• Anonym (för förhållande)

    Ni som hittat bra kvinnor eller män

    Vad är det som utmärker dem? Vad som gör dem bra osv.

  • Svar på tråden Ni som hittat bra kvinnor eller män
  • AndreaBD
    Anonym (Bok) skrev 2019-07-09 10:50:15 följande:
    Tur och tur. Jag har också varit med raka motsatsen tidigare. Psykisk och fysisk misshandel, otrohet. När jag lämnade var jag 100% färdig med att bli behandlad så eller att ge NÅGON en chans som hade någon slags missbruk, bröt löften, ens flirtade med andra, var elak, oförstående. Jag räknade inte med att hitta någon som inte var något av detta så därför planerade jag vara singel resten av livet och var faktiskt lycklig som singel. Jag agerade inte på attraktion eftersom jag såg varningssignaler, om än små. Men så plötsligt sprang jag in i min man och vi log mot varandra. Jag såg att han var snäll och glad, samma glädje som jag har. Jag kände att med honom skulle glädjen få leva och jag kunna vara mig själv, jag såg att vi skulle göra varandra lyckliga.

    Den magkänslan var helt annorlunda mot när jag träffade mitt ex och jag fick ONT i magen direkt och blev orolig och nervös. Konstigt nog var det så jag kände när jag blev förälskad förr i tiden. Men inte denna gång.

    Det handlar inte om tur. Man kan inte tvinga sig att bli kär i någon man tycker är bra men man kan låta bli någon man blir kär i som inte är bra. Stänga dörren, gå därifrån och bestämma sig för att Så här blir inte jag behandlad, det ser JAG till.
    Och jag har precis samma erfarenhet. Det gäller att kapa kontakten om man råkar få närmare kontakt med en person som inte är bra för en. Man får helt enkelt avvakta och vänta på någon bättre. 
  • Anonym (A)
    mtssundin skrev 2019-07-10 07:59:54 följande:
    Det centrala är väl om man respekterar den andra, det är själva kärnan i alla relationer, med vänner och familj också. Och det handlar ju framförallt om typ sånt som hur oegoistisk, snäll, intelligent osv hen är. Eller kanske mest snarare om hur bra egenskaper en människa har och hur ödmjuk denne är inför dom = respekt.
    Håller med
  • Anonym (55+)

    Min partner har många bra egenskaper:

    hen är stabil, pålitlig, omtänksam, glad att se mig, ekonomisk ansvarsfull, en god förälder, duktig i sängen, duktig i köket, det glittrar i ögonen när vi ses, bra på att kyssas, glad att få massage, glad att ha kalas, glad att åka på resor och uppleva saker, intressant att prata med.... 

    Hens utvecklingsområden finns dock - lite för trött lite för ofta (orkar inte ha sex då), käkar gärna för mycket godis och mat, rör sig lite för lite, spelar lite för mycket Candy Crush, gullar mer med hunden än med oss andra i familjen, har svårt att förlora sällskapsspel, shoppar lite för mycket, dricker ibland lite för mycket på fester och har ibland lite för populistiska åsikter (alla de där lata i samhället ska klämmas åt och det andra könet är generellt sätt alldeles för slött..). Hen har vissa problem med oss intellektuella, vi ska då inte tro att vi är något...

    Kort sagt. Vi är människor. Tur att jag inte har några svagheter alls...Glad

  • Anonym (55+)
    Anonym (Inte kärlek) skrev 2019-07-09 15:37:11 följande:
    Kan du inte berätta lite mer om den där oron du fick med de dåliga männen? Har du yckats sätta fingret på vad det var du snappade upp? Har själv hamnat där att "aldrig mer". Och har fortfarande inte riktigt fattat vad det var som blev fel förra gången då jag höll på att krossas. Jag kan inte vara med om det mer, men vet inte exakt vad det är jag ska vara observant på och vad som är tecken på att jag kan lita på vederbörande.

    Grattis till att du funnit någon bra, det glädjer mig jättemycket att läsa. Att det finns hopp.
    Jag var i många år tillsammans med en destruktiv partner som jag skaffade två barn med. Hen styrde i stort och smått genom att uttrycka makt på olika sätt. Typ bestämma agendan och systematiskt inte bry sig om mina önskningar eller åsikter. Hen ändrade sig ofta och bestämde saker i sista minuten. Om jag ville något eller tyckte något så blev det tvärtom eller så negligerades det. Jag räknades inte, mitt jobb var att finnas till hands och att serva hen.

    Jag fick ofta elaka kommentarer om min person, jag fick order om vad jag skulle göra i hemmet, jag fick jobba en hel del medan hen satt framför datorn. Jag fick aldrig säga emot eller ge igen, då var jag elak och hen blev kränkt och var tyst i långa perioder tills jag fjäskat tillräckligt mycket. Jag ägnade mig åt barnen istället, vi hade roligt.

    Efter över 20 år tillsamans fick vi bekymmer med ett av våra tonårsbarn som strulade mycket. Min partner blev mycket frustrerad och skyllde orsaken på mig. Hen ville skiljas och jag blev fri. Men då var jag mycket ledsen, det var först efteråt jag insåg hur skönt det var att komma ifrån det psykiska förtrycket. Att jag inte förstått hur illa det äktenskapet långsamt hade utvecklats... 

    Jag borde lämnat på egen hand långt tidigare. Jag borde aldrig bildat familj med hen. Jag som trodde att jag var stark, självständig, glad och klok...

    Synd man inte lever många liv..
  • Anonym (Också man)
    Anonym (Man) skrev 2019-07-08 21:23:01 följande:

    Det avgörs egentligen av om han är den som styr eller låter sig styras i relationen.

    Om han nu är snäll och ger komplimanger men fortfarande bestämmer över familjens syn så är det ingen mes.

    Mesen känns bäst igen på att han ändrar åsikt succesivt efter kvinnan. Har en sådan kompis och jag kan inte ta honom på allvar längre. Blir tråkigare och tråkigare för varje år också. När han kom ut som feminist kunde jag inte låta bli att skratta åt honom. Har successivt brutit med honom de senaste åren.


    Usch, en kompis som tycker att kvinnor ska betraktas som människor, var hittade du den kompisen???? Låter ju helt gräsligt. Jag förstår att du har brytit med han.
  • Anonym (vad är bra)
    Anonym (för förhållande) skrev 2019-07-08 18:05:04 följande:

    Vad är det som utmärker dem? Vad som gör dem bra osv.


    Det beror kanske på hur man definierar bra, finns ju många som har en bra partner men tycker ändå att de måste byta upp sig eller skaffa nåt vid sidan av.
    En person som kommer från en förjävlig relation kommer tycka att någon som är mindre dålig än den förra är bra, medan en person som kommer ifrån en väldigt bra relation kommer tycka samma person inte alls är så bra.

    Sen har vi dem som hänger upp hela sin tillvaro på andra och tycker att en partner som kan hjälpa dem med allt är bra men kan aldrig förstå varför inte någon vill stanna.

    Eller dem som använder en partner för att ta sig tillbaka på fötter för att sen tappa intresset när de känner sig starka igen.

    Andra tycker att en person som går med på allt hon/han säger och gör är bra och kan inte för sitt liv fatta varför det alltid skiter sig.

    Någon man i början tyckte var bra kan senare visa sig vara mindre bra när man lär känna personen bättre. Folk skyltar ju inte gärna med sina svagheter men gärna med sina styrkor. Och alla visar sig på sin bästa sida för att locka till sig en partner.

    Man kanske själv utvecklas och ändrar uppfattning om vad som är bra

    Bra kan definieras på många olika sätt och betyder olika saker för olika människor.
  • Anonym (se bra ut)
    Anonym (Inte kärlek) skrev 2019-07-09 08:41:41 följande:
    Du låter rätt narcissistisk, om jag ska vara ärlig. Du vill ha ett pbjekt, inte en person.
    Alldeles korrekt. Jag gillar att både vara objekt och objektifiera min partner. Men även kunna slappna av emellanåt;)
  • Anonym (se bra ut)
    Anonym (för förhållande) skrev 2019-07-09 02:29:01 följande:
    Hur är du själv som person då?
    Allt det där och mycket till, både bra och en dåligt också naturligtvis. Jag satsar mycket i relationer och vill att det ska förändra livet till det bättre att vara tillsammans. Den sexuella spiran får aldrig ta semester. Gillar inte för mycket vardag, vanor och rutiner. Sånt dödar spänningen sakta men säkert.
  • Anonym (Inte kärlek)
    Anonym (se bra ut) skrev 2019-07-10 22:05:11 följande:
    Allt det där och mycket till, både bra och en dåligt också naturligtvis. Jag satsar mycket i relationer och vill att det ska förändra livet till det bättre att vara tillsammans. Den sexuella spiran får aldrig ta semester. Gillar inte för mycket vardag, vanor och rutiner. Sånt dödar spänningen sakta men säkert.
    Även om vi förutsätter att du, på någon objektiv skala, är mycket attraktiv och generös (sexuellt då, får jag anta utifrån det du skrivit), så kvarstår ju vad du har att ge i en seriös relation? Vad har du att komma med känslomässigt? En sund relation bygger nämligen inte på sex.
Svar på tråden Ni som hittat bra kvinnor eller män