (Kvinn­a)
    Sat 6 Jul 2019 06:41
    #7

    Har du möjlighet att läsa det du skrivit objektivt. Låtsats att det är nån annan som skrivit? Vad skulle du gett för råd då?

    Låt oss ta bort denna natt ur ekvationen, då du själv (än så länge) anser att han inte är någon misshandlade.

    En man som dricker och blir nonchalant och respektlös, är det verkligen någon du vill leva med. Är det någon som skulle bli en bra pappa? Vad händer när han kommer hem och väcker barnet som börjar skrika okontrollerat och han blir irriterad? Vad händer när han är full kl 6 och du måste lämna barnet med honom för att du ska jobba?

    Hur länge kommer hans kropp att orka? På ett eller annat sätt är risken stor att du kommer att bli ensam med barnet.

    Människan drar sig ofta till samma typ av människor som ens föräldrar är/var. Till samma typ av förhållanden.

    Jag förstår att du älskar honom, vill ta honom i försvar och ursäkta honom, ge honom chans på chans. Men han behöver vakna upp och verkligen ändra sitt beteende.

    Lämna honom är mitt råd. Kanske inte för alltid, utan en paus så att han får sig en tankeställare. Vad är viktigast. Du eller spriten? Är han inte villig att ställa den på hyllan trots att du ställer ultimatum, så kommer hans beteende aldrig att ändras, och det finns inget annat för dig att göra än att acceptera detta.

    Kontakta hans arbetsgivare och berätta om hans alkoholproblem. Dom är skyldig att hjälpa honom med detta. Om det inte redan går ut över arbetet, så är det nog bara en tidsfråga.

  • Sat 6 Jul 2019 06:55
    #8
    +1

    Så DU ångrar att Du provocerade honom till att slå dig? 
    Det är ett klassisk tänk från ett offer för misshandel.
    Du har alltså inget rätt att bli respekterad när han vet att du ska upp och jobba? Det är ditt fel? Tycker du det? 

    Efter ett tag börjar du anpassa dig mer och mer för att inte provocera honom. Bara du kan vara lite snällare, inte bli upprörd när han faktisk kränker din rätt till sömn m.m

    Detta är inte bra alls. Vill du inte lämna så måste du ändå sätta ned foten REJÄLT.
    Du måste åka därifrån idag och inte höra av dig på ett tag. Åk hem till dina föräldrar/en vän. 
    Snälla sitt inte där och vänta på en ursäkt. Markera direkt.
    Detta är inte ditt fel och gör du inte en stor grej av detta så kommer det fortsätta.

  • Anonym (Mini)
    Sat 6 Jul 2019 07:31
    #11

    Skaffa inga barn med honom, på några som helst villkor. Allt blir oändligt mycket tuffare och mer påfrestande med en liten bebis och jättelite sömn. Man kan bli helt ensam med barnen oavsett om inga alkoholproblem finns men ändå.

    Om allt funkar bra förutom hans drickande, ställ ett ultimatum. Alkoholen eller dig, hans val.

    Sen det här med hans brist på respekt för dig...att helt strunta i ditt behov att sova, speciellt när du har börjat på ett nytt jobb. Det ringer en rejäl varningsklocka för mig. Om han hade brytt sig om dig så hade han ju sett till att absolut inte störa dig. Plingande mobil när du behöver sova?! Ingen kommentar på den....

    Slagit dig så att du sjukanmält dig på ditt nya jobb? Vad tycker du själv om det, vad hade du rått en vän i den situationen att göra?

  • Sat 6 Jul 2019 07:40
    #12

    TS, det låter som du är medberoende. Det är väldigt vanligt att barn till alkoholister antingen blir beroende eller medberoende. En medberoende har tidigt lärt sig att anpassa sig till andra och har gjort det så väl att han/ hon knappt vet vad hon själv vill längre.

    Titta här: aca-sverige.org/ar-jag-ett-vuxet-barn/

    Och lyssna gärna på Medberoendepodden.

    Om du inte förmår lämna honom så börja i alla fall med preventivmedel igen snälla. Låt inget mer barn hamna i detta.


    She knows she's more than just a little misunderstood. She has trouble acting normal when she's nervous.
Svar på tråden Han slog mig inatt vad ska jag göra?